Výživné verzus platenie navyše od otca
Ahojte, ako to je ak otec plati vyzivne a ma ist s dietatom napr.k zubárke. Pyta odomna peniaze ze on plati vyzivne a ja mu mam davat peniaze na dieta ak ide k lekarovi. Ex sa mi vyhraza ze ma bude kontaktovať pravnik a ze si bude odomna ziadat vypis co ja vsetko platim na dieta. Ex si mysli ze ak mi platii vyzivne nic ine on platit nemusi. Nadava mi a vyhraza sa pravnikom
@alena68 pozri, ze je tvoj ex chrapun, to vies uz davno. Keby ten zubar vysiel na cas, ked je dieta,u teba, tak to zaplatis a ani ta nenapadne to riesit. Vypytaj si doklad o zaplateni, daj mu tych 25 eur a o rok, ked pojde dieta do skoly, poziadas o zvysenie vyzivneho. Tieto doklady o zaplateni si vsetky odkladaj, aj blocky od oblecenia, obuv, sportovych potrieb a pod. Normalny muz a otec toto neriesi, ale 25 eur zaplati, ale ty si zial vybrala svojmu dietatu za otca bula, tak to budes mat vesele. A na vyhrazky, ze ta bude kontaktovat jeho pravnik, reaguj iba - dobre. Nerob zbytocne cirkusy, kvoli dietatu nie. A nezabudaj, ze vyzivne od ex je polovica, druhu na dieta poskytujes ty, preto nepis, ze platis viac, ako je vyzivne. Ak ti on plati napr.150 eur, aj ty by si mala dat 150 eur. V tom je samozrejme aj cast najmu za byt, poplatkov za energie, za smeti a pod.
@alena68 nic v zlom ale nie si trosku naivna? draik ti dobre napisal. Bolo stanovene vyzivne a to je vsetko. Viac moze dat ale nemusi. Nevravim ze je to fer ale pravne OK, su matky, ktore by deti poslali hole bose k otcovi nech ich osati, obuje a rovno moze aj strojcek zaplatit ked su uz u neho.
Ocividne mate zle vztahy, ale natahovat sa decku o plombu je obojstranne ubohe. Ak by som mala deti v starostlivosti, poziadala by som si o take vyzivne vzhladom na pomery oboch stran aby som taketo veci nemusela riesit.
co bude az budu skolske vylety, exkurzie, tabory? ja som dieta z rozvedenej rodiny a fungovalo to tak ze som mala vyzivne ( teda mama) a ak som chcela niekam ist opytala som sa otca ( oni spolu zle vychadzali), otec bud dal, nedal alebo prispel, ale to vsetko nemalo dopad na vyzivne.
Podľa mna je rozdiel ak niekto platí 50e a ak platí 250 (pri takom výživnom by som mu za toho zubára d*bla tie peniaze do ksichtu). Ak platí nízke výživné že ti peniaze na dieťa chýbajú žiadaj viac. Chlapi sú v tomto magori, drvivej väčšine žiaľ stačí zaplatiť pár € a ešte sa budú hrať na otca roka a najsmutnejšie je že právne je to ok.
@leskovael preco by si mu tie peniaze v pripade 250€ vyzivneho "drbla do ksichtu"? Preco by mal platit aj zubara v takom pripade?
@alena68 taky problém mala sesternica s bývalým. Keď bol syn u neho odmietol niečo kúpiť a od nej chcel vyúčtovanie výživného. Tak šla za koliznou. Pani kolizna mu poslala číslo na seba, že aby jej zavolal a vysvetli mu to. Doteraz jej nezavolal a už nič nechcel, a aj kúpi 😂
@tehulka2011 mám pocit že si nepochopila čo som napísala
@alena68 pravda je, ze nad ramec vyzivneho ex nemusi nic.Je to iba o charaktere a o ochote.Moj ex synovi nekupil uz 11r nic ani na narodky ani Vianoce.Ale hrdiť sa ako sa on stará..Co dodat.Ale to je o inom.Pokial tvoj prijem a jeho vyzivne nestačí na pokrytie vydavkov na drobca tak ziadaj zvýšenie.Ty nie si povinna exovi dokladovat na co si vyzivne pouzila a vsetky rozvedene vieme,ze vacsinou to vyzivne staci na velmi malicko vecí,ja z toho napriklad zaplatim školu a jedny teplaky a vybavené.Len oni si myslia ako na nich ryžujeme.Neboj,keby ho mal doma cely rok a mal by sa starat a platit komplet všetko co mas na starosti ty,rychlo by sklapol.Pravnik je iba bububu,nic ti nemoze,je to clovek takisto ako aj ty,jedine sud rozhodne alebo pripadne socialka moze zasiahnut-ale nie je dovod.Mate medzi sebou klasicke emocne natahovacky..prejdu casom.Nenechaj sa vytocit a nevsimaj si.Inak ani na sude som nedokladovala blocky..tak co on riesi,tvoja vec.
Výpis žiadať nemôže, načo si výživné použila... Pretože výživné nezahŕňajú len sumy co ty efektívne priamo dieťaťu kúpiš
My máme výživné plus dodatok že všetky náklady mimo bežných výdavkov ako napr ošetrenie zubára, okuliare, napr lyžiarsky výcvik, atd idú na polovicu... Čiže ak má vyjdu okuliare pre dieťa 150e tak 75 platím ja a 75 on, plus teda mesačne výživné
Tak ja neviem, z ľudského hľadiska je to určite hlúposť, napríklad môj muž keď ma dcéru, všetko jej kúpi alebo zaplatí navyše, čo potrebuje. Ale z právneho hľadiska, keď jeho dcéra chodí k lekárom v sprievode svojej matky, on nikdy nič neplatil, to sa platí z výživného. Jedine strojček platil, aj to si dali pol na pol, lebo to bolo 600 eur.
tak mu treba zamávať papierom zo súdu, že nedodržiava nariadenie súdu (neberie ho v utorok- štvrtok nepárny) a nech za tebou pošle toho právnika
@alena68 v akej výške máš výživné?
@alena68 úbožiak je to... právnika nemá problém zaplatiť,ale vlastnému dieťaťu zubara ano...ze ich hanba nefackuje,
@maciatkolulu 130€
@alena68 áno. Exekútor môže obstavit plat, bloknut účet, zobrat vodičák napr. Otcovi strhne nielen vysku vyzivneho, ale si prirata aj svoje naklady aj tvoj poplatok a otecka to vyjde s dobrou prirážkou.
Ak nezaplati 2 mesiace pocas 2rokov, jedno ktoré - mozes podat trestne oznámenie.
To su možnosti...
Ved si citaj v skupine Pravne poradenstvo
Inak taka otázka, vidím, že nie som sama, čo bojuje s ex, ktory si nejaké svoje komplexy rieši cez matku dieťaťa... Ja už mám pocit, že potrebujem psychológa, lebo toto co robí môj ex, už som z toho zúfalá a pri každej správe co mi tukne od neho, tak už som v strese, čo zase napíše,co zar bude vyčítať, na druhej strane sa bojím, aby zo mňa nespravil psychopatku a vezme mi malú, ja som už z toho zufala

@alena68 tak ja to mam presne takto ako ty, ex mi nadáva aká som hrozna matka a aký je on najlepší otec. Presne som riešila malej zubára, zaplatila som za jeden zub celkovo 160e, poslala mu v dobrom email, či sa má záujem podieľať na polovice a on, že posiela výživné, takze nie, ale ze keď budeme mať malú v striedavke (teraz si o to požiadal), tak ze potom sa bude podieľať na polovicu aj na zub. Takže je to o tom ako jemu vyhovuje