icon

9 ročná dcéra a jej kamarátka

27. mar 2022

Ahojte riešim taky problém dcéra má 9 rokov a mala takú kamarátku no ona ako jedináčik a miláčik rodičov môže všetko keby ste poznali jej mamu pochopíte.. No ona je voči mojej dcére zákerná keď ma moja niečo nové musí mať aj ona a lepšie stále do nej zapara keď spolu chodili von tak jej nadávala do hlúpych a tučných pri tom nieje ale ja to decko nechápem prečo sa takto správa.. Nasla som im papierik ako si v škole písali a ta mala mojej dcére ze pi. A a také hnusne nadávky.. Moja jej také nepovedala len do blbych jej na dala a ze s nou konci.. Ale táto krpana teraz nahovára všetky spolužiačky proti nej a nikto sa s ňou nechce hrať ale par je takých ze majú radi obe len sa nechcú zapájať do toho.. Moja chodí smutná ze tato je taka ku nej pri tom jej nič nespravila.. Moja je taka ťažko si hľadá kamošky tak je tichsia a utiahnuta túto mala rada ale už pochopila aká je.. Zakázala som sa jej s nou baviť chápe to ze s takým človekom je ťažko a radšej mat jednu ako takúto kamarátku tak ale ja neviem co robiť dieťa zdeptane ze ohovára a hucka všetky proti mojej.. Ak sú náhodou von táto príde ku nim a nakeca tej druhej co je s ňou moja dcéra von nech sa s mojou nebaví.. Potom jasne ze odíde ona sa s ňou nebude hádať nemá to v povahe.. Len neviem co robiť nenechám si dieťa deptat nejakým rozdrapenym deckom a jej matka je proste taka ze jej predsa je anjelik takže chápete.. Ja jej niečo poviem už žaluje mame

Strana
z3
lydiaagata
28. mar 2022

Dobrý deň, nečítala som si všetko, iba Váš úvodný príspevok. Odporúčam v záujme Vašej dcérky napísať oficiálnu sťažnosť na vedenie školy ohľadom podozrenia na šikanovanie...následne si prečítajte Smernicu ohľadom šikanovania z roku 2008.
To, čo píšete, je evidentne šikanovanie. Vzhľadom na Vami podanú oficiálnu sťažnosť, musí v škole prebehnúť vyšetrovanie. Škola má zabezpečiť ochranu Vašej dcérky pred agresorkou.
Škola musí Vašu sťažnosť riešiť oficiálne, v smernici sa dozviete, ako bude postupovať. V opačnom prípade sa pokojne obráťte na políciu.
Zatajovanie šikanovania je trestný čin a to v škole vedia.
Vy ste mama a bojujte za svoju dcérku. Neviete ako sa takéto správanie na nej môže odzrkadliť v budúcnosti. Buďte jej vzorom a choďte za svojimi právami, aj keď je to prominentná žiačka a rodičia...
Držím Vám palce.

luckynat
28. mar 2022

@anjelicek26 eeeej pani dokonala sa ozvala 😵‍💫 dufam, ze si si vsimla aj pocty lajkov, ktore dostali tie baby, co sa proti tebe ozvali…to len aby si si vstupila trosku do svedomia a zacala aj rozmyslat, nez nieco napises 😉

anjelicek26
28. mar 2022

@luckynat lajky som nepozerala, pre mna nie je dolezite, aby so mnou kazdy suhlasil. Autorke som normalne odpovedala, ze to ma riesit s ucitelkou a riaditelkou v kazdom pripade alebo pri najhorsom prestup na inu skolu...

Ja som sa zastavila nad tym, ako agresivne o tom druhom dietati rozprava, ano moze byt vytocena, ale prijde mi to, ze je to jej bezny styl komunikacie a co si s toho odvodi dieta, ked pocuje takyto slovnik? Taketo komenty o tom, aky niekto je/nie je? Ked ocakavam slusne spravanie, tak ho aj prezentujem, zijem a ukazujem svojim detom.

Sikana nikdy nie je dobra, vzdy ju treba riesit. Ale treba na to ist s chladnou hlavou a rozumom a postupne v najlepsom zaujme svojho dietata. Nehovorime o 15 rocnych pubertiakoch, ale 9 rocnych tretiackach.

evaachesa
28. mar 2022

@anjelicek26 si si istá že si si prečítala autorkine odpovede? Zase píšeš to isté 🤷 Ale ozaj, čo ti je? 😳

anjelicek26
28. mar 2022

@evaachesa samozrejme,ze som to citala kazde jedno slovo,co sem pisala. Nepotrebujem sa dohadovat,svoj nazor som uz napisala. Vzhladom na to,ze su to male deti treba celu komunikaciu zmiernit. A intenzivne to riesit cez skolu. Aj keby mala ucitelke/riaditelke pisst kazdy jeden incident.

mamatroch
28. mar 2022

Ako kedysi sikanovane dieta Ta prosim, nenechaj to tak. Spytaj sa aj svojej dcery, ake riesenie by pomohlo jej... Co by bolo pre nu ok. Nemusi to byt hned prestup do inej skoly, mozno by stacilo zmenit triedu...?
A na urovni skoly tak ako radil ktosi vyssie: napisat oficialnu staznost. Pripadne ak mas moznost osobneho stretnutia s riaditelkou, pri odovzdavani staznosti (nech Ti na sekretariate potvrdia na kopiu, ze ju prebrali, aby sa nestalo, ze ju "stratia") jej medzi recou povedz, ze ak sa to nebude riesit, podas podnet na policiu, pripadne sa obratis na media. To vie posunut vela veci 👍 ...a riaditelka nemusi vediet, ze to az do medii posuvat nebudes... No ta hrozba nezelanej negativnej publicity by ju mozno prinutila hladat riesenie.

mirgenah
28. mar 2022

V tvojom pripade mas len dve moznosti. Zobrat svoje dieta prec, lebo sa to bude stupnovat a prechadzat z fazy kludu do fazy utokov, je to sikana. Alebo sa tomu vzopries, skus ulozit a ziskat dokazy, akekolvek a ist rovno za riaditelkou s tym, ze s nimi ides podat na policiu oznamenie. Mozno to zaberie, aj ked o tom pochybujem. Poniektori su schopni to otocit proti tebe. Zazila som.... Bohuzial inak to nevyriesis. V skolach je to bezny trend, ze su rovni a poniektori aj "rovnejsi". Presli sme si s tym, nepomohlo nic, ani riaditelka. V nasom pripade to tutlali, ze sa nic nedeje, ze sa zvelicuje a problém nema agresor ale ten co je utlacany a ma vyhladat psychologa! Lebo agresor bol sponzor skoly. Asi tak....

rainee
28. mar 2022

@mamatroch úplne súhlasím, pohroziť médiami robí divy, nikto nechce nezelanu publicitu. Lebo inak sa to zametie pod koberec, hlavne keď sú agresorkina mamička a riaditeľka kamošky. A poznam tiež také pochlebovacne matere co sú pichnute vedeniu školy v...a potom ich detičky majú z toho samozrejme výhody a sú preferované v triede.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
viacmiesta
28. mar 2022

@joesvk ďakujem, keď čítam niektoré komentáre, nečudujem sa, v akej dobe žijeme 😞. Netvrdím, že treba hneď nastaviť druhé líce, ale netreba hneď útočiť a určite nie dať dieťa na inú školu... nikto nevie, čo to dievča prežíva, čo má doma, ani ju neidem ľutovať, len treba riešiť obe strany, na jednej strane pozdvihnúť sebavedomie a na druhej strane hľadať príčinu, prečo to robí... zažila som niečo podobné a dievča, ktoré šikanovalo, sa veľmi bálo, že zlyhá v škole a sklame rodičov, aj ono trpelo, len to v svojej malej hlavne nevedelo spracovať a šikanovanim to ventilovalo. Rozhodne riešiť s rodičmi aj učiteľmi...

victory7897
28. mar 2022

@neanonymna a ja by som zase bola vďačná aby sa ma moja v detstve zastala a stála niekedy na mojej strane...každý to má inak ..

victory7897
28. mar 2022

@neanonymna a nieje to debilina, dievča si teraz hľadá kamošky, partiu , zdieľajú spoločne záujmy, o pár rokov je tu téma chlapci, a keď jej niekto zámerne ubližuje tak to nieje debilina

joesvk
28. mar 2022

@viacmiesta Súhlasím. Kým človek dospeje a dozreje, život je občas veľmi ťažký.... Myslím, že skoro v každom kolektíve najprv školskom, neskôr pracovnom, sa druh podobného správania bohužiaľ vyskytuje. Tiež to v sebe riešim, tiež hľadám tú správnu mieru, aby som hlavne naučila svoje deti ako spracovať , ak sa im to deje.A snažím sa ich učiť, aby sa podobne nesprávali k nikomu. Niektoré tieto "krivdy", ktoré už hlavne syn prežil, beriem aj ako dôležitú lekciu do jeho života.Takže nie všetko by som riešila za dieťa hneď.... Ale to je všetko od prípadu k prípadu. Nedá sa na každý prípad dať jednotný postup.

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
28. mar 2022

@neanonymna tym co si napisala priamo podporujes sikanu. Tieto reci, ako sa obeti vsetci vysmeju ze bonzovala je podporovanie agresie voci detom. Je to obycajne zastrasovanie obeti. Pises, ze nema zalovat je odhovaranie od riesenia problemov. To vsetko co si napisala nahrava do kariet sikane.

victory7897
29. mar 2022

@neanonymna vôbec nevieš o čom točís, prepáč, pripadá mi to že ani nemáš deti..že mi doma povie, dieťa že ho niečo trápi,není bonzovanie a autorka sama vidí,že príde z vonku dieťa smutné a plače.. keď chceš riešiť veci typu nech si poradí samo v živote nech sa páči..aj to je riešenie problému, zatvoriť oči.. poďakuje to o pár rokov

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
petuskaa1
29. mar 2022

@neanonymna tvoje dieta ak nejake mas ti to raz v zivote spocita

mathias232
Odpoveď bola odstránená
victory7897
29. mar 2022

@neanonymna Koľko ročne máš deti?

silviaff
29. mar 2022

Ahoj,
Mali sme podobný problém, tiež v triede bola jedna hviezda” ktorá ubližovala (slovne i fyzicky ju napadala) našej, ale potom i ďalšiemu dievčaťu.
Každú jednu urážku som jednoducho začala riešiť cez triednu, ta to vyšetrovala na druhý deň.
Zistilo sa, ze ubližuje aj iným deťom v ŠKD.
Nepomohlo nič, iba to, že ta hviezda opustila školu. Rodičia ju dali inam…Nebojte sa a riešte to cez triednu!! Nečakajte, ono sa to nezlepší!!

P.S.:Naša je tiež tichší typ, ktorý nikdy konflikty nevyrábal. A tiež radšej odišla preč, než by sa mala hadať. Vekovo sme tiez 8 rokov.

dooominika
29. mar 2022

Ahoj, mna v skole sikanovala velmi podobne jedna čúza. Mala som sice 11, ale Tiez som bola taky utiahnutý typ, najmladsia a najmenej vyzretá z ročníka. Sebavedomie 0 bodov. Moja mama je akcny typ, riesila to s riaditeľkou aj s triednou. Nepomohlo, len to zhorsilo. Na druhy den prisla primadona do skoly a pred vsetkymi posmešne oznámila, ze si sama neviem otvorit usta a musi za mna veci riesit mamicka. Potom si to sla vyriesit priamo s nou, aj s jej rodicmi, potom zase s riaditelkou a stale dookola… no vsetko to len zhoršovalo a ja som chodila do so strachom skoly. Vrchol bolo ked mi dala facku ked som si konecne na nu hubu otvorila. Tak ma nakoniec preložili na inu skolu. O par rokov som sa dozvedela ze ju zo skoly vyhodili kvoli drogam… Karma🙂

elisebah91
30. mar 2022

@neanonymna do istej miery súhlasím, treba naučiť dieťa brániť sa...ale hmm nedá sa nechať všetko stále na dieťati, každé je iné, niektoré je od narodenia papula -keby sa naučili brániť tak agresora vytrie, iné je od narodenia tihsie, uzavretejsie ako ja a mne by ani to naučené bránenie nepomohlo, lebo by som sa hneď vopchala do najbližšieho kúta a hrala neviditeľnú (tá hra mi išla), ja by som ocenila keby to riešili dospelý rodičia, triedna, lebo aj by som sa ani nevykoktala že čo vlastne a samozrejme túto bezmocnosť by využil agresor v môj neprospech a komu by uverili veľký mne čo neviem čo povedať alebo papule čo sa vie obhájiť a vynájsť?

inziniernavztahy
Odpoveď bola odstránená
miadi
5. máj 2022

Ak si si ista ze skola to nechce riesit.. Musis malej dako dodat sebavedomie aby sa hrala s inymi. Moja mala 2bff od skolky od 4 no v 6r uz toho mala dost. Jedna kamaratka chcela mat vsetku moc a kontrolu a druha bola taky jej Igor taky poskok pritakavac. A stvala aj tu druhu proti mojej. Vsetko co Moja chcela urobila povedala bolo “ zle.” Tak som jej vravela nech sa hra s inymi detmi nema ju co komandovat kamaratka. Ju ine deti nezaujimali mala rada len tieto dve. No casom zistila ze vie mat rada aj ine odvtedy Uz mà druhu bff . Ja som jej vysvetlovala ze kamosky pridu a odidu ze ked ju Niekto trapi tak to nie je kamaratka. Cosi sa jej vysmievala ex kamoska z ucesu Moja mà asimetricky povedala ze to mà skarede a mà si to zarovnat. Stazovala sa ucitelke a ta ju poslala k riaditelke Lebo to je bully move . Idealne ked sa hnet stazuje ucitelke a idealne ked mà aj svedka ine dieta. Deti ktore su bully vacsinou maju nejaky problem doma. Tato ex kamoska rodicia su socialny pripad nepracuju a chodi k bio otcovi na vikend kde mà 2mensich step bratov a tak nieco kompenzuje vztahmi v skole chce byt šefka. To dievcatko co robi zle tvojej dcere tiez niecim trpi lebo stastne dieta nerobi takto zle. Mna sikanovali na zske obezny chlapec a polovicna romka. Odputavali tak pozornost od svojich komplexov. Uputavali na mna pozornost ze som “ ina” ( okuliarnik indicky) Lebo oni sami vytrcali z “ normy”.

mamalaskam
Autor odpoveď zmazal
blonde_bella
28. dec 2023

@mamalaskam ahoj, ahoj ako si ma sem dostala? 🙂

mamalaskam
29. dec 2023

@blonde_bella haha tak to netuším 😁 nikdy som ani nevidela tvoj profil, takže nechápem, myslela som že som tukla na odpovedať autorke. 😬 Prepáč 🤗

Strana
z3