Výživné verzus platenie navyše od otca
Ahojte, ako to je ak otec plati vyzivne a ma ist s dietatom napr.k zubárke. Pyta odomna peniaze ze on plati vyzivne a ja mu mam davat peniaze na dieta ak ide k lekarovi. Ex sa mi vyhraza ze ma bude kontaktovať pravnik a ze si bude odomna ziadat vypis co ja vsetko platim na dieta. Ex si mysli ze ak mi platii vyzivne nic ine on platit nemusi. Nadava mi a vyhraza sa pravnikom
@draik Mozem sa vas opytat?
Teraz piatok bol ex pre maleho. Normalne som maleho odovzdala este som sa vracala pre kartu poistenca k zubarke. Na to uz som videla ako sused za nim ide a uz sa hadali. Ex nadava mne nadaval aj na neho tak si to chcel s nim vysvetlit preco na neho nadava. Napadnuty nebol, len mali vymenu názorov. A ked ex chytil do úst jeho mamu tak ho iba schmatol a vytiahol z auta. Fyzicky mu nespravil nic. Nato mi piatok volala pani z uradu prace ze im volal ex ze je problem s odovzdavanim dietata a ze bol napadnuty susedom. Mame sa dostavit obaja na urad. Zrejme to bola kolizna pracovnicka. Ja tam ist nechcem hlavne ked tam bude on lebo uz som dost psychicky vynervovana a nechcem s nim sediet za jednym stolom. Preto sa pytam ci je povinnost tam ist a ci tam mozem ist ale nie v jeho pritomnosti. Mam uz z neho nervy, to ako stale ked mu niekto nieco povie, bude niekde volat? Ved on je ten kto kazdemu len nadava a psychicky tyra
@alena68 záleží od toho ako rozhodol súd, či "nečakané" výdavky na dieťa (zubár, rôzne krúžky/šport, lieky, školské výlety a pomôcky platíte na 1/2 alebo len ty alebo len on), ak má platiť len výživné tak z právneho hľadiska má pravdu navyše nemusí dať ani cent a ak dá je to len jeho dobrá vôľa.
@alena68 zavolaj kolíznej, vysvetli jej situáciu, (že z jeho strany cítiš psychický nátlak a nechceš to po tom rozhovore preniesť na dieťa, že budeš z neho zdeptaná/vystresovaná) a popros ju, či nemôžeš prísť o samote všetko je o komunikácii. Ale keď tam vôbec neprídeš tak zbytočne si môžeš z toho urobiť problémy. Oni ťa tam potrebujú podľa mňa ako svedka, že čo si videla a počula.
@felicita027 tak by som to chcela, ist o samote len s nou len ci sa to da ze nebude on v mojej prítomnosti
@alena68 držím ti palce nech ti vyjde v ústrety. Ak jej to vysvetlíš tak by nemala mať problém.
@felicita027 dakujem

@lubike
Mýlite sa. O tom by sa dalo z praxe rozprávať, ako sa dá robiť napriek.