icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
kate211
Autor odpoveď zmazal
basska_b
14. júl 2022

Tam totiz podla zakona dieta ma pravo podielat sa na zivotnej urovni svojho otca a svojej matky. Ja voci muzovym detom vyzivovaciu povinnost nemam... cize ukazovatelom zivotnej urovne je prijem, ale keby napr. si muz nasiel bohatu zienku, co ma plat 3000 a on sam by mal plat 700 eur, tak jeho dieta nema pravo na vyzivne 400 eur mesacne, cize by ho dotovala nova zena muza... to je nelogicke

maximiliana
14. júl 2022

Rovnaka zivotna uroven neznamena, ze teraz ta budu zivit a ze ju mas dosahovat ty, lebo ziarlis na novu manzelku...a inac chcem vidiet, ako aj ty minies na dieta 1500e, ktore cakas od exa, ked tolko ani nezarobis... lebo podla tvojej zvratenej logiky by to tak malo byt 🤦‍♀️

soldi
14. júl 2022

@kristinka92 vidis. Podla autorkinej logiky veru ano 😀 sakra, tak ja uz sa teda radsej nikdy znova nevydam. 😀

basska_b
14. júl 2022

@kate211 Hej, ved keby muz odisiel k rodicom byvat a bol by sam a rodicia by este boli zarobkovo cinni, tak by mohla povedat "ja samozivitelka mam 700 eur a oni dokopy 2100 eur 🤣

kate211
14. júl 2022

@basska_b Autorka na rovnakej zivotnej urovni trva. A je jej jedno kto jej ju dorovna, tej by asi nevadilo ani keby to mal platit dochodca. Chce a hotovo.

matullienka
14. júl 2022

@kate211 nech pošle žiadosť na súde aspoň sa tam dobre zasmejú.

autor
14. júl 2022

Modry konik to je ta najvzdelanejsia institucia na Slovenku. Potom sa nestazujme na nizke vyzivne, ked toto obyvatelstvo ani nevie na co ma narok a ako argumentovat na sudoch. Kazde BSM je aj majetok ci prijem otca. A prave z prijmu otca sa vyzivne pocita. Ked ma zena prijem 2500 eur, tak polovica ide taktiez muzovi. Konik je fakt nadstardantne pravne vzdelany.

petamich
14. júl 2022

vysvetli mi prosim na co si teda kladla otazku na fore, ktore podla teba nic nevie a neda ti odpoved, ktoru potrebujes? alebo v tomto pripade odpoved, ktoru chces 🤷‍♀️

matullienka
14. júl 2022

Autorka veď keď si tak vzdelaná tak už si to mala mať dávno vybavené načo sa potom potrebuješ radiť na MK?

zorienka333
14. júl 2022

Tak ale potom neviem, maco sa tu pytas, ked v tom mas uplne jasno. Nova manzelka dobre zaraba, takze ked oni maju 4000€, tak aj tebe doplati. Ked postavia bazen, pridu postavit aj tebe, a ked bude nove BMW, sud udeli povinnost, aj tebe kupit. Coby BMW, tebe Porsche. A z manzelkinho uctu.Moze byt takto?

kristinka92
14. júl 2022

Tebe skôr chamtivosť zatienila mozog. Darmo sa hádžeš o zem. Teraz si zistila pre teba očividne nejakú novinku že máš mat rovnakú životnú úroveň, a máš pocit že aj ostatní to prvýkrát počujú? Všetci ti tu napísali a vysvetlili ako to je. Je mi ľúto ale doláre v ociach sa ti točia zbytočne, tebe nikoho nová manželka platit nebude.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
petamich
14. júl 2022

@zorienka333 ja ti len dufam, ze moj muz sa dobre druhykrat ozeni 🤣 nie ze ja mu este budem doplacat

kristinka92
14. júl 2022

Zbytočne jej tu vôbec vysvetľovať realitu :D momentalne sa asi duchom preváža na novom cabriolete a kupuje jednu vuittonku za druhou, lebo veď treba mat úroveň

kate211
14. júl 2022

Chod na ten sud argumentovat. A potom napis spisovu znacku, nech si vsetci mozu dohladat rozsudok aj s odovodnenim. Vsak toto hlupe obyvatelstvo sa musi predsa raz naucit na ake vyzivne ma narok a ako sa spravne argumentuje na sudoch.

zorienka333
14. júl 2022

@kristinka92 Napada mi jedina moznost, ak by sa ex s novou rozviedol bez predm. zmluvy, pripadla by mu polovica jej majetku nadobudnuteho pocas manzelstva, a to by sa zaratuvalo do vyzivneho. Ale kym su spolu, tak jej prijmy a majetky su uplne irelevantne v tejto veci a vyzivne sa viaze iba na jeho.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zorienka333
14. júl 2022

@petamich Jaj tak preto ma Kollar tolko deti, lebo na alimenty sa mu skladaju jeho mamicky jedna druhej 🤣🤣

petamich
14. júl 2022

ked uz sme vsetky take hlupe, nech sa paci pravny vyklad: Čo sa určenia výšky výživného týka, princípom je, že dieťa má nárok podieľať sa na životnej úrovni rodičov. Toto ustanovenie býva častokrát mysle vykladané pri rozídených alebo rozvedených rodičoch. V prípade značeného finančného nepomeru medzi rodičmi dochádza častokrát k mylnému úsudku, že ak má dieťa nárok spolupodieľať sa na životnej úrovni rodičov, má tento nárok aj druhý rodič. A teda, ak napríklad má otec dieťaťa luxusný dom a matka dieťaťa si môže dovoliť iba jednoduchý panelákový byt, nemá byť toto ustanovenie vykladané tak, že otec musí dieťaťu s matkou zabezpečiť rovnocenné ubytovanie.

Inak clanok jasne hovori o "povinnom", ktorym je v tvojom pripade tvoj ex a nehovori nic o tom, ze povinnym sa stava aj jeho nova manzelka a BSM s tym nema nic spolocne, ty si to len vykladas ako sa ti to hodi

zdroj: podnikajte.sk

kristinka92
14. júl 2022

@zorienka333 Predmanželské zmluvy u nás právne neexistujú 🙂 A s takým majetkom by som vôbec nepočítala, pretože ak by k tomu došlo, kto povedal že by sa medzi sebou nedohodli normálne ako ľudia, komu čo patrí podľa zásluh kto koľko vniesol do manželstva? ;)
Hlavne súd podľa mna zaujíma jeho aktuálny plat keď určuje výživné a či došlo k zmene pomerov u dieťaťa (napríklad prechod zo základnej na strednu a podobne), nie to čo by vyženil na účet po prípadnom imaginárnom rozvode, ale toto si nie som istá.

trilliardr
14. júl 2022

...riesi sa tam životná úroveň dieťaťa. Na čo bolo zvyknuté ešte pred rozvodom a príjem otca. Ak sa mu zvýšil plat a dieťaťu pomery/nástup do škôlky, školy, stredná, vysoká, zdravotné problémy, nečakané výdaje, atď... Takže príjem novej manželky nie je v tomto prípade relevantný.

kate211
14. júl 2022

Aurorka vidis. @petamich ma pravdu. Boli ste manzelia? Si rozvedena? Mozes ziadat aj vyzivne na rozvedenu manzelku. Tam by si mohla argumentovat tak, ze sa vsetky prijmy scitaju, tretinu nech dostane ich domacnost, tretinu ty ako rozvedena a tretinu tvoj syn ako vyzivovane dieta. Ty so synom by ste mohli mat este viac a to dokonca 2/3 ich prijmu. To je dobre, nie?

kristinka92
14. júl 2022

@kate211 to je dobrá blbosť tie tretiny pardon
Vyzivne na rozvedenú manželku môže žiadať aj tak len do určitého času po rozvode, neviem koľko rokov to bolo presne. A je to iba výživné, dostala by max pár eur naviac, aj to by súd skúmal či je v nejakej ťažkej životnej situácii že prišla o prácu alebo zdravotný stav, žiadne vyzivne pre bývalú sa nedáva “na prilepšenie k paktu”, a už vôbec žiadne tretiny financií

kristinka92
14. júl 2022

* k platu

kate211
14. júl 2022

@kristinka92 Blbost ci neblbost. Autorkine argumentacne schopnosti su daleko za hranicou celeho hlupeho slovenskeho obyvatelstva. Co ty vies, ked ju nakopnes, mozno vyargumentuje aj 2/3 platu.

kristinka92
14. júl 2022

@kate211 tie sú aj ďaleko za hranicou normálneho chápania 😂

autor
14. júl 2022

@kate211 Mila pani. Ani neviem ako by som Vam to napisala slusne. Ja sa narozdiel od nejakej bezdetnej mladej fifleny staram doma o takmer 8 rocne dieta. Rano, poobede, vecer, cez vikend, pocas chorob, pocas ocr, cez prazdniny. Ja nemam tolko casu, aby som pracovala tak, ako si kde kto zmysli. Ja mam pevne stanovene hodiny, kedy mozem vobec vykonavat nejaku pracu. Otec na to zvysoka serie a jej svoje dieta nedam. Nepozna jeho rezim, nevie o detoch nic. Dva vikendy za mesiac su nic. Absolutne nic. Otec len parazitije na mojej vychove, do ktorej on vlozi len dva vikendy v mesiaci. On nevari, obedy objedna, vecere tiez. On ani neupratuje, pride upratovacka. On absolutne nevie, aka je to drina a naviac malo platena. Tak ma tu neurazajte, ze chcem, aby kompezoval moju drinu. Hlavne ak on na vsetko serie a je vysmiaty, ze syn sa ma lepsie u neho cez vikendy. Dva vikendy su absolutne nic.

sonnenshein
14. júl 2022

Autorka, odporucam z vlastnej skusenosti byt opatrna a laskava, pretoze pri striedavej vychove sa vyzivne urcuje malo kedy, a pri 8 rocnom dietati je mozne, ze reakciou otca na taketo zvysenie bude prave tento protinavrh.

A laicky, ako mi to bolo vysvetlene sudkynou (i ked ja som bola ta co sa druhy krat vydala, a ex to chcel vyuzit na znizenie vyzivneho, lebo ved som mala s manzelom vyssi prijem ako on) bolo taketo:
Sud vychadza z opravnenych vydavkov na dieta, a ak rodicia zarabaju plus minus podobne, vydavky sa delia na polovicu.
Predmetna zivotna uroven je vnimana aj tak, ze otec vezme dieta so sebou na dovolenku.

BSM neznamena, ze maju vsetko na polovicu, ale ze je to spolocne. Preto je to BSM - bezpodielove, a.k.a. bez podielu.

Chapem Tvoj hnev, ale zial, toto nie je cesta.