icon

Výživné 400 na dve deti

4. jún 2023

Ahojte chcem poradiť mam stanovene vyzivne na 2 deti jedno je na základnej škole 2.stupen a druhe je už na strednej škole mame stanovene vyzivne na to dieťa na základnej 150 a na strednej 250.Plat ex manžela je okolo 1400-1500. V dnešnej dobe pri týchto cenách je to už dosť malo pretože majú aj krúžok dcéra chodí na plávanie ten je tiež dosť dráhy a na sútaže a syn má tiež športový krúžok a chodí pravidelne na sútaže hra futbal všetko platíme a je to dosť peňazí myslite ze sa da ešte zvýšiť vyzivne alebo mi ho môžu ešte znížiť?Ex manžel nemá žiadne úvery nič také

Strana
z2
terina25
4. jún 2023

@elizabet173 presne. Vyzivovacie povinnost nie je pol na pol. Kedze povacsine sa otec s dietatom stretava 2x v mesiaci. Pricom ocr,lekarov a vsetko riesi matka. Takze treba aj to brat do uvahy. Len pri striedavke sa berie pol na pol vyz.povinnost ale ani tam to tak nemusi byt,ak otec ma vyssi plat,tak aj vtedy plati matke. Poznam take pripady...
Takze si nemylte niektore pojmy. Ziadne pol na pol. Je to nezmysel

tosomja
4. jún 2023

@elizabet173 ale to všetko treba spisat do nákladov a podľa toho pýtať výživné.
Exkurzia, strojček, ....atď sú mimoriadne náklady, ktoré treba zvlášť riešiť, lebo jeden rok môžu ísť, jeden nie, tak isto niekto nosí strojček rok, niekto dva, niekto chodí k zunarke ako na klavír, niekto len na preventívnu. Niekomu treba vitamíny na oslabenú imunitu, niekomu nie. To nevieme.
A zase keď v byte bývajú 3 ...tak deleno tri na nájom a stravu. Oblečenie tiež sa píše do nákladov. Ja neviem či to vyživovaciu povinnosť je len na stravu? Veď všetko treba spisat, a z toho pýtať adekvátnu sumu výživného. Aby pokrylo všetko (nie že otec pokryje všetko)
Veľmi veľa rozvedenych si myslí, že otec ma len platiť a nemá už nič iné, ani druhú rodinu, ani žiadne splátky.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tosomja
4. jún 2023

@elizabet173 vôbec sme sa nepochopili. Nevadí. Som rozvedená a žijem s rozvedenym, viem porovnať môj prípad a jeho. A presne sú to tie dva odlišné prípady. V jednom otec sám, bez rodiny, bez úveru, môže zarábať a robiť od rána do rána a kľudne by mohol dať aj 2x toľko, lebo má...a druhý zarobí 2x toľko čo ten druhý, ale má aj novú rodinu, ďalšiu vyživovaciu povinnosť, splátky a ex, ktorá chce všetko len aby ona nemusela nič zo svojho dať.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
5. jún 2023

@tosomja ale to nie je 400 na jedno ved to je na obidve deti dokopy

autor
5. jún 2023

@luccija áno športovali už vtedy

autor
5. jún 2023

@tosomja áno ja nechcem zvýšiť vyzivne ja chcem hlavne aby prispieval navyše co su mimoriadne výdaje to je všetko výlety strojček a aj tieto športové sútaže ak sú navyše pomimo výživného

autor
5. jún 2023

@elizabet173 áno presne máš pravdu ešte aj stužková vychádza to ročne cez 150 a tie výdaje v škole teraz navsetko sú tiež dosť palky na strednej

tosomja
5. jún 2023

Tak si daj návrh na zvýšenie výživného a uveď tam tieto skutočnosti. Držím prsty, aby ste sa aj vedeli dohodnúť a aby si na súde uspela 🍀

tosomja
5. jún 2023

400€ na deti od ex, plus tvoje 400€ keďže máš tiež vyživovaciu povinnosť. Aj keby len 200€ si dala ty, keďže zvyšok zarátajme, že sa staráš, varíš, perieš, učíš sa...aj tak je to 600€ príjmu len na deti, plus rodinné prídavky 120€ a daňový bonus 280€ daňový bonus. To je 1000€ na deti na mesiac 🙈

autor
5. jún 2023

@tosomja ja nechcem dat zvýšenie ja by som chcela dať dodatok alebo teda súdnou cestou ze keď budu mimoriadne výdaje tak keby aspoň niečo na to prispel nič iné nechcem

tiezjedna
5. jún 2023

No mne to teda dosť nepríde. Vzhľadom k tomu, že ty (predpokladám) platíš bývanie a náklady s tým spojené, jedlo atd., tak by som to kľudne videla o stovku vyššie na každé dieťa.

tosomja
5. jún 2023

Ale to musíš podať žiadosť na súd, keď s ním sa nevieš dohodnúť. Napísala by som to tak, že náklady na detí sa ti zvýšili, chodia na krúžky, kurzy, potrebujú lieky a výživné od otca to všetko nepokrývajú, navrhuješ teda platiť výživné vo výške 300€ na dieťa plus polovicu mimoriadnych výdavkov po zdokladovaní (čiže mu musíš dokázať čo potrebujú). Nespoliehala by som sa na to, že vždy bude súhlasiť s tým, že niečo potrebujú (nový počítač, alebo aj výlet zo školy)...takže si navýš výživné 😃

nika523
5. jún 2023

Na súd môžeš dať ak sa niečo zmení od posledného rozhodnutia ak sa niečo zmenilo od súdu kedy bolo určené výživné

nika523
5. jún 2023

No mne sa zdá 400e dosť na dve deti, mám okolo seba mamičky ktoré dostávajú menej a využijú

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
5. jún 2023

@elizabet173 áno je to tak nikde ich nezoberie nekúpi ani zmrzlinu ale frajerkinym kupuje ani nikam nechodia žiadna večera pizza ani k nemu proste nič nula bodov

nepic
5. jún 2023

Ja by som bol za to si to napr na rok vymeniť - aby deti išli k otcovi a matke dať platiť napr 600€ mesačne,keď 400 je málo. A pozrieť sa,ako by to z radosťou matka platila a okrem toho si samozrejme platila svoje výdaje.
Moja ex bola proti takému niečomu,aj keď dcéra bola za. 🤔

riyadh
5. jún 2023

Takze mas 1400 plat plus na 2 deti bonus pridavky 400 tj 1800 plus vyzivne 400 tj 2200e to sa ti zda malo? A prosim ta z coho ma zit otec dietata? Nechces celu jeho vyplatu? Nevidim do Vasho vztahu, nevieme ako si sa spravala ty alebo ex,ale myslim ze 2200e na 3 osoby je OK.

tiezjedna
5. jún 2023

@riyadh az na to, že ak ta jedna osoba z danej trojky musí na OČR alebo je sama chorá, tak sa tých 1400 € vyrazne scvrkáva, že… zatiaľ čo otcovi nič podobné nehrozí. Vidieť trochu za roh by neškodilo.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
6. jún 2023

@nepic platiť 600 € a nič neriešiť??? Odmyslime si na chvíľu absurditu takého správania sa matky voči deťom. Tak čisto teoreticky si myslím, že by sa našlo veľa žien, ktoré by takéto usporiadanie brali! Nemá totiž jedinú chybu! Vieš, že o deti je dobre postarané a to ti stačí. Žiješ si život slobodnej, bezdetnej, môžeš sa baviť, randiť, zarábať a nemusíš sa na nikoho ohliadať... Prečo myslíš, že by na to niektoré ženy nekývli? Problém je, že by to žiaden chlap nenavrhol, lebo by sa z toho posral 😎 Jeho spoločenský status by bol degradovaný na "tatko na plný úväzok", navyše s obmedzeným rozpočtom a dvomi príveskami všade kam sa pohne - to je nočná mora každého rozvedeného chlapa! 😂 Preto je to nereálne. Nie preto, že by na to žiadna rozvedená žena nekývla! 😉

barbie2023
12. sep 2023

Prečo máš pocit, že muž má platiť všetko? Ved aj ty máš zarábať a platiť na deti. A keď nemáte na krúžky ani pri platbe 50:50 tak jednoducho tam chodiť nebudú. Ved to je rovnako ako keď sú dvaja v domácnosti. Keď raz na to rodičia nemajú tak deti nejdu. Nechápem prečo ženy potrebuju všetky financie hádzať na chlapa a najmä keď sú rozvedení a ničiť ho s tým. Lebo pri 1400e keď dá na deti 400e je podľa mňa úplne postačujúce. Ved aj on musí dôstojne žiť a tebe ešte štát dáva ďalších 400e predstav (daňový bonus + pridavok) tak akože čo chceš? Mam dve deti a teda toto je trochu cez podľa mňa. Bud nevieš narábať s peniazmi alebo to máš zvláštne nastavene

barbie2023
12. sep 2023

@riyadh my sme 4 a toľko nemáme akože.. Už fakt sa chytám za hlavu ako niektoré potrebujú zodrat svojich bývalých a vyhovárať sa na deti.
@tiezjedna bývanie by si platila aj bez deti predsa 🤦‍♀️

dada0902
12. sep 2023

Podľa mňa máš tiež peknu sumu na nich a ozaj ešte k tomu rodinné dan na deti kamoška dostáva 100 a tiež jej na malú nedáva nič ani nekupuje školské potreby oblečenie nič ani na vianoce ani na narodky

Strana
z2