icon

Vyzdvihovanie dieťaťa bývalou svokrou

kitti0503
29. jún 2012

Ahojte mamičky prosím poradte mi,som velmi zúfalá a už si neviem rady.
Som rozvedená a máme rozsudok aj o úprave styku otca s dieťaťom.No nakolko málokrát chodí otecko pre malú dcéru,chodí pre nu svokra,od ktorej mám obrovský vysoký tlak,trasiem sa normálne,pretože ona mi pokazila aj manželstvo,chcela by som sa spýtať,či by sa dalo niečo s týmto urobiť.Mne je jedno kto príde pre malú,len nie svokra,jednoducho sa trasiem,nie že by som sa bála od nej,ale jednoducho neviem s nou normálne komunikovať,nakolko hucká proti mne malú,ona ani nerada chodí k otcovi a velakrát nechce,no príde svokra a zavolá aj políciu.Samozrejme že malú sa núťiť nedá a ni nemusela odísť ale nechcem aby toto šlo dalej.Ako mám postupovať??Má niektorá z vás skúsenosti??
Dakujem

kitti0503
autor
5. júl 2012

ja sa skôr zbláznim bez nej,lebo ja sa s nou zabávám,hrám,berem ju sem tam,nie ako jej otecko,že ešťe aj večer ledva spí s nou,lebo on musí ísť von s kamarátmi,no nech ide ,ale aspon vtedy nie,ked je tam dcéra. 😠

miska1981
5. júl 2012

@kitti0503 na tvojom mieste by som hned podala nejaky navrh na sud na presetrenie vplyvu svokry a ich celej bandy na sud....neviem ako to chodi, ale chod sa urcite informovat....ked mala potrebuje psychologicku tak je to vazne....a ked svokra jej vravi, ze ta dostanu do basy a taketo veci, hned by som poadla navrh na ZAMEDZENIE kontaktu s nou....to ako moze dietatu hovorit taketo veci na svoju matku? teda ja by som to tak nenechala, vsak moze mat dcerka vazne psychycke problemy....vsetko si pekne spis, premysli, nech mas co najviac argumnetov, papiere od psychologicky a sup na sud....to kde sme, aby na teba kydali taketo svinstva??? by som jej v zivote malu nedala a otecko nech sa zamysli tiez, co to narobi s vedomim vasej dcerky....a ak mu je prednejsia zabava, tak aj to tam povedz....mam dojem, ze dcerka aj tak vacsinu casu travi so svokrou a nie s otcom, ako by to malo byt!!! a splnomocnenie, ktore jej on napisal, tak s tym si moze vytret vies co....normalne som sa rozculila...vsak jasne ma zly vplyv na nu a este teba ociernuje a dcerka bude mat chaos v hlavicke, co sa neskor prejavi...konaj prosim ta.

svetluska4
5. júl 2012

@kitti0503 je to tak ako pisali kocky, ty podla rozhodnutia sudu dieta mas odovzdat otcovi a on ho ma aj vratit. Dieta sa moze stretavat so starymi rodicmi, ma na to pravo, ako pisu v pravnej poradni: ak to vyžaduje záujem dieťaťa a pomery v rodine, môže súd upraviť styk dieťaťa so starými rodičmi a dokonca i so súrodencami alebo inými príbuznými. Súd takto postupuje vo väčšine prípadov na návrh. Súd prihliada často na citové väzby dieťaťa k príbuzným. Tieto väzby by sa mali zachovávať. Pokiaľ máte záujem, aby sa dieťa stretávalo aj napríklad so starými rodičmi, uvedenú skutočnosť treba uviesť v petite žaloby. Deti majú právo stretávať sa so svojimi príbuznými aj po rozvode manželstva. Tento styk však nebýva tak častý, ako je pri styku rodičov s deťmi.
Takze ak manzel chce aby sa dieta davalo alebo stretavalo so starymi rodicmi tak nech pekne donesie papier zo sudu, inak dieta zverujes len priamo jemu.
tiez by som velmi zvazovala moznost zkazu styku dietata so starou matkou z dovodu zleho vplyvu a naslednych psychickych problemov.
Na tvojom mieste by som urcite vyhladala advokata, pravnika a prediskutovala s nim moznosti pripadne dalsi postup.
A to ze manzelovi nevyhovuje cas vyzdvihnutia malej kvolit tomu ze este hodinu musi byt v praci, to je totalna blbost, ved sa predsa mozete dohodnut a cas posunut, ak to mate v sudnom rozsudku a ex nebude suhlasit s dohdou tak zase vsetko treba robit pekne cez sud.
Nebat sa vyhrazok a pevne si stat za svojim .

pink_lady
5. júl 2012

@kitti0503 k starym rodicom pravo na dieta nesiaha, cize ak si nepride po nu tatinko nie si povinna dat...teda ak to nie je v papieroch zo sudu napisane, ze moze aj svokra---

klincek
6. júl 2012

nikomu inemu ako otcovi malu nedavaj. v rozsudku je jasne napisane, ze si ju ma vyzdvihnut aj ti ju odovzdat otec, tak na tom trvaj. a ani policajti a cirkus na celu ulicu s tym nic neurobia..ked pridu, ukaz im rozsudok a otoc celu tu bandu vo dverach o 180*.
ohladne exsvokry by som pouvazovala nad zakazom styku. je zrejme, ze na malu zle vplyva, hucka ju proti tebe. to sa riesi navrhom na sud. urcite by tomu pomohla sprava od psychologicky, a aj svedecke vypovede alebo aspon cestne vyhlasenie napr. od suseda, kamaratky alebo niekoho, kto bol svedkom toho, ako si po nu exsvokra chodi, ako robi cirkus a ako sa mala sprava, ked od nej pride..
a otcovi malej povedz, ze ak neprestane s takymto konanim /bude pre malu posielat kadekoho a bude ju s nim nechavat samu/, tak ten zakaz styku vybavis aj jemu! co je dieta nejake stena, aby ho hocikto vencil?!! 😠 ved si dceru berie preto, aby s nou travil cas, nie? tak ak na nu cas nema, nech si ju neberie! a uz vobec ju nema nechavat v spolocnosti ludi, ktori ju huckaju proti vlastnej matke, a teda narusaju vas vzajomny vztah, co sa rozhodne neda nazvat zdravym vyvinom dietata..
nenechaj sa nikym zastrasovat. je to tvoje dieta a nikto nema pravo zneprijemnovat vam obom zivot. ja ked sa vytocim, tiez mam taky tlak, ze mi je na vracanie, ale v takejto situacii by som radsej vybuchla, nez aby s mojimi detmi niekto takto zaobchadzal.

yennn
6. júl 2012

@kitti0503 ahoj, nie som právnik no mám pocit, že ozaj je jeho vec ako s malou trávi čas a kam ju vezme. Jediné čo nesmie, podľa mňa by s ňou nemal vycestovať za hranice bez tvojho súhlasu. Takže pokiaľ sa nepreukáže negatívny vplyv babky na malú, čo podľa mňa bude dosť ťažké, tak ich stretavaniu nezamedzis, aj keby ju nevyzdvihovala.
Čo sa týka tvojho krvného tlaku, chápem ako to myslíš. Moja priateľka mala (a má) tento problém aj so svojim ex, nielen jeho mamou. Vodí malú ku svojej mame (bývajú blízko) a tam si ju vyzdvihuje, aj odovzdáva, takže "transakcia" prebieha vklude medzi jej mamou a ním, bez zbytočných incidentov a zvýšeného tlaku. Myslím dokonca že to takto aj mali napísané (istý čas on ani nevedel kde s malou bývajú, ale to je iná story).

bonaquaba
6. júl 2012

@kitti0503 necitala som celu diskusiu,tak kedze tvoja svokra nie jeotcom dietata,nemaani pravo chodit ona po nu,ale jejotec a samozrejme ty ako matka ani nemas jejprecodavat dieta,kedze je tvoje a tvojho mm,ona jeibababka a jenatebe komudas dieta ato ty jej povedz zezavolasna nu policiu,ze ti chce uniestdieta,to kde sme,to matka nema ziadne slovo vtomto pripade, jednoducho ty si matkaty si za nnu zodpovedna a ty sarozhodnes kedy das akvbecniekomudas svoje dieta a svokra nechsaide ohanat toaletnym papierom,
to jetakaista situacia ako ked jachcem dat dieta mame a ide do zahranicia ona musi mat moj suhlas,ze jejdamsvojedieta - potvrdeny a mnou podpisany papier,ze je to jejvnuca a jaakomatkasomdlaasuhlas,abydietasnoouislo niekam a a tysa zacni ohanat tym,zesvokranajprv musi mat tvojsuhlas,ked chce zobrat malu a jaby som jejhonedalal a pekne bysomsa prozpravala sex,ze si neprajesaby onachodila podieta aak to budenadalejtaktrvat,taknanovosud,zeotecnechodipo maluapretozatrhnut stretnutia,a vtedy by sa ocko mozno zobudil, ty simatka anedaj sa odradit nejakym lajstrom, ktory tisvokraukazuje pred ocami,ty simatkaaa pokial jejtynedassuhlas,taknema natvojedieta pravo,pretoze dietajev tvojejstarostlivosti a tysizan zodpovedna, takej svokre by som anidvereneotvorila 😝 😝 😝 😝 😝

bonaquaba
6. júl 2012

@kitti0503 a kedze otecko je este vpraci v tom case ked ma vyzdvihnut malu takupravit hodinystretnutia jednoducho on sima prist po malu a ked jevpraci tak samozrejme,ze nemoze prist, takdavaj na sud,ja by som sa s tym neparala,ludia su niekedy zli a vtomto tvojom pripade by som jazacala razne konat - ziadna svokra nebude vyzdvihovat dieta,ked ho ma otec vyzdvihnut a ked nemoze vtedy takdovidenia,dost co ti znicila manzelstvo este ajodcedru tachce pripravit

kitti0503
autor
7. júl 2012

Kočky zamedziť podla mna kontakt s nou nepôjde(svokrou) nakolko bývajú pod jednou strechou so synčekom.
Ja teraz idem s malou 17-ho,tak som zvedavá čo bude,aj by som to podala a trvala na tom že nech si príde on po nu,ale sa bojím či nemôže aj on trvať na tom,že ked ju donesie domov,tak ja mám ísť von a zobrať ju do nútra,či tak potom aj on nemôže to povedať,tak ani ja tvojej matke nedám dieťa len tebe a basta.Od tohoto sa bojím.Robím na dva týždnovky vonku ale ked som aj doma aj tak nejdem vždy von,lebo už nemám na nich žalúdok,no ale jedno viem že určite konať budem ,púočkám na psychologičku.
A ked prišla s plnomocnením,tak jej policajt povedal,že áno vidím vám papier,všetko v poriadku ale pani ked počujete že malá nechce ísť tak vám ju zobrať na silu nevieme a ani vy.No tak potom podla mna platí SPLNOMOCNENIE,alebo ja už fakt neviem,no ale potom malá predsa neodišla,lebo na silu ju neberú,ešťe pekné 😠

kitti0503
autor
7. júl 2012

a ešťe jedna vec,styk s tarými rodičmi by spraviť nevedeli nakolko bývajú pod jednou strechou a svokra sa vydala druhý krát čo znamená že pre moje dieťa to nie je jej vlastný starý otec,lebo tento sa o nu nezaujíma a prababka kde ju vyhodia k nej,tá býva len o jednu uličku dalej,takže takto!!!!a áno mám svedkov aj u nás aj tam kde oni bývajú.

ella1980
8. júl 2012

Ahoj Kitt0503, najskor som nechcela reagovat, ale odvcera, co som si toto precitala, tak som taka nastvana, ze mi to neda, tak sa nehnevaj, ze pravnicky neporadim, len napisem SVOJ nazor, lebo tatko tu este nikto nereagoval...to co je za drzost aby nejaka exbabka, exprababka a nevesta ci kto mi bral moje dieta hlavne ak otec dietata nejavi zaujem? Viem, asi si nechcela robit "peklo", ale ked tam ani mala nechce ist? a Ty vies co tam oni s nou robia ako sa oni tam k nej chovaju, co jej davaju jest atd...? nepises kolko ma mala rokov, ale aj keby mala 15 rokov tak podla mna pri manipulacii dospelych nema sancu!!! ako to, ze si ju vzali na 2 tyzdne, to mozu? ja by som sa poondila od strachu. ..vies, pride mi to, ze tie tri si chcu naplnit este materinske city, ktovie kolko vnucatiek tam u vas je, ale to je uplne jedno, tvoje dieta nema byt nejaky obetny baranok. Velmi sa mi nepaci citujem "Malá už aj preto ide,aby mna nechali na pokoji,aby nedobiedzali zasa do mna ,že prečo ona nechce ísť"...Tak mala sa ma prisposobit, aby si Ty netrpela?!!!!! A Ty si po nu ani dolu neprides, neviem ci vtedy nikdy nie si doma alebo si a nejdes? Ano, bojis sa, ale ako sa citi Tvoja mala? Tak Ty sa bojis a JU nechas nech tam aj ide a ani ju nevitas?..prepac, ak Ti sposbim prispevkom este viac stres, len proste som Ta chcela povzbudit, aby si bojovala, co isto aj urobis, ved ktovie co mala citi to je toto strasne tie tri na Teba vobec neberu ohlad a vyuzivaju presilu a ze si mladsia, neskusena!!! Drzim ti moc palce...

kitti0503
autor
8. júl 2012

@ella1980 malá ma len 7 rokov a aj ona sama mi povie,ked zbadá že kto pre nu prišiel,že mami nepod von! Ja ju pravdaže vezmem do nútra len vtedy nejdem von ked je vonku svokra.Bojím sa že jej už vylepím facku.A vidíte,ked príde s plnomocnením,tak som jej povinná dať malú vraj,no neviem už fakt.V rozsudku je napísané len otec,ale vraj ked nevie prísť len neskoršie o 1 alebo 2 hodinky tak pošle matku a splnomocnením.Tak ja už fakt neviem.A vraj že čo robia tam alebo kde ju berú,ja do toho nemám nič žiadne slovo,tak fakt už neviem.A samozrejme že budem bojovať.Určite to podám na súd,len počkám psychologičku.A to som ešťe ani nepísala,že svokra ma chce udať ešťe na súd,nakolko malá nechce ísť,vraj ja ju huckám,no mám tu horor ☹

buffinko
8. júl 2012

@kitti0503 - zdá sa, že máš obavy z toho splnomocnenia. kto ti povedal, že si povinná dať malú exsvokre na základe splnomocnenia? právnik, súd? píšeš, že svokra ju vyzdvihuje pravidelne, takže otec pravidelne nie je schopný dodržať určený čas. tak sa dohodnite na inom čase. si predstav, že by namiesto svokry "splnomocnil" nejakého kamaráta. by si dala dieťa cudziemu chlapovi? ja teda nie. a v podstate je to to isté... pokiaľ nie je upravený súdom styk dieťaťa so starými rodičmi ale len s otcom, prdela by som na svokru a môže mávať aj desiatimi papiermi. nech príde otec a keď nepríde, ohlásim ho na úrade alebo na súde. ak mu čas nevyhovuje, potom nech sa zmení na základe spoločnej dohody. a ešte, že on ju odvedie k svokrovcom - to sa potom o ňu nestará? ak to vieš dokázať, môžeš požiadať súd o obmedzenie styku s otcom. v každom prípade, poraď sa s právnikom, toto nie je problém, ktorý sa nedá riešiť. ja by som dieťa odovzdávala iba otcovi. čo môže urobiť svokra? zavolať policajtov? no najbližšie by som ju nechala, nech to skúsi, ak by nabrala odvahu...keď nemá rozsudok, by sa jej pekne zasmiali...

aduskatt
8. júl 2012

@kitti0503 splnomocnenie je svokre tak na dve veci, zvlast, ked nie je potvrdene uradne....takych zdrapov papiera ti doma natlacim tak 10 za minutu......pokial mas v rozsudku iba manzela uvedeho ako osobu, ktorej mas dat dieta, tak ho mas davat iba jemu.......na margo toho ma napada...nedajboze by sa nieco stalo, ked si bude svokra brat malu a ex ta bude potom zalovat, ze si dala dieta inej osobe ako jemu, aj napriek tomu, ze v rozsudku bol uvedeny prave on ako ten, co si ma dieta brat...Ja osobne by som jej dieta nedala, pokial by som tuto povinnost nemala stanovenu sudom a ak by si pre malu ex neprisiel v stanovenu hodinu, tak sup na urad nahlasit ho

aduskatt
8. júl 2012

@kitti0503 no, na sude neobstoji s tym, ze ju huckas, tvojs svokra ma pomylene predstavy a ziadny pravny narok na dieta🙂 pokial sud neurci inak, tak svokra sa nemoze domahat styku s malou na zaklade nicoho...to, ze je jej babka momentalne nic neznamena

ella1980
8. júl 2012

Kitti, tak to je od Tvojej malej fakt velmi pekne a chapave, ze ti sama povie, aby si nesla. Tak asi vidi, co to s Tebou robi, ked sa svokra zjavi...ked je taka pokojna, tak to vyzera,ze si to asi nedava dokopy, ze ona sama ide k tej osobe, ktora jej mame ten strach sposobuje, tak sa aspon neboji ... Tak sa drzkaj, pekne si vsetko najskor rychlo pozistuj, aby si vedela, kto je v pravde, lebo ak Ty sa zacnes priecit, tak oni sa asi tiez nedaju, tak aby si mala isto TY pravdu. Dievcata tu pisu,ze si TY v prave, to by bolo super, mozno to ti policajti tiez vedeli, len sa so starou nechceli skriepit, ked videli, ze ani mala nechce ist, tak sa radsej toho chytili...Ale co napisala aduskatt, vidis, ak by sa cosi stalo, co ked to muz pouzije proti Tebe? normalne mi mraz beha po chrbte. Fakt, rychlo si to zajtra zisti a ked zas dojdu, tak dvere ani neotvor, aby ste sa tam nedaj boze o malu nenatahovali, len jej zakric, ze jej ju nedas, ak to splnomocnenie neplati...drzim palce.

sissmiss
8. júl 2012

@kitti0503 ako dlho ste rozvedeni? Akym sposobom exsvokra zle vplyva na dieta? Od koho ma mala ze ty exsvokru neznasas? Ked ti sama povie aby si nesla von ked je tam ona? Nehuckas ju ty proti babke? Nech je medzi vami cokolvek, ak sa mala chce stretavat s babkou, preco jej v tom branit? (ak tam nie je nijako ohrozena samozrejme) Tvoj exmanzel ked ma malu a ty si tie dva tyzdne prec pracovne, tak ju necha u tvojej matky...to je ok? Aj pre nu si musela vybavovat splnomocnenie alebo je sudom urcena osoba? Najjednoduchsi prvy krok bude ze zajdes na upsvar a porozpravas sa s pani, ktora je urcena pre tvoje malolete dieta. Ale si aj ujasni co vlastne chces. Ak malu huckaju proti tebe a rozpravaju jej nieco zle, tak jej to povedz a poziadaj o radu co robit. Ak otec s malou netravi cas, tak to tiez povedz, ak to vies na 100% a mas aj nejake dokazy. Lebo len to ze ju sice vyberie babka a on o hodku neskor nakluse tak to nestaci na nespokojnost. Ak on da malu tvojej mame a ty dojdes za dva tyzdne...neviem ci by skor on nepochodil keby sa stazoval...takze si daj nervy dokopy, ujasni si co ti vlastne vadi...a podla toho sa zariad

koniarova
8. júl 2012

@sissmiss Absolútny súhlas. 😉 😉 😉

kitti0503
autor
8. júl 2012

@sissmiss sme 3 roky rozvedený,ja malú nehuckám proti nim pretože ani ich mená počuť nechcem,u mna jed je malá tak sa zabávame o inom a nie o nich.Velakrát malá nechcela ísť k nim a ani neodišla a to bolo aj práve vetdy ked zavolala policajtov svokra že ju nehcem dať lebo mi neverila že malá neche ísť.Ja som pred policajtmi zavolala malej(cez telefon lebo bola u kamšky) pekne som to dala na hlas pred policajtmi a ešťe raz som sa jej opýtala,iste nechceš ísť moa k otcovii??Všetci to počuli aj panelák a do telefonu sa jej rýchlo spýtala stará a kedy chceš prísť??ona na to volakedy inokedy a zložila telefon,tak ja ju huckám???????
Mám svedkov že otec nie je snou,aj malá to hovorí,ale asi už má toho dosť a radšej odíde trošku len aby nezačali zase so mnou a takto je pokoj.Ale tam je s kamarátkou.
A podla mna styk platí na nho a nie na mna,čiže ja môžem byť hocikde,malá ide vlastne domov na adresu kde sme zapísaný všetci.To jedno už viem,že ked robím vonku otecko nemá ani najmenšiu šancu zobrať odo mna úplne dieťa alebo neplatit na nu..To splnomocnenie vraj mala opečiatkované,ale ja som si to ani neprečítala,lebo som nevydržala vedla nej stáť dlho ☹
Určite že niečo podniknem,takto to nenechám.
A to že odkial sa to začalo,ked sme sa rozviedli????sama malá na to prišla,vidí jednoducho rozdiel,že to všetko nie je tak ako jej to narozprávali,len tolko.

kitti0503
autor
8. júl 2012

@sissmiss také jej hovorila stará,že ti aj tak raz pošlem mamu do base,tak na toto mi niečo napíš!

lili_mia
8. júl 2012

@kitti0503 chcela som argumentovať, že starý rodič nemá čo argumentovať, že aj on má nárok na vnúča, ale ked má splnomocnenie .. čas má tráviť s otcom, nie s jeho rodičmi, či s niekým iným, to je už niečo iné, čiže fakt papierovo poriešiť aj to vydzvihovanie zo škôlky, trávanie prázdnin a podobne .. ak sa malej u otca nepáči, podľa mňa aj ona sama sa môže vyjadriť na súde, prípadne v mene kolíznej opatrovníčky, že sa nechce stretávať s otcom, nech sudca netrvá na stretávaniach

sissmiss
8. júl 2012

a kedy sa to zacalo zhorsovat? Asi to nie je tri roky take...Ak sa da co i len trochu porozpravaj sa s byvalym ak je akej takej inteligencie a vysvetli mu, ze mala nechce ist k babke, ze ak sa jej on nemoze venovat mala je nestastna a babka si to tym ze ju nuti len zhorsuje...skus sa mozno porozpravat aj so svokrou...aj ked si viem predstavit a velmi zivo osoby s ktorymi sa rozpravat neda...to asi radsej zvaz, kazdopadne by som sla na ten upsvar, oni vedia ake su pravomoci otca, ci babka moze na splnomocnenie vziat malu a co s tym ked tam mala nechce chodit. Povedz jej ale aj to, ze ked si v praci, ex prinesie malu a da ju tvojej mame...aj ked si myslis ze je to ok, pre istotu nech vies na sto% ci je to nenapadnutelne. Dost chapem v akej si situacii...tuto spribuznenu rodinu a hlavne po rozvode si clovek nevyberie... Ked ste boli manzelia mali o malu zaujem stari rodicia? Aky mali vztah predtym?

sissmiss
8. júl 2012

@kitti0503 dokonale chapem...zial tazko radit nieco ine okrem toho ze upsvar a malej to neprospieva chodit tam...

sissmiss
8. júl 2012

@kitti0503 este ma napadlo...mozes poprosit o kontrolu z upsvar ze mala tam nema vyhovujuce podmienky...a ak bude pani inteligentna, vsimne si aj pritomnu patologiu nielen ci ma vnucka k disp.postielku a svoj kutik...porozpravat sa s nimi...a mozno to k niecomu bude

kitti0503
autor
8. júl 2012

@lili_mia ex manžel a exsvokra bývajú pod jednou stercou takže tam už nemá ona podať po prípade styk starými rodičmi lebo to je len vtedy ak to pomery vyžadujú.Teraz idem s nou k psychologičke,som zvedavá čo tam povie,lebo mne už aj to povedala že u nho sa necíti dobre že je zlý,no ja neviem,ale viackrát tam strávi čas s babkou a s prababkou a ak má čas jej krstná mama tak ju bere sa kúpať ináč by nešla nikde ☹

@sissmiss od minulého roka a čím dalej tým horšie,no ja sa s ani jedným neviem porozprávať,lebo oni trvajú na tom ,ako dieťa odo mna zobrať vlastne aby ma opustila a schválne mi to robia,lebo som nechala tam jeho synčeka ktroý pil a hral sa na automatoch,tak sa snaží teraz vrátit všetko mne.A v každom prípade počkám psychologičku a idem na upsvar ako píšeš
Ked mse boli manželia takto isto bol jeho otecko,ale vela si malá nepamatá lebo mala len tri roky a ja som pred nou skrývala všetko aby nič nepočula a nič nevidela,no ona časom na všetko prišla.
A to že robím vonku tam žiadny problém nebude to hovorili na upsvar mojej kamarátke ktroá tak isto je ako ja,ale v každom prípade sa to opýtam .

lili_mia
8. júl 2012

@kitti0503 dá sa napísať do návrhu, že nechceš, aby boli spolu v tej istej miestnosti, síce sa to nedá overiť, ale rada by som videla tú srandu, že ked vojdú do miestnosti a tvoja malá .. šup šup von, zákaz priblíženia 😀 😀 😀 on síce môže argumentovať na tvoju stranu, ale podľa výpovede dcéry, že tam sa cíti lepšie ako u neho, je podľa mňa bod pre teba, záleží od pohľadu sudcu

kitti0503
autor
8. júl 2012

Mne by už aj to stačilo keby mi už v tom nikto nepomohol,aby zúžili prázdniny dvoj týždnovky v jednom mesiaci aj v druhom,čo vlani nevydržala a aj výkendi na jeden den a basta.Berú ju každý druhý týžden,no ja niečo vymyslím to určite.

sissmiss
8. júl 2012

@kitti0503 ak este pije, a ma to vplyv na cas kedy je s malou, tak aj to treba prizvukovat. Nemyslela som tym ze robis dva tyzdne mimo ze by to mohlo znamenat ze by ti mohli malu vziat alebo co, vobec nie...len ked tebe sa nepaci ze malu vyzdvihuje babka a pritom byva aj s druhou babkou, ktora ju tiez prebera od exa, je to o argument menej. Takze zacat skor tym ze babka ju hucka a co mala odtial nosi za hlasky a ze tam nechce chodit a ze zrejme to tam bude zle ked tak male dieta odmieta kontakt. Teda nie hned tym ze babka ju nema co vyzdvihovat. Horsie je potom to, ze mala travi cas s nimi a oni maju na nu zly vplyv. Lebo v jednom prispevku si napisala ze ti hlavne o to ide, aby malu neprisla vyzdvihnut babka...tak to potom tak vyznelo ze len to ti vadi...

kitti0503
autor
8. júl 2012

ano vadí mi to že malú vyzdvihuje ona lebo sú stále cirkusi a že čo je tam vraj ja nemám do toho nič rozprávať.A ex pije nadalej len nie vtedy ked je s malo,ale ide večer von čo znamená že nie zasa s nou spí a vráti sa domov až nad ránom čo zasa spí a potom zasa neni s nou.Malá mi všetko povie.Ale počkaj ano je aj s mojou babkou ale bývame na jednej adrese,to na neho sa vzťahuje styk alebo nie?,ja už neviem fakt.

sissmiss
8. júl 2012

ak nespi pri malej kvoli tomu ze ide chlastat a rano dojde pod vplyvom...velice plus k nezodpovednosti, rozhodne to povedz na urade. Ja som myslela ohladom babiek len to, ze ak si pisala ze babka nema co vyzdvihnut malu tak vlastne by mohli namietat ze ani tvoja mama nema v case tvojej nepritomnosti co vyzdvihnut malu... to je cele, neboj sa, viac za tym nehladaj. A ano, ide o osobu, nie o miesto, kde si ju odovzdate...takze ex tebe, ty exovi. A neviem ako je to potom so zodpovednostou za malu, ked ju vezme niekto iny...to by vedel pravnik. Asi by som v prvom rade ziadala o upravu styku kedze mala tam byt nechce a oni sa odvolavaju na rozsudok...tak to treba zuzit ale zaroven aj hovorit o neprospievani pre malu... Neboj, vziat ti ju nevezmu, a mozno keby si ty z toho nemala nervy a mala tam chodit nebude chciet tak ich to aj prestane bavit nicit ta.