icon

Absencia detí v škole kvôli dovolenke

23. aug 2025

Ahojte,
ako by ste vnímali fakt, že deti (piatak a ôsmak) nepôjdu štyri dni do školy (tretí septembrový týždeň)? Hľadám nezaujatý názor.
Ideme s manželom na dovolenku do zahraničia, bez detí. Deti za ten čas budú pri starej mame, mimo trvalého bydliska a školy. Niektorí členovia rodiny sú s toho pobúrení, že deti vynechajú štyri dni v škole a dali nám najavo, že nám nezáleží na vzdelaní.
PS: deti sú stotožnené s tým, že nejdú s nami a spoločnú dovolenku sme mali.

Strana
z3
nikaeli
24. aug 2025

Moji rodičia raz dávno vyhrali dovolenku na plese s termínom v júni. Bola som ôsmačka, brat prvák. Boli preč 10 dní a my sme doma ostali sami. Každé ráno som ho viedla do školy, po škole na nákup, poobede preňho do družiny. Chystala som nám raňajky, večere, desiatu do školy, robila som s ním úlohy a zároveň sa učila na koncoročné testy. Vtedy ZŠ končila ôsmym ročníkom. Naozaj tvoje deti nezvládnu 4 dni bez rodičov?

mircalla
24. aug 2025

Moj nazor je, ze cez skolsky rok maju byt deti v skole, prazdnin je dost.

gabika99
24. aug 2025

Tiež sa prikláňam k názoru, ze deti by mali ist do školy a babka nech pride k vám.
Mam kolegyňu, ktorá by to riešila ako vy. Bezne ked ma dovolenku v piatok, necha aj deti doma.

lauricka
26. aug 2025
@mane01

@anonym_autor robi to kopec ludi… my sme minuly rok vypytali deti na par dni zo skoly, vybrali sme taky tyzden, ked neboli ziadne testy. Navyse deti nemaju v skole problemy, ucenie im ide dobre a chori nebyvaju, takze nevymeskavaju casto. Kasli na nazory inych, su to tvoje deti, urob podla seba.

@mane01 kopec ľudí nedá deti do školy, lebo oni idú na dovolenku a nezabezpečia situáciu tak, aby deti chodili do školy zatiaľ? Ani do školy ich nedajú, ani na dovolenku nevezmú. Tak to pochybujem, že robí kopec ľudí.

mane01
26. aug 2025
@lauricka

@mane01 kopec ľudí nedá deti do školy, lebo oni idú na dovolenku a nezabezpečia situáciu tak, aby deti chodili do školy zatiaľ? Ani do školy ich nedajú, ani na dovolenku nevezmú. Tak to pochybujem, že robí kopec ľudí.

@lauricka niekedy to inak nejde, z pohladu skoly v tom nie je ziadny rozdiel. Tiez uz som bola na sluzobke tak, ze deti museli ist k nasim na par dni. V mieste bydliska nemam ziadnu rodinu a moja mama by v neznamom meste bola viac mimo ako deti.

jasoni
28. aug 2025

Chybajuce ucivo s nimi budete musiet prebrat aj tak vy. Mozno mate svoje dovody pre to aby boli u babky, nechcete ju zbytocne zatazovat viac, ako je nevyhnutne. Je to vase rozhodnutie a ked nebudu problemy s ospravedlnenim v skole, nevidim ziadny problem. Naopak, myslim si, ze ked by ste deti nechali na kohokolvek aby sa o nich staral popri skole, tak vas ostatni ohovoria, ze ste sebecki, oddychujete a inych vyuzivate. Na Slovensku je to tak....

Strana
z3