icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
casavina
17. júl 2022

A ešte napíšem hoc má aj bloknu...rozdrapujes sa tu ako sup a tvrdíš o sebe že všetko vieš..nie nevieš,tu si presne ukázala svoju obmedzenosť na pár článkov na nete...no chudák tvoj syn... mať takúto mamu, ktorá len sliedi na nete ako pomstiť zatrpknutost cez syna...vlastne mama...ty si ani nezasluzis ten dar akým dieťa je... Si zákerná a závidíš... padla otázka prečo si niekoho nenájdeš... odpoveď...si toxická a s takýmto človekom nechce byť nikto...možno ani tvoj syn...

kate211
17. júl 2022

Ty si si kedysi musela fakt krasny zivot vysnivat. Porodis dieta a zvysok zivota uz budes dietatu len organizovat zdravu stravu, obuv a aktivity, popritom ta bude zivit chlap. Tento sen musel byt velmi silny, pretoze keby nebol, zmierila by si sa s aktualnou situaciou rychlejsie. Narazila si. Mozno to tak niektore zeny maju (asi v tej vasej skupine), ale u teba to zjavne nejde. Treba nieco ine vymysliet. Chapem, doba je tazka, platy male a chlapi sa o svoje prijmy delit nechcu. Zostava zapojit vlastny mozog a prijmy navysit. Alebo urobit nieco, aby si mala chlapovi co ponuknut vymenou za podelenie sa o jeho prijem. Tvoje alternativne dristy - placenty, cinske mediciny, non toxic domacnost, barefoot ci zubne pasty - to velmi chlapa neoslni. Zo skusenosti viem, ze im to skor lezie na nervy. Treba nieco ine vediet ponuknut.

autor
17. júl 2022

@kate211 Pani a Vam sa co stalo? Odpovedate mi na kazdy moj komentar, nudite sa? Vam sa v zivote co prihodilo? Zavidite mamickam, ze si mozu dovolit byt doma z detmi niekolko rokov po RD a venovat sa ich vychove? Potom tie deti aj tak vyzeraju, su zdrave a spokojne. Vy ste musela do prace, lebo chlap bol neschopny alebo ste si nevybojovala narok na jeho prijem pre matku a dieta? A existuju aj muzi, ktorym zalezi na zdravi a spokojnosti ich deti. Co mu ma zena ponukat? Ved vychovava jeho deti. A on je rad, ze to robi matka deti a nie nejaka institucia. A ked zmeni na vychovu nazor? Kto ma trpiet? Tie deti? Sup ich na cely den do skolky alebo skoly a matku do podradnej prace za par eur? Matka deti, ktorej je upierana jej vychova a podsuvana vychova beznymi instituciami ci skolskymi druzinami s dost neaktivnymi zamestnancami? Preco by to malo tak byt?

monuska112
17. júl 2022

ale ty by si zjavne nemala tvrdnut doma, ked sa potom len stazujes, ze nemas dostatocnu zivotnu uroven pre svojho syna!!! na materskej pripadne aj do 18tky mozu ostat doma zeny, ktore su radi ze su doma, a citia sa, ze to co robia pre svoje dieta stoji za obetovanie jedneho prijmu do domacnosti to ale nieje tvoj pripad!!! ty ten prijem potom hladas u novej partnerky svojho ex to ale tak neunguje!

mogaa
17. júl 2022

a čo tak ak chceš zabezpečiť lepšiu životnú úroveň syna sa o to trochu posnažiť aj sama, milá mamička....lebo dieťa nemá len otca, ale aj matku....takže ak chceš vyššiu životnú úroveň pre syna, posnaž sa k nej prispieť aj ty a nie žiadať partnerku tvojho ex, aby na ňu prispievala ona.....že ťa hamba nefackuje....ak by si bola ty alebo dieťa v núdzi, tak sa nečudujem že sa sťažuješ, ale ty chceš pre dieťa ťažký nadštandard a chceš aby ho financovala partnerka tvojho ex....

andreafa
17. júl 2022

Ty si neskutocne vytreta. Chod zit do rezervacie so svojim super bio deckom. Ale ozaj neziadaj na tieto chujoviny prijem zeny tvojho ex 🤮

autor
17. júl 2022

@monuska112 Ale ja kludne obetujem aj svoj prijem. O domacej vychove a vyucbe namiesto statnych institucii som presvedcena. A este ked k tomu vezmes do uvahy stravu v instituciach ci sedenie v uzavretych priestoroch cely rok v druzinach. Synovi domace vzdelavanie da do zivota 100x viac. Len treba zapojit aj otecka. A na to 280 eur nestaci.

casavina
17. júl 2022

Tento tvoj citát 🤣🤣🤣🤣
"Pani a Vam sa co stalo? Odpovedate mi na kazdy moj komentar, nudite sa? Vam sa v zivote co prihodilo? Zavidite mamickam, ze si mozu dovolit byt doma z detmi niekolko rokov po RD a venovat sa ich vychove?"
To ty závidíš aký štandard má tvoj muž pri mladej šikovnej žene!!!!!
Si na smiech 😂😂😂 vhodná na psychiatriu...

maciatkolulu
17. júl 2022

Tak, tak, majú sa starať rodičia. Dobre si napísala. Ale nie noví partneri a štát. Kľudne bud doma s diatatom až do promócií abutierau mu rit, keď ta to baví a máš na to. Ale daj pokoj druhym😉. Tvoj ex predpokladám v najbližšej dobe za žiada o zníženie výživného, keďže príde babo😉

monuska112
17. júl 2022

neviem co na to napisat....argumentov rozumnych by tu bolo na kazdej strane....je vobec nieco alebo niekto kto by minimalne mohol podryt toto tvoje chore vychcane presvedcenie o svojej a len svojej chorej pravde? mozno sam zivot? skus si podat navrh aj styri, kazdy jeden prehras bude ta to stat vela penazi aj energie, ale mozno konecne pochopis

kate211
17. júl 2022

Mne uz dochadzaju sily. Co to uz je za trend. Ja som najlepsi lekar, ucitel, trener, zdravotnik, eko-bio nadsenec druzinar, vyzivovy poradca, fyzio odbornik, porodnik, vyvinovy odbornik, bylinkar. Kto je viac? Nikto. Preto moje decko bude mat len mna vo vsetkych vyssie uvedenych podobach. A kto mi to ma kompenzovat? Cudzi clovek, bezdetna matka, ktora ako hlupa fiflena chodi do prace. No neuveris, ake jednoduche. Este by ma zaujimalo, kto ti takto vymyl mozog. Spolok eko-bio zien, ktore konzumuju placentu koli dodaniu energie? Zacinam tomu verit, pretoze energie na vypisovanie blabol o narokoch na financie od cudzich ludi maju viac nez dost.

autor
17. júl 2022

@kate211 Bohuzial, Vam vymyli mozog zauzivane postupy v tomto state a mentalita ludi. Nevadi, verte svojim odbornikom. Len aby ste na to nedoplatili Vy alebo Vase dieta. A nebudte taka neprajna, koli tomu, ze musite chodit do prace a neviete si to zariadit inak. Niekto vie, niekto nevie. Vy by ste si mali hladat muza, aby Vam umoznil byt doma a venovat sa detom. Uvidite, budete spokojnejsia, vyrovnanejsia. Mozno raz budete aj dobra eko-bio zena, ked sa troska posnazite. Oni su stastne a vyrovnane, urcite Vas radi privitaju meszi seba. Este stale plati, ze rodicia su dvaja a ak rodic ma moznost svoju dietatu dopriat, nevidim dovod, preco by to tak nemalo byt. Vsetky diskutujuce by sa s tym mali zmierit. Pomoze Vam to. Pekny dnik 🙂

monuska112
17. júl 2022

ALE TY PREDSA NEVIES!!!! si to zariadit inak

bessie12
17. júl 2022

praveze tie eko-bio zenske su najhorsie 😂

zuzana76
17. júl 2022

a ty nerozumies, ze zeny sa ti tu snazia len povedat, ze kludne, muz nech prispieva aj 500 - 1000, alebo 1500 eur na tvoje dieta, ale nech adekvatne k tomu zarobi, nie, ze zarobi 1500 a vsetky ich odovzda na vychovu dietata a jeho bude zivit len jeho sucasna manzelka, ta nema, ale ze ziadnu vyzivovaciu povinnost voci tvojmu dietatu, cize nariad ex-manzelovi, nech si hlada lepsie platenu pracu, zacne podnikat, cokolvek, pretoze ty potrebujes minimalne 1500 eur mesacne, najlepsie aj 3000, aby si mohla byt s nim doma, varit mu zdrave jedla a vzdelavat ho, dohoda je na tebe a tvojom ex-manzelovi, fiflenu z toho vynechaj

ajdika
17. júl 2022

My nastastie mame nejake ambicie nieco v zivote dokazat a uplatnit sa v zivote aj inak a hlavne sebestacne. Pockaj, ako zaplaces pri dochodku, potom pride vyzivovacia povinnost asi od syna a jeho zeny, ratam... A v prvom rade treba prezentovat, co sama dokazes (a nemyslim tym sikovnost zobrat o peniaze inych) a potom sa mozes vyvysovat. A podcenovat ludi, ktori roky studovali a mysliet si, ze viem viac ako oni, je smutne...zacinam ta uprimne dost lutovat.

lady_hurts
17. júl 2022

@monuska112 ale zrejme si myslí, že vie alebo prinajmenšom dúfa, že vie 🤭 už spisuje návrh na súd, aby jej ex platil za "štúdium na Google " a vidí ako bude sudca z toho celý bez seba. Už sa jej tu vyjadrili právnici, ale nie, ona si ide za svojím, klapky na očiach, no a čo že podľa zákona to je tak ako to je, ona keď sa dovali na súd s týmito jej argumentami, tak všetci z nej padnú na rit.

natalienka12
17. júl 2022

Panenko Márie podsrpenska, tato diskusia este bezi? Vidim, ze troll ide ako raketa, cim vacsiu haluz vypustí tym vacsie vasne rozprúdi. Dobreeee 😂😂😂😂

sonnenshein
17. júl 2022

Mna len extremne zaraza, ako autorka kazdu z nas, ktore si dovolime chodit do prace, posiela najst si chlapa, co nas bude zivit kym budeme doma.
Dufam len, ze takymto sposobom nevychovava aj svojho syna, lebo bude mat kazda zena v jeho zivote co robit, aby ho presvedcila o svojej rovnopravnosti.

kate211
17. júl 2022

Ja som si nasla muza uplne z inych dovodov ako aby mi umoznoval byt doma. Rola mojho manzela v mojom zivote je nieco viac, zalozena na inych, intenzivnejsich veciach. Hladat si chlapa len preto, aby zenam umoznovali byt doma z nich musi robi fakt nestastne tvory. Prepokladam, ze muz je stastny a spokojny, ked zena ich oceni alebo vyberie si ich na zaklade inych skutocnosti a obdivu k inym schopnostiam nielen tych, ze umoznia byt zene doma. Su potom stastni, vyrovnanejsi, hrdy na to, ze nie su pre zenu len umoznovaci "byt doma". Preto ta aj ten tvoj ex poslal do riti a hladal ine kvality zeny.

Mam byt prijata v tom vasom spolku? A k cemu mi to ma akoze byt? Aby som dopadla v zivote ako ty alebo dost dalsich vasich cleniek? Neschopna uzivit sa, vaznit doma svoje dieta a vnucovat im svoj sposob zivota, pre zivot nepouzitelna, spolocnostou neziaduca, pre chlapov jedna vela hanba, vymahacka penazi od cudzich ludi? Nie som taka zufala, aby som sklzla do takehoto nestastia. Vsak z toho sa clovek len tazko vyhrabe.

matullienka
17. júl 2022

@sonnenshein mne sa strašne páči ako ona každého odkazuje na to ako si má nájsť chlapa, ktorý nás bude živiť a sama ho nemá lebo žiadny s jej chorou hlavou nevydrží. Úprimne mi je ľúto jej syna lebo ona chudera mu ani normálne detstvo nedopraje. Byť jej ex tak by som veru podala na súd o zverejnenie syna do svojej výchovy lebo pri takejto psychopatke z neho nič dobré nebude. Jediné čo mu do života dava jej psycho teror čo už so starostlivosťou a materskou láskou nemá ich spoločné

casavina
17. júl 2022

Autorka len aby ti súd nenariadil ambulantnú či ústavnú liečbu psychiatrom, keď toto budeš splietať na súde (ako z inej dimenzie) a syna neprisúdil exovi 😂😂😂
Snáď by to bolo pre neho konečne oslobodzujúce spod tvojej "výchovy"
Lebo život s tebou musí byť samovražda🤦😢

autor
17. júl 2022

@kate211 Mna neurazite, ani keby ste velmi chcela. Ale keby ste bola ma tom psychicky velmi zle, co bude coskoro, mozte sa aj tak pridat. Alebo sa pridajte az potom, ak Vami uznavani odbornici v nicom neporadia. Vyrovnany clovek bez zauzivanych postupov velmi rad poskytne radu. Chlapi su rozni, len pozor aby Vas ten Vas nevyuzival. Castokrat totiz zivi zena muza, pretoze nepozna svoju hodnotu zeny, je zufala.

zuzana76
17. júl 2022

cize logicky, ked zena zivi muza, tak aj fiflena nepozna svoju hodnotu a ma zivit tvojho manzela a este aj vase dieta, ved ty si uplne protirecis

matullienka
17. júl 2022

@zuzana76 keby len jej dieťa ale ešte aj ju, lebo primadona je lenivá ísť do roboty lebo by nemala kedy bludy čítať po internete a stretávať sa s podobne trafenymi ako je ona

kate211
17. júl 2022

Panenko skakava. Ten tvoj ex musi mat z teba dozivotnu traumu. Keby som mala byt chlap a tato mi mala porodit decko, tak ja neviem co spravim. Fakt neviem. Zbavit svojpravnosti alebo vziat decko a utiect cez pol sveta.

lalala94
17. júl 2022

@kate211 ja som po prečítaní tejto témy začala chápať, prečo sa rozviedli a osobne si myslím, že jej ex manžel musí byť veľmi rád, že sa jej zbavil. 😀 Akurát asi ľutuje, že má s takou fúriou dieťa, ale tak tam už veľa nezmení.

kate211
17. júl 2022

@lalala94 Vsak to musi byt dozivotna trauma mat s takou dieta. A to dieta radasej ani nespominam. To si ani nechcem predstavit co ta s tym doma robi. Chudak dieta. Ako male si asi ani neuvedomi, ze mu matka presne minutu po minute organizuje zivot. Ale co z neho vyrastie ... Snad ten otec zasiahne.

sonnenshein
17. júl 2022

@matullienka Ja som trosku zdrzanlivejsia, a dokonca si myslim, ze to autorka ani nemysli zle, no zial, , toho co tu odprezentovala, nema dost informacii, ani znalosti, a ani schopnosti, aby to robila skutocne v prospech svojho dietata. To je vidiet na logike jej prispevkov a vyjadreni, a (teraz sa ospravedlnujem za nadnesene pomenovanie) z toho, ako len opakuje urcite naucene veci, ako "ouca"

autor
17. júl 2022

Mna udivuje, ze tu prispievaju vobec matky. To snad matky ani byt nemozu. Alebo sa jedna o samozivitelky s nizkym vyzivnym, ktore nedopraju nikomu nic viac. Zeny, ktore nepoznaju svoje hodnoty. Otrokyne prace a domacnosti. Vobec si neuvedomujete, ze vyzivne je pre dieta. A vy ste povinne mu ho vybojovat. A je jedno ako otec zije a s kym. Je to jeho otec a dieta ma narok. Aj keby ste mu mali sporit do buducna. Je to pre neho. Aj keby otec neplatil, vy ste povinne podat exekuciu. Nie pre seba, ale pre to dieta, ktoreho ste zakonni zastupci. Aj ked to nepotrebujete. Date mu na ucet. Hodi sa mu to a ani neviete kedy. Aj keby som mala vybojovat o stovku naviac koli platu novej zeny. Bude to pre syna. Nie od cudzieho cloveka, ale od otca, ktory sa rozhodol sam a dobrovolne mat spolocne prijmy s inou osobou. Preco nebranite prava svojich deti?