8 ročné gymnázium v Bratislave
Ahojte, blíži sa čas podávania prihlášok na 8- ročné gymnázium, ja osobne som s tým nie je veľmi stotožnená, ale dcérka by to chcela veľmi skúsiť. Bola by som vďačná ak s tým už niekto prešiel a má prehľad a vie odporučiť dobré gymnázium so zameraním najmä na cudzie jazyky ( nemčina a angličtina). Mám nejaké vybraté, ale predsa , možno že máte osobné skúsenosti a viete odporučiť prípadne napísať na čo sú zameraný. Ďakujem krásne.
Ja som si raz vypočula v šatni na plavárni rozhovor dvoch piatačiek. Jedna sa pýta druhej: "a nie je ti ľúto, že si sa nedostala na to osemročné gymnázium?" Ona jej odpovedá "vôbec nie, to chcela moja mama aby som tam išla".
@namornicka takto je to u 98% deti,osobne som v okolí stretla len 1 dieťa,ktoré chcelo samo a velmi.
My tiež rozmýšľame ci dat dcéru na 8r gymnázium. Zatial je výborná žiačka, asi najlepšia z triedy a to sa skoro neučí, ale na skole sa mi nudí, vidím ze jej to je malo. Tiež sa bojím ze tam zostane len so slabými žiakmi. Ja veľmi za 8r gymple nie som, čo ak by ju neskôr lákala napr polygrafia alebo obch.akademia, tiež ma umelecké cítenie .... Ale zase by som pre ňu chcela lepšie vzdelanie.
Prosím nemá niektorá z vás staré exam testy, ktoré boli použité ako testy na prijimackach na 8-ročne gymnázia? Dakujem
@ivett1 ahoj chcela ny som sa opýtať ako s odstupom času hodnotíš Tomášikovu? Ja som tam chodila, vtedy bol jeden z top gymnázií.. ale či nejako nestagnuje... plaváreň tam funguje stále a chodia na exkurzie , výmenné pobyty (okrem korona obdobia samozrejme )?
@katulienka. toto nemalo byť určené mne😉
Pozdravujem. Oživujem túto diskusiu otázkou k 8ročnémy gymnáziu L.Sáru v súčasnosti. Je tu dáka mamina, ktorej dieťa navštevuje toto osemročko? Dcéra chcela skúsiť, skúsilaa bola úspešná na oboch a teraz treba rozhodnúť... Ďakujem za postrehy.
Ahojte, je tu niekto, kto by mi vedel napísať ako prebiehajú prijímačky na Gamči (8-ročné gymnázium)? Či boli otázky z matematickej olympiády, resp. pytagoriády. Resp. z čoho sa máme pripravovať, či ste využívali aj doučovanie. Ďakujem veľmi pekne za Vaše rady.
Ak potrebujete pomôcť s prípravou na prijímačky na 8-ročné gymnázium, môžem posunúť materiály na učenie a cenné rady. Úspešne sme zvládli dvojo prijímačiek v posledných dvoch rokoch. Viac IP.
@didi35 super, mám záujem, môžte mi prosím napísať do súkromnej správy? Ďakujem veľmi pekne 🙂

@katarinapekna toto bohužiaľ nemôžem potvrdiť... je dosť ambiciózna a nemá rada neúspech 🙂 ... ako ja, neznesiem, ak mi niekto povie, že sa niečo nedá urobiť alebo vyriešiť ... 😉