7-ročná dcéra robí všetko naschvál?
Ahojte. Fu no ako začať. Som mladá baba. Z prvého vzťahu mám dcérku. Jej otec ju zamietol. A tým pádom sa robili testy DNA. Pokým bývalý za ňou nechodil krásne si ukladala veci. Všetko robila. Proste top dieťa. Všade mi ju chválili. No ako začal chodiť začala sa zhoršovať. Začala ma ignorovať. Teraz má sedem. Ja som už 2 roky vydatá. A mám ďalších dvoch chlapcov. No ale späť k veci. Čím je staršia tým horšia. Všetko robí proti mne a manželovy. V škole sa pekne učí. Keď príde domov čítame aj 2, hodiny. Lebo aj 50 krát povie slovo zle opravim ju a ona znovu. Je vidno na nej, že to robí naschvál. Napríklad manžel jej podal mlieko a poprosil aby ho dala na linku. Prišiel do kuchyni a mlieko zmizlo. Hádala sa, že ho dala na linku. A nakoniec na druhý deň bolo mlieko zahadzane prádlom v koši na prádlo. X krát som jej povedala aby v škole bola oblečená. Prídem do školy a ona v tričko po vonku. Áno určite si poviete bože ťa rieši blbosti. No keby ste to 3 mesiace opakovali každý deň a aj tak vám behá hoľa vonku tiež by ste mali nervy. Je chorá. Povedala som jej nech pije teplú vodu. Včera si nabrala do pohára ľadovú vodu. A z tehotná sa na mňa dívala a píla ju. Po kúpaní dom ju poprosila aby odložila šampón. A ona išla šampón otvorila a dala ho na ležalo. Ráno ma skoro porazilo keď som skrinku otvorila a šampón po skrinke. Môžem robiť čokoľvek. Ničoho sa nebojí nič ju nezaujíma. Čo by ste vy spravili keby máte také dieťa? A to už nehovorím ako sa správa k svojim surodencom
Ale to nie je problem tvojej dcery to je tvoj problem a ty si nastavena len na vydavanie rozkazov potom sa necuduj, ze dieta robi vsetko mozne len aby prilakalo pozornost - aj ked negativnu. Ty si nedokazes najst cas na dceru ale vinny je otec ktory na nu cas ma - tak mu ju daj do starostlivosti a k tebe nech chodi len na kazdy druhy vikend a mas o starost menej, ako co chces aby som ti poradila. Dieta citi, ze je na ostaru a rebeluje sa. A zase aby tvoj muz kazdy bozi den ukladal triesky na dvore prosim ta, jeden den v tyzdni alebo raz za dva tyzdne mi nehovor, ze si nedokazes spravit cas na jedno z tvojich deti
Nuž autorka, prečítala som celu diskusiu a chyba je v tebe. Aj z tvojich komentov cítiť, že uprednostňujes synov pred nou. Cíti sa odstrcena. Vola o pomoc, ty to nevidíš. Nechceš si priznať s riešiť. Chybu si sa rozhodla vidieť v dcére. Pokial nezmeníš postoj ty, tak je to stratene. Ty sa potrebuješ venovať len jej. Čo ona má z toho, že sa zahrá s bratom s loptou? Nič. Je to len o tom, že sa všetko točí zas len okolo brata. Máš aj prvé dieťa, tak si to trosku uvedom. Má 7, stále je to relatívne malé dieťa.
Tvoja jediná dcéra nemôže za to, že si jej vybrala neschopného otca ani za dvoch nových bratov, ani za nového muža, ani za tvoj nabitý program. Ona vidí len mamu s bratmi doma, skorootca niekde na záhrade a samu seba v izbe. Pozri sa na to jej očami.
Mama ma poslala uložiť šampón, rozlejem ho, azda si všimne, že existujem. Mám upratať posteľ, nespravím to, hádam príde a pomôže mi....
@beata_k žiadne povely sa uvedomte! Už to trošku preháňaťe nie náhodou? Od mala to tak máme. Aj keď bola menšia. Napríklad povedala som jej choj si odložiť topánky a potom sa pôjdeme hrať. Spapaj rožok a dostaneš cukríky. Odlož si loptu ideme sa voziť na bicykli. To nejde o rozkazovanie. Ide o to že ona spraví niečo a ja za to spravím niečo pre ňu. Ona chce ísť von. Nech sa páči. Ona chce ísť von. A ja chcem aby napríklad odložila nákup. Ona odloží nákup. A potom ide von.
Tak vas vytrhni z toho stereotypu,chlapcov nech strazi niekto z rodiny. Daj jej pocitit bezpodmienecnu lasku,nie ze ked urobis xyz tak ti vyhoviem. Starky zomrel?
lenže ty to stále nechápeš. To nieje o tom že keď ty spravíš toto ja sa ti budem venovať. Prečo jej namiesto PRÍKAZU nemôžeš povedať poď upraceme spolu ten nákup a potom niečo spolu vymyslíme aby sme sa zabavili? Prečo to nieje o tom, vieš čo si unavená zo školy ak chceš dones pexeso a zahráme sa alebo sa baž pohrať a potom sa zahráme spolu mi dve. Prečo musí vždy niečo spraviť ona pre teba aby si ty spravila niečo pre ňu? To je totálna blbosť, ty jej tú pozornosť máš dať pretože ju ľúbiš či niečo urobí alebo nie.
A sory ale chystať drevo každý deň? A keď nemáte čas na tri deti je vám potrebný ešte pes. Veď nevadí, že tvoja dcéra sa cíti úplne zbytočná hlavne, že máte psa ktorý má viac pozornosti ako ona od svojho akožeotca.
To, že tebe nejdú autobusy nieje jej vec. Vy ste si vybrali kde budete bývať. A pochybujem, že taxík k vám nechodí.
Samé chabé výhovorky.
@januska12323 Ako už dosť! Ja si myslím, že by ste už akože mohli láskavo sa spamätať. A čo ja za to môžem? Môžem za to že mamka mala haváriu? Mala som ju dať do domu dôchodcov aby som sa venovala len dcére? Za to že mám dcéru nemám právo mať ďalšie deti? Mám sa obesiť alebo čo? Ja malú zbožňujem. Venujem sa jej! A vaše komentáre už presahujú medze. Ja som sa pýtala na názor. Áno. Nevadí to že tu píšu o tom, že žiarli a také. Pretože by bolo od veci pýtať sa na názor. A potom sa uraziť. Ale vy už presahujete medze. Lebo ste volala bars múdra. Tak pre vysvetlenie. Z jej otcom som chodila rok a pol. Však jeho mama stále chcela aby som išla bývať k nim. Aby on nechodil za mnou. S tím som ja nesúhlasila. Tak stále do neho rypala. Keď som otehotnela vkuse do neho rypala aby ma nechal že to nie je jeho určite. V 5 mesiaci mi povedal, že po pôrode chce testy. Tým pádom v tej sekunde som mu povedala že ja žiadne testy robiť nebudem. Ja viem koho je malá. A on keď neverí tak ma smolu. Tak sa so mnou rozišiel. A nechal ma. Tak že vyjadrenie že som jej našla neschopného otca si láskavo nechajte. Nikto na svete neviem čo sa stane o hodinu. Nie ešte o 3-4 mesiace.
Podľa mňa je to že má dvoch súrodencov za krátku dobu mať dve deti a ONA má 7 rokov to nie je tvojím ex nevymýšľaj blbosti asi vidí chovanie ako sa k nej chováte robí na nervy .Však vidí chovanie a TY tomu hovoríš že na vine je jej otec no chytro tu o červenej čiapočke. Aby si nedopadla ako moja kamarátka ten istý prípad dcéra s prvého manželstva 8 ročná odišla k otcovi ktorý ju najprv nechcel. Nechcela žiť s mamou a jej novou rodinou hlavné nevlastný otcom ktorý robil rozdiely. Súd rozhodol že pôjde bývať k otcovi. A tam je už spokojná. A ku kamarátke ako ku mame ani chodiť nechce.
@araavdva moja zlatá ale ide o to! Pretože dieťa sa má naučiť že keď chce niečo musí niečo preto aj spraviť! Keď chce jednotku v škole nebude sa učiť a dostane ju? Nie! Musí sa učiť a keď sa naučí tak až vtedy tu jednotku dostane. Každý rodič tak učí svoje deti. Potom prečo dávajú rodičia trest? Lebo dieťa má prísť napríklad o 20 a keď nepríde o 20 dostane trest aby sa naučilo že raz keď matka povie o 20 tak o 20. To či máme psa alebo nie vás do toho nič nie je! Aj pes je stravu ako aj vy! Čo mu má dať žrať raz do mesiaca? Nech sa páči keď chcete dávajte si vy tak no ja zvieratám neubližujem! Vonku je zima. Nakoľko bývam v dome drevo musí spraviť však musíme kúriť.! A čo sa týka taxíka. Keď ste milionárka nech sa páči! Platíte si aj 100 krát za deň. Len že sa uvedomte že hádam ja nemám 20 e platiť za taxík do mesta. A 20 e naspäť. Aby som s ňou niekam išla. Ak to vy robíte tak klobúk dole pred vami. Ste extra žena! Ešte som takú nestretla
Chuda dieta... 😥
Uprimne aby moje dieta muselo kazdu moji minutu pozornosti odpracovat a *zasluzit si* ;(
žiadne povely sa uvedomte???? veď tolko povelov že nestíham počítať… Ide o to že ona spraví niečo a ja za to spravím niečo pre ňu… takto to ale nefunguje.. je to dieťa, ktoré od malička cvičíš na povely a naučila si ju na podmienkovanie, ked ty urobíš toto ja za to urobim toto a ked neurobiš toto ja neurobím hento.. takto je to podla teba v poriadku??
v zdravom vzťahu rodič-dieťa sa nerobia veci a činnosti niečo za niečo.. deti reagujú prirodzene tak že nás dospelých pozorujú a opakujú po nás, pokial. si jej ukázala podmienkovanie tak ona robí presne to isté naspať tebe..plus k tomu volá po pozornosti..zamysli sa nad tým. a skús sa vcítit do nej.. kde k tomuto všetkému nastala aj žiarlivosť je snáď každému jasné.. koľko času a pozornosti od teba dostáva mimo toho že sa s.ňou učíš??? ona volá o pozornosť a velmi výrazne.. o takú nezištnú, láskavú, bezpodmienkovú pozornosť… rozprávat sa o bežných veciach, čo zažila, ako sa cítila, čo ju teší , čo ju trápi.. a tak…ist do cukrárne, do kina.. občas len s ňou.. objatie.. ak to nikdy nedostane od teba , bude to hladat v puberte inde.. a tam to nájde.. to uz bude ale neskoro..
po prvé niesom vaša zlatá. A po ďalšie, každý má možnosť vybrať si kde bude žiť. To kde a ako žijem ja je moja vec ale verte, že moja dcéra napriek tomu, že má ADHD nemusí si vydobíjať moju pozornosť a ani jej nedávamm podmienky kedy ju budem ľúbiť.
A áno dieťa sa musí naučiť, že v živote keď chce niečo dosiahnuť tak bude musieť pre to niečo spraviť. Ale NIKDY NIKDY nemusí sprav nič preto aby ho niekto ľúbil. Pretože ak ho niekto ľúbi tak bezpodmienečne. Ak s ním niekto chce tráviť čas tak bezpodmienečne.
keď chce v budúcnosti cestovať musí si na to zarobiť to áno. Keď bude chcieť programovať tak sa musí učiť. Ale keď mi zavolá hoc aj o polnoci, že ma potrebuje tak budem pri nej aj keď dám na taxík 50€. Pretože JA som ju chcela a ja ju ľúbim a nerobí mi najmenší problém byť s ňou bezpodmienok.
Moja rada spamätaj sa pretože to neskončí dobre. A to netrepem ale hovorím zo skúsenosti.
Nájdi si na dcéru čas, len na ňu. Chápem, že máš malé deti, mamu po úraze, musíš sa starať o domácnosť. Ale tvoja dcéra vola o tvoju pozornosť. Syna nakoj a hodinu sa venuj iba dcére, hrajte sa pexeso, malujte si nechty. Muž sa chvilz zvládne postarať sám o deti.
Ja nemám slov, posielaj ju aspoň za tvojou mamkou nech vidí ako ju niekto ľúbi len tak lebo existuje.
A ešte jedna malá otázka. Ak raz k nej prídeš a budeš chcieť len tak objatie alebo ak nebudeš vládať a budeš chcieť odniesť nákup a ona ti povie ok ale ty najprv musíš uvariť, vyvesiť prádlo, upratať jej izbu, spravíš to?
Bude to v pohode? tiež to bude to tvoje niečo za niečo.
@anjelicek26 tam nejde o odpracovanie. Stále to nechápete. Aj vy chodíte do roboty aby ste dostali výplaty. Ste doma a šéf vám povie za to že ste pekná nemusíte chodiť a robiť ? Budem vám platiť a vy budete doma? Nie! Keď chcete jesť. Zaplatiť všetky šeky tak musíte makať. A za to dostanete výplatu.!
@araavdva tiez mi nedava zmysel to podmienkovanie. Resp nechapanie,ze je to este dieta,ktore niekedy vymysla,vystraja,nechce sa mu atd.
@prasiatko30 pani treba trošku porozmýšľať viete 🤣🤣 keď poviem pot ideme sa zahrať tak malého čo zavriem do pivnici aby sa s nami nehral? Alebo mu poviem sadni lebo ja sa hral len s tvojou sestrou? Veď to je samozrejme že do hry sa zapájajú všetci nie len dve osoby.
Laska nie je vyplata a materska uz vobec. Stravit cas, kvalitny cas s vlastnym dietatom nie je odmena, je to nutnost, zakladna ludska potreba.
Ho nechas s jeho otcom ?
Riadne psycho toto 🤦♀️
@araavdva ano a takáto komunikácia z matkou je podľa vás vporiadku. No dobre. 🤣🤣 Musím sa naozaj už smiať. Tak si len tak ďalej vychovávajte vaše deti. No potom keď budú mať 15 a budete ich prosiť aby niečo vám pomohli tak potom som zvedavá ako sa zatvarite.
@natalia912 presne tak.
No počkať, tebe tiež manžel povie. 6e sex bude iba ak mu vyžehlíš? Alebo, že ti dá pusu iba ak mu navaríš? Lebo to je to isté čo tvrdíte vy.
@lujza123 tak ale vinna je dcera lebo nerobi vsetko na 100% a potom nie je rada, ze moze ist s 2-3r bratom sa hrat s loptou - co asi 7r slecnu zaujima lopta a futbal ako vlanajsi sneh
A keď je dcéra v izbe "za trest" a vy ostatní ste spolu tak čo robíte? Dúfam, kurník šopa, že sa nehráte...lebo to by ma fakt nasr...dilo.
a inak zo skúseností viem,že ak sa chcem hrať s deťmi rôzneho veku,tak je sakramentsky ťažké nájsť niečo čo dokážu všetci 😂 a ešte sa im to presne v tom istom momente aj chce hrať...a pán manžel prešiel do narnie? Ten sa s trojrocakom nevie zahrať aby ste sa venovali dcere?
Poviem pravdu vaše trápne výhovorky ma už pekne stvu
A to hovorím ako žena v obdobnej životnej situácii ako vy, ale ja si to viem lepšie zorganizovať...možno to je tým, že ja chcem ☝️ howk,dohovorila som✌️
Môj názor skôr či neskôr skonči u otca.
@prasiatko30 čiže spojiť deti do kopy a hrať sa spolu je podľa vás choré. No separovať deti od seba. Jednému sa venovať a druhého odhodiť k otcovi to je v poriadku. No teda to sú mi novinky. Naučím sa tu veľa nových vecí

mna napríklad reálne zaujíma prečo si napísala tento príspevok? Aj tak svoj názor nezmeniš a nechceš počuť pravdu. Povedali ti to odborníci, povedali ti to tu. Co reálne si chcela počuť? Že dcéra je zlá a máš jej dať pár na zadok? Lenže to nieje pravda. Tvoja dcéra volá o pomoc. Naríklad príkaz, sprav toto a toto a potom sa pôjdeme hrať s bratom. od nej ignorácia je jasný signál a volanie, že keď chce tvoju pozornosť mimo úloh tak si ju musí zaslúžiť. Asi ťa sklamem ale nemusí. Ty ako matka by si jej tú pozornosť mala dať bez podmienok. Ja mám dieťa s ADHD a to je iný masaker niekedy ale vie, že moju lásku a pozornosť si nemusí zaslúžiť. Naschvál robí chyby pri čítaní, áno pretože vie, že budeš pri nej. Kedy si ju vzala keď len na prechádzku bez podmienok a bez toho aby šiel ešte niekto? kino, ihrisko, bazén? Alebo len obyčajné blbé pexeso, karty?
To, že má slabú imunitu? nebabuš ju. Načo? potom ju trošku prefukne vetrík a je chorá. Moja nosí celú zimu iba pančuchy a šaty a na vrch bunda. Žiadny sveter, nohavice, capica. Nanajvýš čelenka na uši. Piť teplú vodu to ako za trest, keď chceš aby pila teplú vodu sprav jej čaj.
Len to by si musela najrv prijať, že chyba nieje v nej ale v tebe.
Ak by si chcela argumentovať tým, že chodila k svojmu otcovi nemusíš. Aj moja k nemu chodí ale doma ju čaká mama ktorá jej dá pozornosť bezpodmienečne a nie s podmienkami.