Výživné na účet
Ked posle chlap peniaze a nie je tam poznamka vyzivne,moze tym na sude argumentovat,ze to bolo vyzivne na dieta? Ide o to,ze ex priatel si preposielal na moj ucet peniaze,ktore som mu vyberala a odovzdavala a on chce na sude preukazat,ze to mi posielal vyzivne.
Také že vyživné dopredu nie je pokiaľ viem....
Vyzivne dopredu sa poslat neda...
@slavomira236 ma platit mesacne 60 e k 15.dnu....tieto sumy boli rozne raz 300,potom 500,20...od septembra nic
@maximiliana toto som chcela vedet
Riad sa od dátumu rozsudku, ak neposielal udaj ho
Leby ti jeden mesiac poslal aj 1000e a nechal ti ich, nepovazuje sa to za predplatene vyzivne ale dobrovolny prispevok nad ramec vyzivneho...takze ak ti 4 mesiace neposlal nic, ma zameskane a mozes to riesit
@maximiliana ďakujem ..toto som potrebovala vediet...
To ma problém zaplatiť 60eur? Čo nepracuje?
Rád by som vedel pod akou zámienkou ťa takto pravidelne klamal? Aký dôvod na toto si vymyslel?
Má svoj bankový účet a nejde si vybrať svoje peniaze do bankomatu svojou kartou k účtu.
Ale pošle ich na účet ex s ktorou nežije, tá ide do bankomatu vybrať peniaze a odovzdá mu hotovosť bez potvrdenia o prevzatí. Toto vôbec nedáva žiadnu logiku a ešte to robí pravidelne.
@slavomira236 samozrejme,ze pracuje
@maranco dáva, ukrýva pred niekým iným peniaze, môže tvrdiť ze musí živiť bývalú, to ze ma on potom hotovosť už nikto nevidí 😀
@maranco boli sme v tom.case vo vztahu...ale nezili sme spolu...potom uz neposielal
@som_realistka alebo ju chce namočiť, že podniká na čierno a do daňového nepriznala všetky príjmy, on jej platil za služby, výrobky, nájomné
autorka aký dôvod uviedol, že chce takto prepierať peniaze? keď má svoj účet a nechce si z neho sám vybrať peniaze ktoré potrebuje?
@maranco vraj nemal kedy si vybrat a jeho kartu mi dat nechcel
Fuu a tomu veris??? To chudatko toľko pracuje že nestíha ísť do bankomatu? No aby ozaj niečo iné v tom nebolo...
Tak zbytočne to komplikovane píses Ak máš určené výživné a peniaze Ti posielal,tak bola Tvoja chýbal,že si si výživné nenechala a dávala mu všetky peniaze.A k tomu ,že Tí neplatí teraz ,treba sa obrátiť na exekútora ,popřípadě podat trestné oznámenie.A dúfam,že sa do budúcnosti poucis.
Vyzivne dopredu sa neposiela a s nicim takym by na sude neuspel. Cize ak ti 4 nesiace nic neposlal smer exekutor
autorka, dnes si sa presne toto pýtala v právnickej poradni. odpoveď si dostala. výživné stanovené súdom ti musí posielať pravidelne podľa toho, ako je stanovené v rozsudku. ale pozor, keďže ty si bola taká hlúpa, že si dopustila to, čo opisuješ v úvodnom príspevku, on ťa môže neskôr ťahať po súdoch, že ti peniaze dal poslať omylom, lebo zabudol zmeniť číslo účtu alebo sa proste pomýlil a že sú jednoducho tvoje a ty si sa neprávom obohatila. ak tam napísal "výživné", trošku by to bolo zamotané, ale i tak. hlúpa si bola, že si mu ich vracala. keď už, mala si mu vyplatiť čiastku reálne zníženú o výživné.... aj tak nechápem. prečo takto... už len to, že je to ex, by som dala ruky preč od toho, aby som urobila takúto sprostosť.
@sense dakujem
@panelacikova nie nebola tam poznamka vyzivne
@sense práve toto som potrebovala vedet ci moze uviest taky argument
@panelacikova táto verzia ma nenapadla, že sa chudák mohol "pomýliť" a omylom jej poslal peniaze.
Vieš čo omylom som ti poslal na účet 800€, teraz ich potrebujem tak mi ich vráť. Nemáš? Tak môžeš aj v splátkach stačí keď mi budeš splácať 60€ mesačne. Nevrátiš? Tak podám trestné oznámenie za bezdôvodné obohatenie.
@maranco všeličo je mozne

Áno to kľudne môže, takže mala rada, už mu nevytahuj peniaze a nedávaj mu ich na ruku
A neexistuje dopredu, každý mesiac musí dávať, ak da viac, fajn, ale neznamená, že budúci mesiac nemusí poslať