Výživné na manželku

konvalinka146
27. dec 2021

Ahojte. Ako funguje výživné na manželku keď sa rozvádzame a malý má 6m ? Koľko reálne dostávate? Ďalšia otázka, muž už jedno dieťa má, platí 150€ výživné, môže sa stať, že mne bude platiť menej? Resp keď viem ako sa stará o to prvé dieťa je nádej že mu nemusím dávať naše spoločné keď sa zrieknem výživného? Vyhodil ma v smske zo spoločného bytu rano na Vianoce, to sveci o tom aky je otec ci?

tomikejt
27. dec 2021

@konvalinka146 súd nebude skúmať ako sa správal k tebe, píšem z vlastnej skúsenosti. Tvoj muž má rovnaké právo na dieťa ako ty. Neexistuje také ze sa zrieknes výživného a nemusíš mu dávat dieťa. On aj keby ti výživné neplatil aj tak ma pravo na svoje dieťa.

sylvester01
27. dec 2021

@tomikejt ale su zeny ktore rozhodnutie sudu maria ,aj ked budem mat ako muz papier prd mi to je platne .lebo zeny na sk nemozu zavret,zakon o rodine pise vselico ale zena si aj tak robi co chce, to mam take skusenosti ja, ale chvala bohu uz to je za mnu

elizabet173
27. dec 2021

@konvalinka146 máš toho teraz na riešenie priveľa, obráť sa na dobrého právnika

ivkazba
27. dec 2021

@konvalinka146 vidím ďalší príspevok, ako píše aj @elizabet173 ak sa s manželom naozaj nedá, nerieš tieto problémy na MK ale rieš ich s právnikom. Nie raz sa stalo, že sa niekto zariadil podľa rád laikov na koňovi a dopadlo to nedobre. Takže ak je to pre teba naozaj dôležité, čo by asi malo, oslov advokáta.

dmk_1
27. dec 2021

Nic neporadim k teme. Precitala som oba prispevky, luto mi je dietatka, za nic nemoze a bude musiet znasat. Nechapem, nerozumiem, to z chlapov sa taki egoisticki sviniari stavaju az po svadbe / po splodeni deti, ze to mnohe zeny nevidia a aj tak sa rozhodnu s nimi zit a zakladat rodiny? ... Idem dat tomu svojmu pusu a kolacik, ze ho mam..

lenkapk2
27. dec 2021

@dmk_1 bohvie čo je za tým a prečo ju vyhodil z bytu predsa .. len tak zo srandy nie.Asi tomu niečo predchádzalo...vies ono aj ženy vedia byť pekné svine.Čo ak má milenca,čo ak jej nato prišiel...alebo ineho.Čo bolo dôvodom sa tu nedozvieme a napísať autorka môže všeličo otázka je či je to pravda.Každopádne normálny muž nevyhodí svoju manželku len tak z bytu aj z dieťaťom len tak lebo sa zle vyspal...

dmk_1
27. dec 2021

@lenkapk2 ja stale vravim,ze kazda minca ma dve strany... Mne len nedalo,fakt som musela ist dat tomu mojmu pusu a si po 200tiskrat povedat, ze sa mam dobre..

heleninamama
27. dec 2021

@lenkapk2 Pozri si staršie diskusie. Ten chlap už bol raz rozvedený, z toho vzťahu má aj dieťa, teraz 7-ročné. Ona naň žiarli, porovnáva... Do vzťahu išla s tým, že videla, že ani on ani jeho rodičia neboli s tým rozpadom prvého vzťahu ešte zmierení. Ale neodradilo ju to, rýchlo si ho vzala a aj dieťa si nechala urobiť... A tu je výsledok.