icon

Započítava sa do výživného aj plat novej manželky?

14. júl 2022
evaachesa
15. júl 2022

Toto keby išlo na taký väčší súd, určite tam budú podávať pukance a colu. 😅

matullienka
15. júl 2022

@nikha2809 presne jeho som tu chcela aj ja označiť

matullienka
15. júl 2022

Je úplne visieť ako závidíš, že si tvoj ex zobral evidentné mladšiu a uspesnejsiu ženu ako si ty, tak teraz ideš za každú cenu brojit aby si im zneprijemnila život.

autor
15. júl 2022

Tak za prve. Vyzivne sa nepocita len z aktualneho prijmu otca, ale celkovo sa zohladnuje jeho zivotna uroven, majetok a to ako zije. Nastastie je na to zakon. A kazde BSM je z polovice aj jeho majetok, zivotna uroven a z toho chlap aj zije. Keby na to nebol zakon, matky s detmi by na Slovensku velmi zle dopadli. V tomto pripade striedava starostlivost nepripada do uvahy. Divim sa, ze prave na Koniku je tolko zastankyn. Striedava je dobra ak sa rodicia vedia dohodnut a maju rovnake postoje k vychove, aby netrpelo dieta. S mojim ex to nejde. On o vychove vie hovno, jemu vychova pride vtipna. Nedokaze akceptovat nic: denny rezim syna, stravovanie, volnocasove aktivity, riesenie zdravotnych problemov. Pre neho su tieto pojmy jedna velka sranda. On nedokaze pochopit, ze syn chodi od 4 rokov na atletiku. On nevie co je vozit ho tam a spat 2x za tyzden, chodit s nim na treningy. Ked si syn zmysli, ze chce na florbal, ex ho tam prihlasi a to v dobe, ked ma atletiku. Jeho absolutne nezaujimaju 4 roky snahy, usilia, casu, vozenia. Este sa vysmeje do ksichtu. Nedokaze pochopit, ze ma synovi davat bezmliecne jedla, lebo mlieko syna zahlienuje. Nie, jeho mlada mu urobi puding z mlieka a z mojho poziadavku sa smeje. A este mu da na desiatu mliecny produkt. X-krat som mu hovorila, ze nema vecerat az o pol siedmej. Proste nie, urobi si po svojom. 3 roky syna vozil v zlej autosedacke. Nie, on ju proste nevymeni. Takto striedavka nefunguje. Otec nedokaze akceptovat nic. Prosim, opakujem, aby nieco dodrzal. Proste nie, vsetko po svojom a este vsetko v spolupraci s osobou, ktora deti nevidela ani z lietadla.

yanni
15. júl 2022

Zapnem si upozornenia. Konecne po case dobre citarei na MK. Normalne krimi toto🙊

zorienka333
15. júl 2022

Tato diplomovka o tom, aky je ex zly otec a mlada fiflena dava puding, ma co spolocne s vyzivnym? Z jej prijmu nebudes mat ani cent, zmier sa s tym prosim ta. Neviem, ci ti to mame vytesat do zlatej tabule alebo co.

kristinka92
15. júl 2022

no tak si zaplať právnika a súdne trovy aby ti povedali to iste keď ti neni normálnej rady. 🤷🏽‍♀️ maximálne by ti pridali pár šupiek € a aj to budeš dokazovať či to je odôvodnený náklad na dieta plus stratené nervy a čas.

sense
15. júl 2022

Možno i spravia 2-3deti a budú žiadať znizenie výživného.

Ale nie príjem novej manželky sa nezapočítava, plus teda môžu mať aj kľudne zúžené bsm čiže nemusia napriek manželstvu mat spoločný majetok.
Ale keď to už berieš takto kľudne si môžeš nájsť aj ty bohatého manžela, alebo tebe by sa páčilo keby ty máš manžela kt zarobí 3 tis a ex zarobí 1000 a povie nemusím platiť lebo ma vyššiu životnú úroveň ako ja.

Ale máš nárok podať na zvýšenie výživného a možno zvýšia ak mpreukazes zvýšené výdavky na spoločné dieťa.

zorienka333
15. júl 2022

Tu vobec nejde o nejake vyzivne. Autorka je zatrpknuta a nasrata na byvaleho, a plna jedu zato, ze si po nej nasiel mladu sikovnu babu, a nie nejaku neschopnu skratu. Aby dosiahla aspon ake-take zadostucinenie, vzala si do hlavy, ze bude profitovat z jeho "vyssej zivotnej urovne na zaklade jej prijmu". Takto sudy ale nefunguju, a to si nedokaze pripustit, pretoze by musela uznat, ze posledna nadej na spravodlivost podla jej ponimania, je definitivne zadupana do zeme.

kristinka92
15. júl 2022

@zorienka333 veľmi trefne napísané

kate211
15. júl 2022

Ex vybral zlu autosedacku? Ty si vybrala spravnu? A na to si prisla ako? To si nechala nejako vedecky potvrdit? Alebo na zaklade coho si prisla na to, ze tvoj vyber je spravny? Mlieko zahlienuje? Na to mas aj nejaky posudok? Ak syn nemoze mlieko, bude to pravdepodobne pre iny zdravotny problem. Nepatris nahodou do skupiny podporovatelov nejakej tradicnej cinskej mediciny a podobnych zdravych stravovani? A ako si prisla na to, ze ak syn chce chodit na florbal, je to pre jeho zdravy vyvoj zle a atletika je pre neho dobra, lebo tam chodi od 4 rokov? K tomu mas nejaky posudok? Alebo o tom si rozhodla ty a serie ta, ze kazdy ma tvoje nazory zdravej vyzivy, spravnych aktivivit ci denneho rezimu absolutne u prdele? Ty budes ina liga matky. Zjavne pri porode si sa rozhodla, ze budes matka, ktora sa precizne stara o stravovanie, aktivity ci rezim dietata a len tvoje nazory su spravne, lebo ostatni su hlupi debili. Fajn, ale tento tvoj zivot plny preciznych a spravnych rozhodnuti vo vsetkych sferach synovho vyvoja si budes musiet financovat sama. Inak to nejde.

nikha2809
15. júl 2022

Autorka chápeme to úplne všetky, jedine tvoja výchova je správna, všetci ti robia napriek, iba ty vieš čo je to starať sa o syna a máš nárok na 1500€ výživné od novej ženy tvojho ex.Chod s tým normálne za právnikom, pozen to na najvyšší súd, chod do Reflexu, len prosím, pochval sa nám potom ako si dopadla 😉

soldi
15. júl 2022

haha. ja sa priznavam, ze som bola podobna premotivovana matka. detom nedavam mlieko ani lepok (zvyknu mat ekzemy), pevny denny rezim, ziadny mobil, minimum TV. rozviedla som sa a ex s jeho frajerkou robia vsetko presne naopak ako ja 😀

ale aby som sa kvoli tomu rozculovala? tie deti nie su moj majetok a ja nemam patent na rozum. ked budu dospeli, tak si sami vyberu cestou ktorou pojdu.

nikha2809
15. júl 2022

To čo si napísala že výživné sa nepočíta len z aktuálneho prijimu ale zohľadňuje sa životná úroveň, áno máš pravdu ale je to hlavne vtedy, keď chlap na papieri zarába minimálku a vozí sa na najnovšom Mercedese a nechce priznať prijimy.Tvoj prijimy priznal a za žiadnu cenu sa tma neráta plat novej zeny

alieta
15. júl 2022

autorka kludne si najdi pravnika a vysvetli mu svoj zamer. Pokial bude pravnik ludsky, vysvetli ti, ze to takto, ako si to ty naivne predstavujes to nefunguje. Pokial bude pravnik vychcany, kludne s tebou pojde s tymto tvojim argumentom na sud, i ked bude dobre vediet negativny vysledok a bude mat aspon zaplatene. Na sude to nie len ze bude zamietnute, ale este mozes dopadnut tak, ze budes platit sudne trovy aj protistrane. A presne ako bolo spomenute uz v skorsich prispevkoch, moze to dopadnut tak, ze otec poziada o striedavu starostlivost a vyzivne ti bude znizene resp. uplne zrusene. Na striedavu starostlivost sa neprihliadava na rozmary matky. Vy ste obaja rodicia a obaja rodicia mozu pre dieta urcovat pravidla. Ty svoje pravidla nemozes niekomu nanutit. Aj otec je rodic a moze si nastavit s dietatom svoje pravidla. Argumenty o zlej sedacke, vecerani po pol siedmej ci mlieku (pokial skutocne nema intoleranciu na laktozu potvrdenu od lekara) nezaberu. Skor ti na sude pohorsia.

zojeva
15. júl 2022

Nie, nezapočítava sa prijem novej manželky tvojho ex. Výživné bude stanoveného na základe jeho platu a aj podľa toho akú máte určenú staroslivosť o maloleté dieťa

zorienka333
15. júl 2022

@kate211 Tieto posudky jej robil asi ten isty odbornik, co jej poradil, ze exova mlada fiflena bude platit jej vyzivne, lebo dobre zaraba.

kate211
15. júl 2022

Kazdy chlap pred plodenim deti by mal precitat zopar vybranych diskusii z MK. Nebude sa o deti zaujimat = najvacsi hajzel na svete. Zaujima sa, prihlasuje, plati kruzky, vari=hajzel, lebo to nerobi podla predstav matky, ktora jedina vie, ako to ma byt spravne. Spravi si dalsie decko=zvysit vyzivne, lebo ked ma financie na dalsie deti, moze pridat aj na starsie. Nespravi si dalsie decko=pocitat vyzivne z platu bezdetnej zeny, lebo mu zvysuje uroven. Ma maly plat=debil, lebo nevie zabezpecit deti. Ma velky prijem=debil, lebo neda tolko, aby zivotne urovne boli zhodne. Chce striedavku=debil, lebo nechape, ze ma dodrzovat pravidla, ktore platia u matky. Nechce striedavku=parazituje na vychove matky. No, nevyberies si.

zorienka333
15. júl 2022

@soldi Spravne. Navyse ak nemaju vyslovene diagnostikovanu intoleranciu na lepok alebo laktozu, tak tie ekzemy budu z niecoho ineho. Vela ludi sa zbytocne boji lepku a laktozy, lebo je okolo toho velke halo, ale tato opatrnost je naozaj relevantna len pre tych, ktori tieto zlozky nedokazu travit, alebo maju alergie. Pre ostatnych v pohode.

heidy222
15. júl 2022

@soldi wow prvy krat na MK Vidim niekoho so schopnostou sebareflexie 👍
Aj ja to Vidim tak, ze ex autorky je mozno lahkovazny, Ale ona zase zivot berie priliz vazne, Stredna cesta by pre toho 8 rocneho Bola ideal. A Este: ak tatko berie dieta Len na vikendy, vzdy Bude on ten ,,zabavnejsi" bohuzial je to U rozvedenych tak a mlada fiflena za to nemoze

autor
15. júl 2022

@kate211 Ach. Ja milujem ludi ako si ty. V zivote si nedrzala v ruke ziadnu literaturu o tradicnej cinskej medicine, nevies o tom nic. Ale automaticky je to zle, su to sprostosti. Autosedacky ludia vyberaju cca 20 minut, rovnako aj moj ex. Vas asi serie, ze iny ludia si veci okolo toho studuju, zhodnotia a na zaklade odbornych faktov potom sedacku vyberu. To chce usilie a cas. Ale ano chapem. Ked o stravovani a rezime dietata vie niekto nieco viac, treba sa mu vysmiat. Preco by malo chlapovi zalezat na tom, ze matka chce pre dieta nieco viac. Tato snaha stoji energiu, cas a aj financie. Preco by to mal podporit, ze? Nastudovat si rozne vedecke fakty na to neni cas. A finance podporit matku dietata, ktora to robi za neho, to je uz akyy velkyy problem. Slovenska mentalita. Chlap si cas nenajde na precitanie jednej odbornej literatury, ved matka staraj sa, ja si urobim po svojom. A nieco kompenzovat? Ved naco, preco? Dieta to predsa nepotrebuje. Tak rozhodol predsa otec.

prasiatko30
15. júl 2022

Ten chlap by mal fakt poziadat o striedavku lebo to dieta nemoze ani dychat pri takejto harpii 🤦🏽‍♀️

zorienka333
15. júl 2022

Tradicna cinska medicina nie je odborna literatura. Odborna literatura sa musi opierat o fakty replikovatelne v laboratoriu. Tradicna cinska medicina sa neopiera o laboratorne pozorovanie. Co okrem ineho dava priestor skreslenemu usudku, inymi slovami, ak niekto veri na cinsku medicinu, bude mu literatura o nej davat zmysel. Je to nieco, ako horoskopy.

Raz som citala clanok o najpopularnejsom argumente, ze cinska medicina "funguje" uz 2000 rokov, takze na tom musi nieco byt. Skutocnost je ale taka, ze "cinska medicina" ako ju pozname dnes, je koncept stary as 70 rokov, velmi volne zalozeny na tradicnom bylinkarstve a inej alchymii, bez vysledkov v klasickom vyskume.

kate211
15. júl 2022

Preboha, zmyslom tvojho zivota, casu a energie je citanie cinskych medicin a odbornych knih ohladne stravovania a zdraveho vyvoja deti? Fajn, clovek si moze robit co chce. Ale ako si prisla na to, ze usle financie koli studiu tychto pi*ovin ti bude kompezovat manzelka tvojho ex, ktoru zjavne tieto dristy nezaujimaju?

pauli_s
15. júl 2022

Ja keby som bola sudkyňa a týmto sa mi mamička oháňa na súde, tak poviem, že ide dieťa do starostlivosti otca a novej partnerky, keďže dieťaťu nevieš zabezpečiť rovnakú úroveň ako jeho otec. Prečo by nová partnerka tvojho ex mala platiť na tvoje dieťa? Ty si smiešna normálne.

soldi
15. júl 2022

@zorienka333 maju to diagnostikovane ale iba vseobecnou. Ekzemy maju ked maju zvysene mnozstvo lepku s mlieka v strave plus zazivacie tazkosti. Nejake mnozstvo toleruju, ale ked je toho moc, tak sa im robia suche flaky a vysyp na ramenach. Nemohla som napr nic laktozove ked som kojila a z lepku ich zas nafukovalo ako babatka.
Ale beriem to tak, ze 90% stravy maju u mna a to trosku mlieka ci peciva co maju u exa ich nezabije. Ked je toho moc, tak ho len upozornim, ze hnackovali, ale nerobim mu policajta.

nikha2809
15. júl 2022

Pozri jednoducho sa s tým zmier že aj keby jeho nová žena zarábala 20k mesačne a on 1000 tak sa ti výživné bude počítať len z tej jeho tisícky a môžeš sa ohanat čím len chces.To som ešte ani nepočula aby nejaká ženská toto chcela od svojho bývalého aby jej preplacal čas ktorý stravy tým že študuje nejakú literatúru o čínskej medicíne a pýtala výživné od jeho novej ženy 🙈

zorienka333
15. júl 2022

@soldi Jaj tak potom jasne. Neviem, ci si videla film The Other Woman, kde milenka (Natalie Portman) neveri na intoleranciu laktozy, a da malemu zmrzlinu. On sa nasledne posral na detskej oslave (aj ked to nakoniec bolo z niecoho ineho), ale to by ma ako matku strasne nasralo.

soldi
15. júl 2022

@heidy222 pre mna je to uplne normalne, ze ked ma dieta iba kazdy druhy vikend, tak by mu zniesol modre z neba. Nastavovat nejake prisne hranice ci vychovavat, na to nie je priestor.

soldi
15. júl 2022

@zorienka333 nevidela. Ale ano, toto sa obcas stane. On im da sprostosti a ja potom doma riesim hnacky 🤷‍♀️ ale iba mu to oznamujem, keby som mu to vycitala, ci zakazovala, tak by mi just robil napriek 😀
A teda, klop klop, uz sa to dlho nestalo, ze by prisli v zlom stave od neho. Ale vacsinou neriesim, nema zmysel ho sekirovat ci usmernovat, on je rodic rovnako ako ja, ten postoj, ze ja som matka a ja viem vsetko najlepsie, ten ma uz davno presiel 😀