Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?
@moni Syn ma podla mna narok kludne nech len na tych 17 percent. Ale nielen z jeho platu 1700 eur, ale z prijmov jeho domacnosti. Alebo ked dokopy maju so zenou 4200, polka je jeho, cize 2100. Tak nech sa to pocita aspon ako 17 percent z 2100.
@moni Este nech sa zohladni, ze su bezdetni. Teraz mozu prispievat viac. Casom to nepojde a syn nedostane ani tych 280 eur.
Autorka,kľudne podaj návrh na sud
Autorka už tu pár dní vypisuješ aké máš práva. Keďže všetko už máš všetko naštudované, tak sa ťa chcem opýtať, už si si spísala návrh na súd?
Keby ti platil 50 alebo 100 eur, chapem ze ides bojovat za prava syna koli vysokym prijmom jeho novej zeny. Ale ved ti plati 280. A chces o 100 viac, cize 380. Plus on mu tiez kupuje oblecenie, obuv, plati florbal, takze ma dalsie naklady na syna aj on. To dieta musis aspon trochu zivit aj ty. To si uvedomujes? Alebo ti to nic nehovori? Vsetko chlap?
Všade bola, vsetko vie najlepsie pozna svoje prava a na MK polizi tuto otazku co polozila. Akoto ze ma odpoved na vsetko ale ci sa zapocitava prijem novej manzelky sa pride opytat nas - oviec.
@zuzinka888 a este, ze sme otrokyne domacnosti a prace 😂😂😂😂 To ma dostalo a pobavilo zaroven 😂 a to, ze si mame najst chlapa, ktory by nas zivil ... no, @autorka mna momentalne moj priatel zivi, lebo som vypadla z pracovneho kolobehu, nie vlastnou vinou, ale chcem sa vratit spat do prace, aby som bola financne NEZAVISLA od mojho priatela. Tiez plati vyzivne na svoje dieta, ktore zije s matkou a ked som mu precitala co pozadujes od novej zeny tvojho ex, tak hned povedal, ze nie si normalna. Spamätaj sa zenska, kym nie je neskoro. Hoci v tvojom pripade ..neviem..
Zaujimave, ze pri vsetkej tej mudrosti, ktoru si nacerpala z energie vesmiru (a ludia so vzdelanim su ti ovce, co ti nesiahaju po paty), si totalne neschopna vymysliet nejaky sposob, ako dotovat dietatu tu dokonalu buducnost, aku mu slubujes.
Zatial vies len to jedine, co i taka socka bez dokoncenej strednej - snazit sa podojit otecka. 🙂
(I ked aj ta socka by to zvladala bravurnejsie nez ty.)
Uvedom si vsak, ze ty a tvoja povaha ste dokonaly material pre nejaku show typu Nepracujuca nevesta hlada milionara.
Nechces vyuzit tento svoj potencial? Co povies.
Ja teda neviem ci v Hlohovci napr.su ine pravidla ale ked som bola vydata tak expriatelka ziadala o zvysenie vyzivneho a teda sud ziadal aj moj prijem ako jeho manzelky nakolko ked sme sa vzali automaticky pozadovali aj moj prijem moje vydavky ...
Rovnako ako sa to posudzuje pri refinancovni uveru. Ked som sa vydala tak sme sa posudzovali obaja a nie len ja aj ked uver aj byt boli len moje nadobudnute pred manzelstvom 🤷
@zuzsat chcu to vediet. To je ok. Ale len preto, aby posudili, ci vdaka tvojmu prijmu chlapovi ostane z jeho prijmu teraz po sobasi viac, ked poplatite vydavky.
Ale zvysenie vyzivneho budu pocitat z jeho prijmu. Nie tvojho.
@zuzsat Naviac, manzel ma vyzivovaciu povinnost aj voci Tebe, takze ak by si prijem nemala, "musi" zivit aj Teba, nielen dieta. To len ako doplnok k tomu, co napisala @moonlight1210
@moonlight1210 ahaaaaa. Tak to dava logiku
Autorka, chod na okresny sud do Hlohovca a popros ich, aby ti zapocitali plat novej zeny do vyzivneho. Ze si pocula, ze to tam tak robia. Nadstandard, chapes - to sa bezne poskytuje na vyhradenych sudoch. Zober aj dokaz, screen vyjadrenia vyssie uvedenej prispievatelky. Nechaj si overit aj jej podpis. Ked nevyhoveju, zavolaj pravnicke z tej vasej osvety a porad sa ako podat staznost za diskriminaciu. Vsetko nahravaj, vsetko fot, nech su dokazy.
“ Mila pani a Vy snivate? Na Slovensku plat 3000 cisteho? Jedine tak v zahranici.”
Tebe fakt ta vysoka skola zivota neprospieva. Za co ti tam dali titul? Za ucast?
Vsak si najdi sikovneho ITckara a mas vystarano.
Mala si miesto luskania stranok o koloidnom striebre na internete zacat chodit na matfyz, alebo stu. Alebo aspon do ziliny.
Alebo chodit aspon pred tie univerzity kocikovat.
Uz si davno mohla byt za vodou.
@kate211 Niektori sudci alebo sudkyne to vazne takto robia. Len asi na malo miestach. Este to neni zauzivane a velmi sa o tom nevie, pretoze mamicky o tejto moznosti vobec nemaju tusenie, nepoznaju svoje prava.
tak začni robiť a zarobis aj ty a nežiaril na jeho novú ženu že má taký príjem
Od koho si to počula,že to takto robia niekori sudcovia??Kľudne tu hod spisovu značku, rada si prečítam to rozhodnutie
Tak ale to si mala dat iny dotaz. Mala si sa tu spytat "Ktori sudci mi zapocitaju plat novej zeny do vyzivneho?" Zozbierala by si nejaky zoznam a mohla si ho potom zverejnit, minimalne v tej vasej osvete. Nech mamicky vedia na co maju pravo, ake maju moznosti. Sudit by sa chodili len do tych miest. To mas ako porodnice - jedna lepsia jedna horsia. Poriadne by sa zverejnili recenzie a vies ako by si mamickam pomohla?
@oblecenie99 obavam sa, ze zdroj informacie bude: Trust me, bro.
Ale ak realne v tej ich nejakej skupine disponuju uz platnymi rozhodnutiami o vyzivnom na tomto zaklade, tak by som ich chcela vidiet aj ja.
Co je potom samo o sebe zvlastne, ze to autorka vobec riesi na koniku, ked uz vie a ma dokazy, ze to takto funguje.
Citujem ju, kedze zacina mazat svoje vyjadrenia: “ Niektori sudci alebo sudkyne to vazne takto robia. Len asi na malo miestach. Este to neni zauzivane a velmi sa o tom nevie, pretoze mamicky o tejto moznosti vobec nemaju tusenie, nepoznaju svoje prava.”
Prepac, ja som si tak zbezne precitala tvoje komenty a napriek tomu, ze v mnohom s tebou suhlasim - ano, svoja cas ai treba vazit, lebo je to to najcennejsie, co mozme detom dat a ano, system je tu velmi obmedzeny, domskola je super atd. Ale ty urcite nevystupujes ako vyrovnana osoba 🤷 Preto dostavas taku spatnu vazbu, ako dostavas... Pamataj, co vyzerujes, to si pritahujes. Hned tvoje prve komenty boli plne urazok matiek, zien, ktore tak isto vychovavaju deti a robia ore ne to, co povwzuju za najlepsie. Ze to je nieco ine, ako v co veris ty, este z teba nerobi nadradeneho cloveka. Hned si tu vsetkym vynadala do oviec a pod. Ak by si bola vyrovnana, vyzarovala by si lasku, nie zatrpknutost. Ano, mas fajn nastavenie, co sa výchovy tyka, ale musis faakt vela popracovat na svojej psychike, na svojom vnutri, najst harmoniu a prave hodnoty, naucit sa zit v dovere, lebo tato tvoja prehnana potreba mat nad vsetkym kontrolu ta drzi vo velkom napati 🤷
@moonlight1210 mne to pripomína jedno rozhodnutie, keď baba pýtala výživné 10000 mesačne na dieťa od jedného zahraničného speváka a sudca sa jej spýtal, či tomu dieťaťu plánuje kupovať zlaté plienky keď toľko potrebuje 🤦🏻♀️
@cobhan Ak ma rodic dietata takyto vysoky prijem (speváci, futbalisti, hokejisti…) bezne vyzivne sa vzdy urci vo vyske oprávnených nakladov dietata, cize jedlo, oblecenie, sukromne zahraničné skoly, nadštandardná zdravotna starostlivost cokolvek co sa mesacne plati. Ale potom sa uloží povinnost tzv. tezauracie vyzivneho, t.j. otec bude platit povedzme 5000 na osobitný ucet v banke, s ktorym az do dospelosti dietata matka disponovať nemoze (tvorba úspor), robi sa to uplne bezne, ak to moznosti a schopnosti povinného rodica umoznuju, napr. 500 eur bezne vyzivne, 5000 eur tvorba úspor. Ale to sa robi iba vtedy, ak takyto velmi vysoky prijem ma rodic dietata, nie jeho nova zena! Ide napr. pripad Stana Lobotku a Daniely Nizlovej, preco by nežiadala 10 000 ked Lobotka zarobi rocne napr. 3 miliony eur? Ale tuto autorkin manzel zaraba 1700 a z toho sa vyzivne vymeria. Ale z prijmu manzelky sa vyzivne vymeriavací nebude. Neviem kedy to ta “alternatíva” pochopi.
Autorka a ty kedy chodíš do roboty? Veď píšeš, že dieťa vzdelávaš doma, ty stále študuješ na internete všetky možné alternatívy a podobné hovadiny. Tak by ma zaujimalo, keďže žijete z 1100€, z toho 280€ výživné, že kto ti platí ten zvyšok?
@moonlight1210 rodinné právo robím naozaj málokedy, fakt sporadicky, ale evidujem dokonca nejaky judikát z Čiech (či to bol rovno nález ústavného súdu,už sa nepamatam a nechce sa mi googlit) kedy sa zaoberali práve tou rovnakou životnou úrovňou rodičov a detí pri nadštandardných príjmoch rodičov a záver bol,že to neznamená automaticky,ze deti majú disponovať rovnakými financiami ako ich rodičia. A že medzi práva rodiča patrí aj to,aby rozhodoval o Tom, ako bude vychovávať dieťa vo vzťahu k financiám, a rozhodnúť sa, akými financiami bude disponovať v určitom veku.
Autorke, som na 100% presvedcena, ze si troll. Mozno si aj chlap, ktory sa ukaja na takejto diskusii a kazdym prispevkom ju ziví. Ak nahodou nie, je skutocne zazrak, ze sa ex dokazal spravit aj do takejto zeny, ako ty.
nooo dievčence nemali by ste autorku veľmi provokovať, lebo osloví matoviča a ten je dostatočný blázon na to, aby legislatívu galaxie k jej videniu vesmíru zmenil! 🤪
@wig Ale ved kludne nech zmeni, nova manzelka ma dostatok moznosti na to, aby vedela svoj prijem zabezpecit 🙂
nechces vediet aj moj prijem? 😂 pripadne zalozit nejaky fond,ze ti tam budeme prispievat,aby si nahodou nemala nizsiu uroven nez partnerka tvojho ex? ako by to vyzeralo😂 zena,hlavne ak porodi,ma vsetky prava sveta,aj tie,ktore este neexistuju!...muzov treba osklbat! v mene deti vsetko!😨😂 ex by si mal vziat dieta do starostlivosti k sebe,budes mat potom z coho platit vyzivne?a ze ti raz ta zena,ktoru chces aby zivila tvoje dieta,da zasluzenu po hube,toho sa nebojis?ta zena pracuje,aby raz zabezpecila svoju rodinu,nie tvoju rit a tvoje dieta ktore beries ako prostriedok pomsty a nenazranosti...nech sa paci,posnaz sa, a budes zarabat aj ty 3 tisic eur a tvoje dieta si bude zit ako princiatko...nema zlatu vaginu ani si neporodila boha-ak ta zena raz porodi trojcata,tak tvoj manzel bude na tvoje eso,pardon,dieta,platit este menej..bodaj by tak bolo...zelam pekny zivot-tej dobre zarabajucej zene a tvojmu ex...mimochodm,poznam viac zien,aj zenu otca mojho dietata,ktore nechali nech chlap vsetko prepise na nich a ma oficialne minimalny prijem-takze deti mimo toho vztahu nic nedostanu-toto by si raz chcela spravit svojmu dietatu,ak ta tvoj ex bude mat plne zuby?...
Na toto sa je lepšie informovať u právnika, ale ak sa bývalému nezmenil príjem k lepšiemu, tak súd ťažko bude prihliadať na to ze jeho nová žena má lepší príjem

A aka je tvoja predstava o vyzivnom, len tak pre zaujimavost…argumentujes tvojim casom, snahou, vychovou syna, plus “investiciami” do stravy, satstva, atd..mna by fakt zaujimalo kolko by ti stacilo. napis prosim konkretnu sumu