icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
kate211
14. júl 2022

Ak si ta mlada fiflena s tvojim ex mozu dovolit aj vdaka jej (asi vysokemu) platu platit upratovacky a vecere z restauracii, je to ich vec, ty s tym nemas nic a nikto tieto sluzby nemusi poskytovat aj tebe. Ked si bola s exom a vychovali ste syna, tiez ste platili upratovacky a vecerali v restauracii? Mal syn taku zivotnu uroven aj vtedy? Pokial nie, ex sa ma teraz dobre asi aj vdaka prijmom jeho novej zeny. Tato zena k tebe nema ziadnu povinnost, ani k tvojmu synovi. Dalej nechapem, preco jej syna nechces dat ak ho chce. O tom s kym bude syn travit cas rozhodujes nielen ty ale aj druhy rodic = otec syna = jej manzel. Ty by si mala viac casu pracovat. Ked mas pocit, ze o syna sa ex malo stara, preco nepodas navrh na upravu styku? Navrhni si okrem vikendu aj zo dva-tri dni v tyzdni, to uz bude skoro striedavka. Ked je otec ci syn po spolocnych vikendoch vysmiaty, odmietol by otec ci syn castejsi styk? Ty by si mala mnozstvo dalsieho casu pracovat a mat plat ako mlada fiflena.

lindusss2016
14. júl 2022

Ved bud rada, ze tvojmu synovi dopraju aspon pocas tych dvoch dni nadstandard. Ak si schopna mu z tvojho prijmu 1100€ zabezpecit vsetko potrebne, tak nerozumiem, co viac riesis. Ak u teba nema vsetko, poziadaj o zvysenie, mozno ti prihodia navyse 50€ ale urcite nie 1500€...

sparrows
14. júl 2022

Tak si požiadaj o striedavú starostlivosť a potom nebude môcť parazitovať na tvojej výchove. Nechápem ženy, ktoré si žiadajú decko do svojej starostlivosti a potom vyplakávajú, že ju musia vykonávať a chlap má decko len každý druhý víkend.
A navyše, jeho nová žena má čo s tvojim deckom? Za to, že je šikovná a vie si zarobiť, narozdiel od teba, by mala cudziemu dieťaťu platiť výživné, lebo žije s jeho otcom? 😂😂 tak to nefunguje

evaachesa
14. júl 2022

Teraz som sa stratila. Výživné chceš žiadať od exa alebo od jeho manželky? 😂 Niekedy mlčať je zlato. Poriadne sa tu strápňuješ...no jedno šťastie že si tu anonymne. 😉

vevapeto
14. júl 2022

Ale veď práve preto ti platí výživné na syna- že sa o neho staráš ty. Keby ste mali striedavku, tak to by sa ti naozaj nepáčilo. Verím , že žena samozivitelka to ma v živote oveľa ťažšie , hlavne keď jej nemá kto pomôcť. Inak tú nezaplatenú drinu majú viaceré ženy a ani rozvedené nemusia byt 😉

bluka2
14. júl 2022

Ako sa s 8 ročným nedá plnohodnotne pracovať? Má nejakú diagnózu alebo inak si to neviem predstaviť

h2
15. júl 2022

Ahoj autorka, ja neviem, ako to reálne je, ale to je jedno, baby ti tu napísali. Ak máš však pocit, že by ti ex mal platiť viac, tak proste požiadaj o zvýšenie výživného. To, že súd niekedy nejako rozhodol, neznamená, že to tak bude navždy. Nároky detí vekom stúpajú, plus k tomu inflácia... Požiadaj a uvidíš. (Príjem jeho novej manželky neuvádzaj, ako dôvod. Len zvýšenie výdavkov na potreby detí.) Ak tvoj ex nie je hajzlík, možno sa bez problémov dohodnete.

ajdika
15. júl 2022

Na co mas narok urcite, je sa vydat a novy muz nech ti dorovna zivotnu uroven 🤣.

mogaa
15. júl 2022

vyživovaciu povinnosť má ale otec a nie jeho nová manželka...takže na životnú úroveň sa síce môže prihliadnuť ale určite nie tak že z mužovho platu ti dajú výživné 40%😉

mogaa
15. júl 2022

v prvom rade sa výživné počíta z reálnych nákladov na dieťa , až potom sa prihliada na životnú úroveň....ale životná úroveň neznamená príjem manželky tvojej ex.....takže ak má dieťa 4-5rokov a nemá žiadne preukázateľné výdavky nad rámec bežných tak nečakaj 500eur výživné ak čistý plat tvojho ex je 1200eur....to že jeho nová partnerka má nadštandartný plat nie je tvoj problém, ona nie je povinná prispievať zo svojjho platu na tvoje dieťa....vyživovacie povinnosť majú len rodičia, čiže ak preukážeš náklady na dieťa 600eur - tak tých 600eur sa akoby rodleí medzi oboch rodičov....nadštandard teda šetrenie pre dieťa sa dá určiť len v prípade ak má nadštandartný plat otec dieťaťa(ale nie z platu jeho novej ženy)

emily_666
15. júl 2022

To si predstavujes ze ti budu platit kolko akoze? Dieta nie je zarobkova cinnost, ma mat pokryte zakladne potreby. Po prijme jeho manzelky ta je nic a celkom ma zaujima, ako,si sa dostala k takejto informacii, aky ma ona prijem.

emily_666
15. júl 2022

@ajdika 🤣🤣🤣

lindusss2016
15. júl 2022

@emily_666 toto inac by zaujimalo aj mna 🤔

lindusss2016
15. júl 2022

@emily_666 teda zaujimalo by ma, odkial to vie. Nie aky ma plat exova nova zena 😂

mamkalentedkova
15. júl 2022

Nová manželka tvojho ex nie je povinná živit tvoje dieťa .Životná úroveň tvojho muža sa vždy odvíja od jeho príjmu ...Ty si radšej nájdi lepšie platenú prácu a nezáviď.

prasiatko30
15. júl 2022

V tomto pripade sa priklanam za striedavku - dieta bude aspon 1/2 mesiaca v nadstandarte a mozno sa priuci od terajsej partnerky svojho otca ako byt samostatny plnohodnotny jedinec

au1994
15. júl 2022

Nie, neráta. Vyživovaciu povinnosť má iba otec.

syslik81
15. júl 2022

zaratava sa iba prijem otca .. to ze nova zena zaraba viac je jej sikovnost -domacnost mozu mat rodelenu tak ze je vsetko pisane na nu a do spolocnej kasy davaju rovnako-teda zivotna uroven otca nemusi byt hned vyssia,,, nie kazda rodina ma spolocnu kasu ... to aj ty si mozes najst bohaca a potom ti nebude musiet platit nic? nedava logiku co pises.. pises v hneve a zavisti ... mala by si sa v prvom rade dat dokopy a naladit n ine hodnoty ... niesi jedin slobodna mtka aj my ostatne makame a starame sa a mame priority .. a ak sa ti nepaci ako funguje mk a ake sme tu nevzdelane a ochudobnene o peniaze cudzich ludi tak hold zrus ucet a chod makat

petamich
15. júl 2022

aha tak tam je pes zakopany - tvoj hlavny motivator vobec nie je dobro tvojho dietata a jeho zivotna uroven, tvoj hlavny motivator je zavist - ty vlastne tej mladej fiflene zavidis, tak si si vykonstruovala sposob, akym si myslis, ze by mal tvoj ex a fiflena "platit" ale asi si zasluzis, ked uz tak dries pri vychove svojho dietata

zuzanockamt
15. júl 2022

Autorka Tak a už som asi na tomto fóre čítala všetko 🤦 Snáď exmanžel navrhne striedavku a ty budeš môcť viac pracovať a nezávidieť druhým, že majú. Manželka tvojho ex nemá s tebou a s tvojím dieťaťom nič, a už vôbec nie je povinná ti niečo platiť.
Načo si chcela dieťa, keď ťa jeho výchova vlastne obťažuje?

maximko25
15. júl 2022

Tak nam potom autorka napis ako si dopadla🤣ci ti priznali🤣vsak to mozu ako ucelove vyhodnotit ze si sa s nim rozviedla a poslala ho inej co viac zaraba aby si si ty polepsila🤣🤣🤣🤣🤣akoze tu cloveka uz nic neprekvapi🤦‍♀️🤣pytat dorovnanie zivotnej urovne od novej zeny mojho ex🤣

lady_hurts
15. júl 2022

A vieš čo... Vyskúšaj podať o výživné. Potom nám, nevzdelanym, nezabudni dať vedieť ako súd rozhodol.

Závisť a hnev nie je cesta. Ex a jeho žena ti nič nedlzia. Poznám veľa slobodných matiek, ale ani jedna z nich si nerobí z dieťaťa bankomat.

kristinka92
15. júl 2022

O tom že mat dieta a vychovať z neho normálneho človeka že je drina vieme viaceré, nie si jediná. A áno máš právnu že to častokrát nie je docenené. Ja tiež makám či v robote, či doma a venujem sa dieťaťu najlepšie ako viem a teda logicky tiež nemám kedy potom zarobiť viac. Ale hold, to je údel nás žien, keby všetky sme zavreté v praci od nevidím do nevidim aby sme zarobili, kto by sa venoval dieťaťu? Chápem že ako matka samozivitelka to máš tým pádom ťažšie ale hold no nemali ste sa rozviesť potom. Ani ja a ani väčšina zien nemá doma upratovačky a každý deň peniaze na kúpenú večeru…

zorienka333
15. júl 2022

Rano, poobede, vecer? 8-rocny z nejakeho dovodu nechodi do skoly?

elizabet173
15. júl 2022

@maximko25 rozmýšľam, či by sa pripočítaval aj príjem rodičov novej manželky jej ex, keby s nimi bývali, to by si mohla prilepšiť ešte viac, nie? 🙉

melanta
15. júl 2022

Nuž z tvojho posledného príspevku je úplne jasné, o čo ide. Ide z teba zlosť. Tvoj ex má mladšiu a lepšie zarábajúcu ženu a teba to sakra štve. Chudák dieťa, otec sa o neho moc nezaujíma a matku zožiera zlosť a závisť. Píšeš blbosti, keď píšeš, že ženy nevedia, na čo majú nárok a čo môžu žiadať. Teda áno, veľa ľudí to nevie. Ale v tvojom prípade ty nemáš nárok na peniaze od novej ženy tvojho ex a nemáš nárok ani na to, aby sa výživné počítalo z jeho aktuálneho BSM. Ale ak si myslíš opak, nikto ti predsa nebráni podať žiadosť o zvýšenie výživného s týmto argumentom. Prípade, tu na MK je skupina Právne poradenstvo, tam ti poradia právnici a nie my hlúpe ženy. Len premýšľam, akým argumentom budeš útočiť na nich, keď ti tiež napíšu, že nemáš nárok mať výživné z peňazí novej ženy tvojho ex.

fiafia
15. júl 2022

Nie, do úvahy sa berie len plat exmanžela. Jeho súčasná manželka nemá povinnosť podieľať sa na jeho vyživovacej povinnosti.

prasiatko30
15. júl 2022

@elizabet173 mzno by sa mohli pripocitat platy vsetkych susedov z baraku alebo ulice to by bolo nieco

sticker
nikha2809
15. júl 2022

Označim ti tu @draik je právnik.Ak bude mať čas a chuť, možno ti odpovie.Ale pochybujem, že sa dočkaš inej odpovede, ako tej čo ti tu už všetky napísali.

maximko25
15. júl 2022

@elizabet173 😂😂😂