Žiadosť na zvýšenie vyživného

momko
5. jún 2018

Ahojte, prosím Vás o radu ako postupovať. Chcem si dať zvýšiť výživné z 30€ na dieta (11 roč. a 7 roč.) ....... smutné ale tak nam súd pred dvoma rokmi schvalil na zaklade, že ex nepracoval..... teraz je zamestnany ale ma len minimalku tak ako ja...... Na koho sa prosím obrátiť na socialku alebo rovno na právnika a súd?? Dakujem vam

pribinak
5. jún 2018

mozes ist na socialku, aby ti to kuratorky pomohli spísat. urob si prípravu, spis kolko stoja obedy v skole, druzina, kolko kruzok, skolske pomocky, kolko napr. zdravotne pomocky a kolko platis ubytovanie.
mozes apelovat na to, ze moze si najst este jednu pracu ak tu on zarobi len minimalnu mzdu.
právnik je v tomto asi zbytocny. alebo ak si to napises sama, tak mozes ist rovno nas sud do podatelne.

truthy
5. jún 2018

Rozhodne by som si zasla na socialku a predlozila to, ze muz pracuje a teda moze sa mu tento odvod zvysit. Z 30 e im fakt ani nemas co kupit

deti95060810
5. jún 2018

30 e na mesiac...1 e na deň...🙄

verca888
5. jún 2018

radsej na socialku, nech ti s tym pomozu a potom az na sud. ale 30 e to je fakt zalostne

krisabs
11. jún 2018

Priprav si hlavne tabuľku nákladov na dieťa, koľko mesačne minieš a načo minieš. Ak máš vedomosť o tom, že otec má aj iné sice nepriznané príjmy aj tieto si spis a upovedom súd o tom či má iné hodnotne hnutelne veci - napríklad auto, motorku.
Súd by mal dalej skúmať schopnosti a možnosti povinného rodiča, teda povedzme, že otec je vystupovany ITckar, ale namiesto toto vykladá tovar v tescu- v tomto pripade si na profesii nájdi pracovne ponuky aj s príjmom, dolož to súdu a apeluj na to, že otec má možnosť zamestnať sa za vyšší príjem o toto však záujem nemá a ukracuje dieťa.

momko
autor
14. jún 2018

a môže mi žiadost napisat socialka a potom si mam zobrat pravnika na súd?? ci ako to lepsie?? ja som mala hned pred tym pravnika, ktory mi to spisal ale ide o to, že som vyhodila peniažky čo som mohla dať detom

krisabs
14. jún 2018

Na pojednávaní ako takom právnika nepotrebujete, potrebné je, aby ste mala riadne spísaný návrh, priložené všetky prílohy a na pojednávania bola nainstruovana. Keďže sa jedna len o výživné vam dokonca odporúčam ísť bez právnika, keďže sa sudkyne často stavaju k problematike tak, že ak mate na právnika mate aj na výživné. Čo sa týka samotného návrhu a prípadného ďalšieho vyjadrenia na súd s tým Vam možem pomôcť.

momko
autor
14. jún 2018

@krisabs naozaj??? chystam sa na socialku, no ono to je v nasom pripade si myslim kompkikovane, možem poslať sukromnu spravu??