icon

Výživné a stretávanie ročného dieťaťa s otcom

misa105
23. sep 2016

Chcem sa opýtať akú sumu na výživné môžem žiadať na ročné dieťa už rok nežijeme S otcom.....Je zamestnaný .Je 200€Veľa? Chce dcéru ale ja ju ešte kojim A ona sa ho boji plače .......každá rada pomôže

Strana
z2
mihula
11. nov 2016

@mirica ale predstav si,že žiada sa aj každeho pol roka.A viem,aj to,že otec okrem výživneho ked je so svojim dietatom minie tiež určite peniaze.Kolotoc,cirkus,zoo obchodne centrum,jest,pit.Výlet,Tatry,lanovka...atd,atd.Ved dietatu musi urobit aj program,nemože dva dni sediet doma s dietatom.A to co dieta dostane od starých rodicov sa nerata,ved to nie je od otca

mirica
11. nov 2016

@mihula ...tak schválne....čo stojí taký víkend ?

mihula
12. nov 2016

@mirica tak víkend,zaleží kde pojde s dietatom myslím km daleko.Ale zhrniem to do mesiaca/každý druhý víkend sobota,nedela,celý den/k výživnemu cca 150e?neviem,malo?vela?dost?
Mas ty vačsie výdavky po ostatne soboty a nedele ako 150e? daj teraz ty

klya
12. nov 2016

@mihula ok, tak otec minie na dieťa počas svojej starostlivosti podľa tvojich výpočtov 37,50 na deň, 4 dni v mesiaci. Matka sa stará tých ďalších 26 dní v mesiaci. A čo teraz s tou matikou?

mihula
12. nov 2016

@klya no matika nepustí,takto to chcela matka,že jej bude lepsie samej

klya
12. nov 2016

@mihula no a sme doma. Práve to hľadanie vinnika a obviňovanie "kto za to môže" robí najviac bordelu medzi rodičmi. Namiesto toho, aby hľadali rozumné riešenie financií a starostlivosti o dieťa.

mihula
12. nov 2016

@klya si asi necitala,čo som napisala skor.Otec chce dieta do striedavej starostlivosti,matka ani pocut,aj ked vykrikuje,že sa jej malo venuje.Este taka pripomienka,nech mi niekto vysvetlí,z coho žije,ked nerobi,ma byt´,dieta chodi do skolky a okrem výživneho a pridavkov nema prijem.Bolo jej navrhnute,aby mohla ist robit/lebo dieta ju obmedzuje/opatrovatelku do rakuska.Kazde dva týzdne by bola s dietatom,ale ani to nie

klya
12. nov 2016

@mihula Vieš, naozaj ma baví táto doba, v ktorej x spolkov hľadá "stabilný domov" pre zatulanych psov, ale dieťa by sa malo sťahovať každé 2 týždne do inej domácnosti.

mihula
12. nov 2016

@klya ano,uplne suhhlasim,ani ja si neviem predstavit aby dieta chodilo s rupsakom hore dole a nemalo svoje miesto.Je to cele smutne a pre mna zvlast,ked je to moja vnucka a dvaja rodicia sa nevedia dohodnut a dieta použivaju ako zbran

klya
12. nov 2016

@mihula tak to s tebou súhlasím. Vo veľkej väčšine prípadov existuje kompromis a riešenie, len keby sa rozumne hľadalo... ☹ Povedala by som, že striedavka s matkou 2 týždne v zahraničí , alebo živiť ex a platiť komplet výdavky na ich domácnosť sú tie dve krajne riešenia. Len ako dvoch dospelých presvedčiť, že majú hľadať riešenie niekde uprostred.

mihula
12. nov 2016

@klya odrazili sme sa od dannej otazky,či je 200e vela na rocne dieta.Ak je to vsetko tak je to normalne.Ale ak sa otec a jeho rodina podiela na výdavkoch /výlety,topanky,vetrovka,kočiar,bicykel,korcule,hracky,lieky a hlavne čas,ktorý sa neda vyčíslit to sa neda komentovat

klya
12. nov 2016

@mihula takto. 200 eur na ročné dieťa je dosť. Ale zase neradila by som to do kategórie luxusné, skôr už "veľmi príjemné". Čo sa týka výletov, to by som ja osobne nebrala do úvahy, je to vaše rozhodnutie a netýka sa pokrytia základných potrieb dieťaťa. Ročnému je úplne fuk, ci ho vezmeš na ihrisko za 2 eura na džús, alebo do Tatier za kilo. Čo sa týka nákupov, diskutabilné. Áno, považujem za ok brat to v úvahu, ak sa s jeho mamou dohodnete, čo potrebuje a kúpite to. Pokiaľ ale ona rieši napríklad zimnú výbavu a kúpite bez dohody z vlastnej vôle napríklad drahé elektrické auto, je jej to prd platné. To bol len príklad, vieš, ako to myslím...

mirica
12. nov 2016

@mihula myslím že už klya napísala to , na čo som chcela poukázať....za 4 dni je to 150 eur

a 200 eur ako výživné na 26-27 dní je veľa?

ja si tolko minúť na dva víkendy nemôžem dovoliť....ja znášam 80 percent finančných nákladov na deti.....striedavku som navrhla(bol s deťmi na materskej)...a bola z jeho strany odmietnutá......a chcel platiť výživné 100 eur na všetky tri deti dokopy....ked musel platiť viac , tak začal nevracať detské veci...podávať falošné tresné oznámenia.....a ked si tak raz za 2-3 mesiace spomenie na deti, tak im pokúpi hračky....a mne nadáva, že čo som za matku....

mimochodom je to chudák obchodný riadiťel mediálnej firmy s minimálnou mzdou 😀

ináč k tej striedavke.....u školákov na tom prvom stupni si to už teraz neviem predstaviť....lebo každý vysvetluje rozmýšla iným spôsobom...a to chudák dieťa sa predsa nemôže každý 1-2 týždne meniť spôsob učenia....a to ani ked sa rodičia vedia dohodnúť....

mihula
12. nov 2016

@mirica nie kazdý je obchodný riaditel,odpovedala som na otazku,že 200e na rocne dieta je aj dost.
Je ozaj rozdiel,ked otec na jedno zaplatí matke 150e,tým padom by si mala dostat 450e na tri deti.Mam pocit,že toto sa ti na sk nepodarí nikdy.
A so striedavou starostlivostou sa ja ako žena a matka nestotožnujem,ale to je iba moj nazor

mirica
12. nov 2016

@mihula ...na ročné áno......ale ked si vezmeš, že výživné sa nestanovuje na konkretny okamih, tak ani nie......pretože sám súd trvá nezriedka aj viac než rok + odvolanie ...tak aj rok a pol...a to má to dieťa v čase rozsudku už 2,5 roka a aj vyššie náklady....a to nehovorím, že medzi tým už potrebovalo väčšiu postieľku a podobne....tak, to netreba brať tak, že je to na ročné dieťa....ale na 1-3 ročné priemerovo.....pretože dalšie podstatné zvýšenie je nástup do školky , školy ..druhý stupeň, stredná škola

xpetka1x
20. nov 2016

Ahoojtem.viete mi poradit..ide o mojho brata..je zenaty ale neziju spolu asi mesiac..maju 3 rocneho syna ktoreho mu nechce jeho byvala dat..je mozne podat na sud aby mu urcili ze ako casto ho moze mavat on aj ked este niesu rozvedeny??

bratislavcankanm
21. nov 2016

@xpetka1x urcite to je mozne aj pred rozvodom. Detaily neviem (nakolko my s ex sme sa dohodli bez sudu). Bude to nieco ako predbezne opatrenie/rozhodnutie o navrhu na upravu prav a povinnosti k maloletemu dietatu. Navrh moze podat hociktori z rodicov.

Je mozne, ze sud bude rozhodovat komplexnejsie - urci, do koho osobnej starostlivosti sa zveruje dieta a ako casto sa druhy rodic moze stretavat s dietatom, a tiez za akych okolnosti (napr.ci len v pritomnosti toho prveho rodica ). Tiez moze zakazat styk niektoreho rodicov s dietatom (alkoholik, nasilnik a pod). A mozno pojde aj o vyzivne - sud urci, kolko ma brat do rozvodu platit na dieta.

Strana
z2