Výživné na nevydatú matku
Dobry den,
Chcela by som poziadat o vyzivne na nevydatu matku - naklady spojene s tehotenstvom a porodom. Avsak nenasla som na nete ziadny formular. Vypisovali ste taku ziadost ako volny text? Ak to nie je velmi intimna otazka, kolko sa spravidla ziada? Moj navrh by bol 2000 eur na tehotenstvo plus moju vyzivu pocas prvych dvoch rokov zivota dietata? Je to ok? Ci skor 3000 eur?
Mala som sukromneho gynekologa a aj som rodila v sukromnej nemocnici.
Dakujem.
@jan510 mate s tym osobnu skusenost alebo skusenost niekoho znameho? Nic take totiz v oficialnych podmienkach nie je. Len to, ze zena prichadza na obdobie dvoch rokov o svoj prijem, ktory by mal muz do istej vysky kompenzovat.
skusenost z prace , vacsinou to priklepli len zenam co na tom boli socialne zle, zili len z davok hmotnej nudze predtym a nemali narok na matersku dovolenku len rodicovsky prispevok. Ak priatel povie ze ste rodili na sukromnej klinike a mali sukromneho gynekologa je to poriadny nadstandart takze velmi pochybujem ze nieco vam priklepnu. ALe ved uvidite. My pozname len vase stanovisko, este je dolezite stanovisko otca dietata a aky ste mali vztah a pod.
Urcite to nefunguje tak ako si to vy predstavite Vacsinou sa jednalo o male sumy do 100e mesacne
@dilino tento prisvok je urceny vylucne pre zeny, ktore za otca dietata neboli vydate. Je to presny nazov a definicia danej davky. Nie je mozne, ze by danu davku nepriznali z dovodu, ze neboli zobrati. To by bolo akoby vam nedali podporu v nezamestnanosti pretoze ste nezamestnany. Musel tam byt nejaky iny dovod u tej Vasej znamej.
nie je to tak ze mate narok tak vam to daju, nie je to socialna davka, ale nieco co musi schvalit sud a tam je vela faktorov co to ovplyvnuje
@jan510 jasne, chapem. Viete, on nechcel platit ani vyzivne. Preto ziadat cokolvek je mna velmi neprijemna situacia. Pravnikovi je jedno, ze nam pokazi ako tak dobre vztahy.
@jan510 ved 100 eur mesacne je super. Na dva roky je to 2400 eur. Cize este menej ako na som pisala v mojom prispevku.
no preto treba velmi dobre vyberat otca pre babatko. A zas uprimme az tak zle zrejme financne na tom nie ste pokial ste mali peniaze na sukromnu kliniku a gynekologa. Sa vykaslite na chrapuna a zije si spokojne. 100e by vam dali keby ste boli predtym na socialnych davkach aspon tak to mali zauzivane
tazko povedat ci vam to schvalia spatne a ci az na 2 roky to sa neda takto kalkulovat a pausalizovat
@jan510 viete, kto nezazil nepochopi. Clovek sa moze na rodinu vykaslat aj po 20 rokov manzelstva. Nejeden taky pripad bol.
moze ale vacsinou su uz manzelky kryte a maju nejaky majetok, financie. ved uz robte ako viete, stratit nemate co ked naratame poplatok pravnikovi za pravne sluzby.
Skus si prečítať
https://anovcinova.sk/blog/výživné-pre-slobodnú...
@dilino ono sa to tak aj vola v nazve ziadosti je - Nevydatej matke" a ak dobre zdokladuje tak schvalia. Uz je nacase aby sudy zatocili s chlapmi ktori radi ..... nabulikaju zene hory doly a potom ked sa stane - tak zdrhnu nech sa stara zena/ dievca. Poznam pripad on 38 ona sladkych 18. Tam nebolo o čom. Bol to najdrahsi sex s mladym maskom ale tak mu treba.
podľa mňa ani vám nedajú súd neschváli . Tak ako píše viac žien.
@zuzinka888 A žena si prečo nezariadi poriadnu antikoncepciu? Veď aj tu autorka otázky - to ani nebol vzťah a zrazu bum - dieťa. Ani spolu nežili v jednej domácnosti. Nechcem dieťa, nemám vzťah, len sa s niekým stretávam na užitie si, tak sa zariadim. A nie potom zdierať mužov.
@zuzanockamt ziadne vyzivne nie je zdieranie muzov. A ved prave ze to ani nemal byt sex. A dnes je " taka doba" ze sex je na " pobavenie" ani sa nepoznaju ale sexuju. Zodpovední / nezodpovedni su obaja. Tak aj nasledky nech nesu obaja. A na prilezitostny sex ma byt pripraveny muz- on pusti/ nepusti plavcov.
@zuzinka888 pripravení majú byť obaja
@zuzinka888 mate pravdu. Dnes je strasne lahke opustit zenu, nestarat sa, dobrovolne nespravit nic a tvarit sa alibistisky, ze on vlastne nic. Potom zene neostava nic len sudna cesta. A este aj to sa najdu ludia, co vyzivne vyzivne nazyvaju zdieranim a pisu tu, ako on je chudak chlap a drzia s nim. Lebo ja som co? Zena, ktora sama vychovava jeho dieta za 400 eur od statu?
50 % parov dnes konci rozvodom a vacsina z nich pocas prvych troch rokov po narodeni dietata. Verte mi, ze asi ziadna zena nechce ostat dobrovolne sama s malym dietatom a vyzivat sa v sudeni sa s niekym. Moj sen o rodine sa rozplynul skor ako zacal. A toto verejne lyncovanie mi ozaj neprospieva.
Veď si písala,že ste ani nezdieľali spoločnú domácnosť. A to v takom "vzťahu" ste plánovali rodinu?

@draik je super že ste v našej skupine.😉