icon

Výživné na účet

9. dec 2022

Ked posle chlap peniaze a nie je tam poznamka vyzivne,moze tym na sude argumentovat,ze to bolo vyzivne na dieta? Ide o to,ze ex priatel si preposielal na moj ucet peniaze,ktore som mu vyberala a odovzdavala a on chce na sude preukazat,ze to mi posielal vyzivne.

Strana
z2
luliu
9. dec 2022

Áno to kľudne môže, takže mala rada, už mu nevytahuj peniaze a nedávaj mu ich na ruku
A neexistuje dopredu, každý mesiac musí dávať, ak da viac, fajn, ale neznamená, že budúci mesiac nemusí poslať

mariet24
9. dec 2022

Také že vyživné dopredu nie je pokiaľ viem....

maximiliana
9. dec 2022

Vyzivne dopredu sa poslat neda...

autor
9. dec 2022

@slavomira236 ma platit mesacne 60 e k 15.dnu....tieto sumy boli rozne raz 300,potom 500,20...od septembra nic

autor
9. dec 2022

@maximiliana toto som chcela vedet

mariet24
9. dec 2022

Riad sa od dátumu rozsudku, ak neposielal udaj ho

maximiliana
9. dec 2022

Leby ti jeden mesiac poslal aj 1000e a nechal ti ich, nepovazuje sa to za predplatene vyzivne ale dobrovolny prispevok nad ramec vyzivneho...takze ak ti 4 mesiace neposlal nic, ma zameskane a mozes to riesit

autor
9. dec 2022

@maximiliana ďakujem ..toto som potrebovala vediet...

slavomira236
9. dec 2022

To ma problém zaplatiť 60eur? Čo nepracuje?

maranco
9. dec 2022

Rád by som vedel pod akou zámienkou ťa takto pravidelne klamal? Aký dôvod na toto si vymyslel?

Má svoj bankový účet a nejde si vybrať svoje peniaze do bankomatu svojou kartou k účtu.
Ale pošle ich na účet ex s ktorou nežije, tá ide do bankomatu vybrať peniaze a odovzdá mu hotovosť bez potvrdenia o prevzatí. Toto vôbec nedáva žiadnu logiku a ešte to robí pravidelne.

autor
9. dec 2022

@slavomira236 samozrejme,ze pracuje

som_realistka
9. dec 2022

@maranco dáva, ukrýva pred niekým iným peniaze, môže tvrdiť ze musí živiť bývalú, to ze ma on potom hotovosť už nikto nevidí 😀

autor
9. dec 2022

@maranco boli sme v tom.case vo vztahu...ale nezili sme spolu...potom uz neposielal

maranco
9. dec 2022

@som_realistka alebo ju chce namočiť, že podniká na čierno a do daňového nepriznala všetky príjmy, on jej platil za služby, výrobky, nájomné

autorka aký dôvod uviedol, že chce takto prepierať peniaze? keď má svoj účet a nechce si z neho sám vybrať peniaze ktoré potrebuje?

autor
9. dec 2022

@maranco vraj nemal kedy si vybrat a jeho kartu mi dat nechcel

mariet24
9. dec 2022

Fuu a tomu veris??? To chudatko toľko pracuje že nestíha ísť do bankomatu? No aby ozaj niečo iné v tom nebolo...

jasminka548
9. dec 2022

Tak zbytočne to komplikovane píses Ak máš určené výživné a peniaze Ti posielal,tak bola Tvoja chýbal,že si si výživné nenechala a dávala mu všetky peniaze.A k tomu ,že Tí neplatí teraz ,treba sa obrátiť na exekútora ,popřípadě podat trestné oznámenie.A dúfam,že sa do budúcnosti poucis.

sense
9. dec 2022

Vyzivne dopredu sa neposiela a s nicim takym by na sude neuspel. Cize ak ti 4 nesiace nic neposlal smer exekutor

panelacikova
9. dec 2022

autorka, dnes si sa presne toto pýtala v právnickej poradni. odpoveď si dostala. výživné stanovené súdom ti musí posielať pravidelne podľa toho, ako je stanovené v rozsudku. ale pozor, keďže ty si bola taká hlúpa, že si dopustila to, čo opisuješ v úvodnom príspevku, on ťa môže neskôr ťahať po súdoch, že ti peniaze dal poslať omylom, lebo zabudol zmeniť číslo účtu alebo sa proste pomýlil a že sú jednoducho tvoje a ty si sa neprávom obohatila. ak tam napísal "výživné", trošku by to bolo zamotané, ale i tak. hlúpa si bola, že si mu ich vracala. keď už, mala si mu vyplatiť čiastku reálne zníženú o výživné.... aj tak nechápem. prečo takto... už len to, že je to ex, by som dala ruky preč od toho, aby som urobila takúto sprostosť.

autor
9. dec 2022

@sense dakujem

autor
9. dec 2022

@panelacikova nie nebola tam poznamka vyzivne

autor
9. dec 2022

@sense práve toto som potrebovala vedet ci moze uviest taky argument

maranco
9. dec 2022

@panelacikova táto verzia ma nenapadla, že sa chudák mohol "pomýliť" a omylom jej poslal peniaze.
Vieš čo omylom som ti poslal na účet 800€, teraz ich potrebujem tak mi ich vráť. Nemáš? Tak môžeš aj v splátkach stačí keď mi budeš splácať 60€ mesačne. Nevrátiš? Tak podám trestné oznámenie za bezdôvodné obohatenie.

som_realistka
9. dec 2022

@maranco všeličo je mozne

Strana
z2