Zmena úpravy styku

9. mar 2022

Ahojte,
Pred troma rokmi sme sa rozviedli a spisali dohodu o uprave styku a povinnosti s maloletou. Jej otec ma neobmedzeny styk.
Ide o to, ze dcera je dost komplikovana, prave vo veku, kedy na nu pekne slovo neplati, prestava sa ucit, uteka k otcovi, aby sa tu nemusela ucit, aby nemusela pomahat v domacnosti. Nepaci sa mi, ze je vkuse na mobike, akekolvek zakazy, dohovory na nu neplatia. Po skole mi velakrat napise, ze ide k otcovi, pride vecer atd. Tam nema rezim, on je rad, ze ma pokoj, on si robi svoje, dcera nema "dozor" robi si co chce. A potom ze ja som na materskej a om chodi do roboty a berie ju vzdy len ked on moze, nie kedy sme sa dohodli..priklad, dohodnuti sme ze tam ide na vikend, ja si naplanujem urcite veci a zrazu mi v poatok napise, ze on musi ist do roboty a dcera pride domov. Beriem to tak, ze ju neberie. Zrazu napise v sobotu rano, ze ci nejde s nim na plavaren, ze nakoniec je doma, nikde nesiel. Ona uz uteka k nemu, pritom som nam urobila program.
Ked je chora, ani o nu nezakopne. Mi povedal, ze nech budem rada, ze mi plati vyzivne a nech budem ticho.
Chcem podat na zmenu styku, ale bojim sa, ze budu vypocuvat dceru a ona neda dopustit na otca. Lenze takto jej podla mna skodime. Nema pevny domov, nevie, kde byva, nerespektuje mojho priatela zrazu, je drza, protivna. Bojim sa, ze to bude takto dalej, a o par rokov mi aj vylepi.
Dali by ste na upravu styku ? Mate niekto skusenost, ze aj napriek tomu ze dieta malo inu predstavu aj odporca, sud sa priklonil na vasu stranu?

luccija
9. mar 2022

Áno chod do úpravy napriek zdutemu dieťatu robia si obaja čo chcu

timing
9. mar 2022

Chod do toho. Hranice potrebuje. Aj ty,ex a mlada. Takto nikdy nevies, ci k nemu pojde resp.nepojde. urazi sa a pobezi k nemu. O programe ani nehovorim. Musi sa naucit respektovat aj tvoje pravidla v tvojej domacnosti. Vies zhruba povedat kolko dni v mesiaci je dcera u otca? Formuluj upravu styku tak,ze nebranis dcera stretavaniu s otcom, naopak si rada,ale potrebujes pevne stanovene dni.

autor
9. mar 2022

@timing tak on robi denna, nocna a tri dni volno. Oma ide k nemu pred nocnou na dve hodiny, a po nocnej je u neho az kym nejde do roboty. Ide od neho aj do skoly. Nevravim, ze nie je poucena, ale stylom, ze on sedi pri nej a sleduje kazdy jej krok v uceni a ja potrebujem pri ostatnych detoch aby bola uz samostatna. A ona potom reve, ze sa nevie ucit, ze ja sa jej nevenujem, ale ani jej nedovolim nic, kym sa nepouci, ale ona nevie sa ucit...ze ja nechapem. Ja potrebujem, aby si navykla na jeden rezim. Je na druhom stupni a ona si nedokaze sama pripravit veci do skoly, lebo u neho yo robi za nu on. Tam ked necha neporiadok, ona pride domov, on si uprace...mne ked necha bordel, ja to necham na nu aj tri dni a uz potom kricim. Tak vykrikuje mi, ze len jej rozkazujem a vsetko musi ona robit.
Myslela som, ze zvladne rozvod lepsie, ak nebudem obmexzovat stretavanie, lenze bol to velky omyl. Ona to berie ako samozrejmost, ze si tam ide kedy chce.

timing
9. mar 2022

Rozumiem Ti. Toto je pripad viacerych deti,ktore maju 2 domacnosti, rozne pravidla,zasady. Deti si vyberu tu domacnost kde nie su zakazy a budu drzat stranu tomu rodicovi,ktory je benevolentnejsi. Budu vyhadzovat na oci,ale tato/ mama to robi lepsie a chcem aby sa to robilo takto.
Chapem,ze chces aby bola samostatna,ale si v tom sama. Dcera samostatna nechce byt,bojuje s Tebou, a ex tomu tvoje prosby budu sum a fuk.
Tu pomoze len vela vela sa s dcerou rozpravat,aby porozumela co chces. Necakaj zazrak,ono to potrva dlhsie.
Porozmyslaj ako by si si predstavovala mat ten styk s otcom po novom. Kedze robi ako robi, ci je sanca,zeby bola na cely tyzden u neho a potom 3 tyzdne u Teba. Alebo cely mesiac rozkuskovat,ale to bude o hubu.

modry1985
15. mar 2022

Súd stále koná v záujme maloletej. Nie v záujme matky alebo otca. Pri deťoch na 2 stupni štúdia - sa prihliada vo veľkej miere na ich názor. Ak vyjadrí názor , že chce bývať u otca - a súd uzná za vhodné upraviť starostlivosť - kľudne aj na jeho osobnú , tak styk upraví ale inak ako si teraz predstavuješ. Ale ak je to také kritické , hrozné , skús to - a uvidíš aký bude výsledok.