Výživné na 8 mesačnú dcéru a testy otcovstva

veronikabo
12. júl 2021

Dobrý deň, chcem sa spýtať mám 8 mesačnú dcérku a otec dieťaťa si nie je istý či je naozaj otcom. Musím ísť s tým na súd požiadať o testy otcovstva a o výživné? Koľko to celé asi tak trvá a koľko sa platí? Vôbec sa v tom nevyznám. Ďakujem za odpovede 🙂🙂

viktoria1425
12. júl 2021

@veronikabo netreba ísť na súd. Na testy sa dá objednať 🙂 google Vám pomôže kde vo vašom okolí je to najbližšie možné.
Ak sa neviete dohodnúť ohľadom výživného tak jedine len cez súd.

sissy27
12. júl 2021

@veronikabo on má pochybnosti a ty si máš riešiť testy? 😀 to v akom filme videl? 😀
ak nie je zapísaný v rodnom liste (čo teda asi nie je), tak normálne podať návrh na súd na určenie otcovstva, tam mu vysvetlia, aké má možnosti, možno to prehodnotí a bude si zrazu istý 😀 potom žiadosť na zverenie dieťaťa do opatery a určenie výživného.
ak náhodou je zapísaný v rodnom liste a zrazu má pochybnosti tak nerieš nič zaňho. podaj si návrh na zverenie dieťaťa do opatery a určenie výživného a svoje pochybnosti nech si rieši on po vlastnej línii.
koľko to trvá ťažko povedať, záleží od vyťaženosti súdu a poplatky neviem, ale ako matka na RD by si mala byť od poplatkov oslobodená (s istotou to ale neviem). testy otcovstva netuším koľko stoja, ale nevidím dôvod, prečo by si ich mala platiť ty, ak ich potrebuje on.

veronikabo
autor
12. júl 2021

@sissy27 no nie je zapísaný v rodnom liste... on chcel testy si robiť ale teraz mi už 2 dni nenapísal 😀 takze mu budem musieť napísať že buď to dá on spraviť alebo to budem riešiť ja...

martinkatinka
12. júl 2021

@veronikabo a ty si si ista?

sissy27
12. júl 2021

@veronikabo byť tebou rovno podám návrh na súd. On to riešiť nebude - veď sám na seba by si uplietol bič, zaplatiť pár stoviek za testy a potom platiť výživné? Nebuď naivná. Takto naťahuje čas a dúfa, že ty sa k tomu nikdy neodhodláš.

martinkatinka
12. júl 2021

@sissy27 preco by to mala oba riesit? Ona ked si je ista, nech neriesi, jedine vyzivne.....

sissy27
12. júl 2021

@martinkatinka 🙄 čítaj všetky písmenká a s porozumením…
Kde som napísala, že má ona riešiť testy otcovstva? Ale teda aby mohla požiadať o výživné, tak bude musieť byť najprv vyriešené otcovstvo a do toho sa on hrnúť logicky nebude. Takže áno, začať musí ona návrhom na určenie otcovstva, ale NIE TESTAMI ako si pánko zmyslel.

baja05
12. júl 2021

@veronikabo ja som to začala riešiť v januári 2019. Prvé pojednávanie sme mali v októbri 2019 a ťahá sa to do dnes, keďže otec malého nepreberá poštu.

martinkatinka
12. júl 2021

@sissy27 citam, citam.... Neriesila by som, pokial sa stara a prispieva na vyzivne.....

sissy27
12. júl 2021

@martinkatinka hej, presne taký, čo má problém byť zapísaný v RL sa iste stará a platí výživné, len tak, prakticky na cudzie dieťa 👌😂 a teraz tú o červenej čiapočke…

hipuska
13. júl 2021

Ja by som podala na súd žiadosť o výživné, s tým, že žiadas platenie od dátumu podania návrhu. A uviedla by si. Buď príde na súd a bude sa tváriť ako geroj, za dieťa nie je jeho a budete riešiť testy otcovstva alebo to nechá tak. Ty takto hlavne neprídes o čas a peniaze, lebo ti bude musieť doplatiť spatne, k dátumu, od kedy počas návrh (,aj keby sa ťahalo 2 roky, tak celé 2 roky)

cacianka
29. júl 2021

@hipuska moze ziadat od narodenia dieťaťa, je naozaj malé. A tiez aj polovicu nákladov na vybavu(kočík, postielka, oblecenie....)