Výživné pri rozvode s mužom s vyšším príjmom
Ahojte, potrebujem poradiť koľko asi reálne pýtať. Rozvod za rohom kvôli jeho nevere nezáujmu atď.
Máme jedno dieťa do 5 rokov, inú vyživovaciu povinnosť nemá. Podľa tabulky od ministerstva by to malo byť cca 18% z jeho príjmu, z čoho mi vychádza pekná suma 500€+. Ale.. vo veľa diskusiách čítam ako sa ľudia naťahujú o 200€. Tiež asi nezdokladujem, že na dieťa miniem až toľko, ale neviem ako to presne funguje. On má na dovolenky, výlety, bary tak môže mať aj na dieťa.
Ženy čo ste sa rozvádzali s mužom čo zarábal slovenský nadpriemer, priznal vám súd vyššiu sumu?
Ďakujem
U nás sa išlo už vlani vo februári presne podľa tej tabuľky.Dokonca môj ex tvrdil ze je nezamestnaný, no ja som mala správy od neho ze robí v nemecku tak sa sudca nasral a schvalili mi vyzivne podľa nemeckej priemernej mzdy.
@nikha2809 👏👏👏 super ste obisli! A sud si to nedava nejako prezistovat taketo veci?
@balerina2025 súd by mal prihliadať na to koľko môže zarabáť s jeho vzdelaním, praxou atď..
@gloriadeville Súdy už našťastie prihliadaju na povolanie aj tabuľkovo koľko by mal zarobit, práve kvôli vychcancom. Keď máš dôkazy, že vedel zarobit nadštandardne, vyborne pre teba! Ešte keby si mala aj čierne na bielom co povedal, že naschval si dá platit na čierno, bolo by to perfektne! Tam už by kašľali na jeho oficiálny príjem a islo by sa tabuľkovo! Tu pozicku si prečo brala ty, keď on ma vysoky príjem? Aj to uveď súdu, jasne že sa ti to nevráti, ale nech ma sud kompletný obraz o akého idiota ide!
@gloriadeville Súdy už našťastie prihliadaju na povolanie aj tabuľkovo koľko by mal zarobit, práve kvôli vychcancom. Keď máš dôkazy, že vedel zarobit nadštandardne, vyborne pre teba! Ešte keby si mala aj čierne na bielom co povedal, že naschval si dá platit na čierno, bolo by to perfektne! Tam už by kašľali na jeho oficiálny príjem a islo by sa tabuľkovo! Tu pozicku si prečo brala ty, keď on ma vysoky príjem? Aj to uveď súdu, jasne že sa ti to nevráti, ale nech ma sud kompletný obraz o akého idiota ide!
@anonym_694548 nechcem to tu úplne rozoberať, vo finále si myslím, že to mal premyslené už dávno a okrem dieťaťa si ma poistil aj takto cez financie.
@denkabemommy lenze ti muzi budu tvrdit, ze to su peniaze, ktore minie ich byvala. Poznam takeho, co ziadal predkladat blocky z nakupov a vyskakoval ako tajtrlik nad velkym balenim hajzlaku, ze dieta ma maly zadok, tolko ho nespotrebuje (kto ma male dieta vie, ze ono dokaze vykrutit pol rolky "na posedenie") Proste niektori oteckovia su "pripady". Mali by ich vystavovat na namestiach pre vystrahu
@viestta poznám takého…, pred 10r na mňa platil 50€ a prišlo mu to veľa (toľko ma stala len cesta do školy mesačne). Odkedy som dospelá sa s ním už nijakým spôsobom nekontaktujem, keď ho stretnem, tak sa mu ani nepozdravím a on sa do dnes cíti urazený, že sa s ním nebavím, lebo nemám rada jeho priateľku 🤣🤣🤣
podla mna te prepocet vychadza z toho, ze dieta ma pravo mat zivotny standard ako rodic, tak preto moze platit viac ako minies, ak otec dobre zaraba. ako tu pisali, mozes cast penazi dat na sporenie. ved aj to rodicia robia a je to potrbne pre buducnost dietata. takze tymto sa da argumentovat.
no neviem uplne aka je realita.
nešetri ho, pozbieraj všetky dôkazy, základ daj na súd a niektoré topky si priprav až na pojednávanie, ako "prekvapenie " a bonus . Lebo tvoj návrh musíš napísať a potom vytlačiť aspoň 3x, jeden rovnopis ti potvrdia v podateľni súdu, jeden ide na súd do spisu a jeden rovnopis súd prepošle odporcovi , aby sa k tomu návrhu vyjadril. takže tam napíš ten základ, predpokladám že sa vyjadrí ako debil a poprie všetko možné, bude tvrdiť že je chudáčik nemajetný, nikde nechodí a nezarobí ani na slanú vodu...
takže rozum do hrsti, doklady, dôkazy, fotky, facebok kde sa chváli, kde si chodí po výletoch, alebo kupuje drahé veci, športové potreby, hodinky a iné lakocinky, aj to využi, že keď má na to má aj na výživné.
tiež si vyhľadaj nete ponuky práce podľa jeho vzdelania a profesie, vytlač aspoň 5 inzerátov, pracovných ponúk a potom rovno na pojednávaní predlož.
argumentuj, že ty s malým dieťaťom nemôžeš isť ani na brigádu, ale on áno, nadčasy, fušky, čas má, nemusí prať okakané plienky, ogrckané podbradníky a byť 24/7 s dieťaťom ako ty. pridaj aj návrh príspevok na teba. nemusí to byť veľa, ale nárok máš, a jeho nech aj trtne. Aj keby súd nedal celú vysokú sumu, tak rozdelí na bežné výživné a sporenie.
doklady, dôkazy, argumenty. držím palce🍀
@anonym_989acd záväzok s bankou mám ja, presvedčil/prinútil ma to zobrať, čo mi je jasné, že nemám ako dokázať. Časť peňazí išla na vec čo je momentálne v bsm, zvyšné peniaze som mu všetky naposielala v priebehu roka. Viem som sprostá, ani to tu nechcem extra rozoberať, len ma zaujíma čo asi čakať.
@gloriadeville načo si posielala peniaze chlapovi.čo zarába nadpriemerne?
Aj, keby som mala dať posledné peniaze určite si zaplať právnika.A hlavne mu to nepovedz.Kamaratka si ho zaplatila aj jej spravil rozpočet na výživné veci, ktoré ju samu by nenapadli.Sudca sa s ním nebabral tiež boli pokusy priznať menej, pôžičky od otca, lebo chudáčik nemal, keď ju živil na materskej, rodičovskej.Sice mali viac pojednávaní, ale vysudila výborne výživné.
Aj, keby som mala dať posledné peniaze určite si zaplať právnika.A hlavne mu to nepovedz.Kamaratka si ho zaplatila aj jej spravil rozpočet na výživné veci, ktoré ju samu by nenapadli.Sudca sa s ním nebabral tiež boli pokusy priznať menej, pôžičky od otca, lebo chudáčik nemal, keď ju živil na materskej, rodičovskej.Sice mali viac pojednávaní, ale vysudila výborne výživné.
@luccija aj to je cesta, právnik, ak je žena menej odvážna, menej výrečná. ja som bola na súde ako laický zástupca, vedela som reagovať a argumentovať k veci, takže dobrý právnik ešte lepšie
Ja mám skúsenosť z minulého roka,rozvadzala som sa na jeseň,otecko príjem 6000€,nie ako zamestnanec,fakturoval si na vlastnú firmu.Na súd poslal svoju tabuľku akože výdavkov,po ich odratani mu odklepli výživné 400€ a ešte mám byt rada,pretože dieťa ma 800€ vraj nestojí.aj keď som apelovala na súd,že jeho výdavky nie sú oprávnene (dal tam napr. Náklady na cestovanie,aj keď využíval služobne auto,ubytovanie v hoteli v mieste prace,pritom dochádzal domov atd),neobstála som a argument,že dieťa ma mat rovnaký štandard ako rodič,prepoculi.ziadala som 600€ s tým,nech ide dieťaťu na sporenie a sudca to uzavrel s tým,že ja dieťaťu šetrím a to stačí.takze toľko k súdnictvu
Ja mám skúsenosť z minulého roka,rozvadzala som sa na jeseň,otecko príjem 6000€,nie ako zamestnanec,fakturoval si na vlastnú firmu.Na súd poslal svoju tabuľku akože výdavkov,po ich odratani mu odklepli výživné 400€ a ešte mám byt rada,pretože dieťa ma 800€ vraj nestojí.aj keď som apelovala na súd,že jeho výdavky nie sú oprávnene (dal tam napr. Náklady na cestovanie,aj keď využíval služobne auto,ubytovanie v hoteli v mieste prace,pritom dochádzal domov atd),neobstála som a argument,že dieťa ma mat rovnaký štandard ako rodič,prepoculi.ziadala som 600€ s tým,nech ide dieťaťu na sporenie a sudca to uzavrel s tým,že ja dieťaťu šetrím a to stačí.takze toľko k súdnictvu
@lays 400+400 to bol argument ako 💣 ! ale nedošlo im, že žena prispieva tzv. nepeňažným plnením výživného ?! svojou prácou okolo dieťaťa, 24/7...
@gloriadeville môžeš žiadať tých 500€, pokojne. 200 vyzivne +300 sporenie. Ale určite nie 500€, pokial nema nejaké diagnózy a pod.
@gloriadeville ahoj, pozri sa my sme sa rozvideli muz v AT dobry plat v tom case, tesne pred covidom, som dostala 300 euro alebo to bolo presne 50% nakladov na dieta. Vtedy sme sa dohodli, nebudem vyzivne menit, ale v septembri vzdy prispeje na zac.skol.roka a na škol.výlety.
Realita v sept.prispel 2x, na skol.vylety treba z neho tahat peniaze. Nema novu rodinu, zaraba 2500-3000euro. Ja 1200.
Vzdy som pocuvala ake ma vysoke vyzivne, v jeho praci su muzi, ktoru plati 800-1400eurove alimenty.
Chlapec ma zacina s.at, lebo teraz sa zacala pre syna autoskola a znova natahovacky, ked som mu povedala, vsak sme sa dohodli, ze pri extra vydavkoch pomoze, a zaplati polovicu, sa mi zasmial do ksichtu a hovori mi: "Klamal som ti, no a?"
Takze aj ja rozmyslam, ze sa pokusim o zvysenie podla tych tabuliek.
Dost vela ludom, co pocujem uz sudia podla tejto tabulky. Dieta ma narok na životny standart rodicov.
@luccija aj to je cesta, právnik, ak je žena menej odvážna, menej výrečná. ja som bola na súde ako laický zástupca, vedela som reagovať a argumentovať k veci, takže dobrý právnik ešte lepšie
@cacianka áno, ona by to ani psychicky nedala hneď by sa rozplakala a on bol manipulátor na všetko svoje odpoveď,kritika, zvyšovanie hlasu, ale tak bojuje aj 6 r po rozvode, lebo deťom rozpráva hlúposti typu, ak by ma vaša matka a vy nestali toľko peňazí mohli sme ísť na lepšiu dovolenku atď ..sebe kúpi bicykel za 2 t eur a deťom povie nech vám matka kúpi.To je celoživotné trápenie.A taký to bol dobrý chlap poznala som ho 15 r nikdy by som to nepovedala
@gloriadeville plus by som chcela žiadať o príspevok na manželku, hlavne kvôli úveru ktorý budem musieť splácať a celý si ho minul on, na čo mám samozrejme dôkazy. Máte niekto skúsenosť aká môže byť táto suma? V diskusiách z pred 10 rokov ženy písali o 20€ čo mi príde ozaj smiešne.
@gloriadeville co sa tyka vyzivneho na manzelku, ten ti tazsie uznaju, max.ak si invalidka...starala si sa o rodicov alebo svokrovcoch...
@gloriadeville môžeš žiadať tých 500€, pokojne. 200 vyzivne +300 sporenie. Ale určite nie 500€, pokial nema nejaké diagnózy a pod.
@lienka.7 to nie sú iba diagnózy to je aj krúžok jej deti robia hokej, jazyk dvaja nosia zubný strojček, jedno okuliare, pre 3 deti tábor atď. ..vôbec by som si nedovolila povedať čo je veľa a koľko môže pytat
@gloriadeville podaj si navrh na sud, cca 300 € vyzivne a 200 € sporenie. Resp vyzivne uprav aj vyssie, pokial mas take realne naklady.
@luccija riešim to cez centrum právnej pomoci, mám mať nárok na advokáta zadarmo.
@luccija riešim to cez centrum právnej pomoci, mám mať nárok na advokáta zadarmo.
@gloriadeville pokial poznáš advokáta, a spolupracuje s nimi, ty si môžeš vybrať aj konkrétneho
@gloriadeville Minieš na dieťa mesačne 1000€? Ani náhodou. Takže väčšia časť pôjde na sporenie. To nie je o tom,že žena si bude z výživného užívať. Živiť dieťa musíš aj ty.
@anonym_fba958 ojojoj to mas zlu matematiku. Finance sa moze podielat 50:50 v pripade, ze obaja rodicia sa aj fyzicky budu na starostlivosti o dieta podielat 50:50 - prebalovanie, krmenie, varenie, upratovanie, uspavanie, chodenie po lekaroch, odniest / vyzdvihnut zo skolky, skoly, kruzky, ocr, prazdniny, atd.
@nikha2809 viac takých sudcov 🙏👌. Nechápem mužov, ktorí nechcú platiť na vlastné dieťa. Veď by ma hanba fackovala…
@denkabemommy no ano, čo povedať na takých. Proste hovadá.
@cacianka áno, ona by to ani psychicky nedala hneď by sa rozplakala a on bol manipulátor na všetko svoje odpoveď,kritika, zvyšovanie hlasu, ale tak bojuje aj 6 r po rozvode, lebo deťom rozpráva hlúposti typu, ak by ma vaša matka a vy nestali toľko peňazí mohli sme ísť na lepšiu dovolenku atď ..sebe kúpi bicykel za 2 t eur a deťom povie nech vám matka kúpi.To je celoživotné trápenie.A taký to bol dobrý chlap poznala som ho 15 r nikdy by som to nepovedala
@luccija takéto typy by som každučký deň jeb.la liatinovou panvicou po hlave aj po vajciach
@gloriadeville ...pokojne pýtajte aj 500€.Znamej pred rokmi odklepol súd výživné 300€,a pritom otec dieťaťa zarabal cca 1200-1400€, ona práve prišla o prácu Dotyčná bola sama prekvapená, keď sudkyňa odôvodňovala výšku výživného: Dieťa má mať podobnú životnú úroveň ako rodič...a tak manželove výpočty, že však prváčik na ZS tolko peňazí nepotrebuje,boli nespravne

@balerina2025 matky co poberaju vyzivne by mohli rozpravat... Niekedy je naozaj na neuverenie, ze takto moze zmyslat dospely chlap.
@viestta cumim 😲