Aké máte platby na štátnej základnej škole na 1. stupni?
Tak som nahnevana ako nikdy,prosim Vas aj Vy to mate ako v nasej statnej skole?Ze pomaly celu vyplatu idete dat na zosity, pera a pod.To este pochopim ale uz vonkoncom nepochopim, ked mi pride mail a tam od pani ucitelky:
Tu je zoznam pracovných zošitov a pomôcok:
Slovenský jazyk 3,30 eur
Prírodoveda 4,07 eur
Vlastiveda 2,30 eur
Informatická výchova 2,64 eur
časopis Slniečko - ročné predplatné - 10 vydaní 8 eur. Preco ja rodic mam platit pracovne zosity na statnej skole,ked toto je vec skoly?Ved to je chore...Pochopim, ze potrebuju pracovne zosity...Ale nema to tak nahodou zabezpecovat skola???....Ake mate u Vas v statnych skolach skusenosti s 1.stupnom.Chlapec je v 4rocniku....???Dakujem za odpovede.
tak keď toto čítam tak kamarátky čo majú deti na súkromných školách tak to vyjde lacnejšie lebo tam dostanú všetko, tak to naozaj nechápem
No čo to tu čítam riadne pálky za všetko, u nás na dedine som platila minulý rok pre 1 roč. 20e za zošity, pracovné zošity, pomocky na výtvarnú a ešte neviem čo tam bolo , to bol poplatok na celý rok. 5 e ZRPS za desiatu a obed 27,80e. My sme len kupili perá na písanie, ceruzky a pastelky, veci na telesnú, prezuvky. V marci sme ešte platili 12e za pracovné zošity už do 2 ročníka lebo že su lacnejšie. Zatial sme teraz neplatili nič, uvidíme či niečo budeme platit.
Sumy za pomôcky sú všade individuálne. Keď som chodila na základnú školu v okrese Galanta, tiež sme museli platiť za obyčajné zošity. Pracovné zošity detto. Presnú sumu si nepamätám - jednak som bola malá a ešte boli slovenské koruny. Ale viem, že rodičia sa nesťažovali, že mi na tieto školské pomôcky veľa míňali.
Obedy okolo 20-22,
Druzina 13,71 na mesiac ale musi platit za dva mesiace do predu,
10eciek druzina na fond
50eciek triedny fond z toho sa kupuju pracovne zosity na anglinu, nejake zosity s predtlacenym pismom a pod.
30eciek dobrovolny prispevok skole zatial som nedala a ani neviem ci dam. Uvidim
2 ecka za cip na obedy.
Niektore kruzky su zadar niektore sa platia napr. Legokruzok 109 evri na pol roka 😂😂😂😂😱
naša dcérka (9r.) je tiež štvrtáčka, zatiaľ sme platili 18,65€ za pracovné zošity (zoznam mala v zrkadielku) a zajtra máme TA, takže uvidíme čo ešte, le určite poistenie cca 1,80€ ...a triedny fond+zrpš ...
pomôcky na výtvarnú som nekupovala všetky, len štetce, voskovky, lepidlo ...
dokúpili sme ešte nejaké zošity (už potrebovala aj iné riadkovanie), ale aj tak musím povedať, že je to dosť peňazí ... ale sumarizáciu budem robiť až po zaplatení všetkých poplatkov ...
najviac nás tento rok vyjde náš prváčik ...jeho sme ešte nechali v škd, ale dcérka sa tam už nudila, takže ušetríme u nej cca 135,60€ (polatky za škd, u nás sa platí 13,56€ na mesiac) + 8€ na šk.rok- na pomôcky...
tu píšete 90 a 30 € triedny fond? Ja som v piatej triede vyberala tuším 3 €, kupujem im za to utierky do triedy, mydlo, sem tam nejaký koncert doplatím, keďže to ide z kultúrnych poukazov, len niekedy stojí koncert napr 2,20, tak ten zbytok dávam z TF. Na konci roka keď ideme na výlet tak dostanem za každého žiaka 1,50, to im nedávam, ale poviem im , že je to do triedneho fondu. Teraz sú deti ôsmaci a až v októbri budem vyberať znovu po nejaké 2 €. V triede mám 20 detí.
Takže takú sumu by som bola zvedavá na čo to učiteľka minie, v a aj to, kde má tie peniaze schované, lebo keď si to vypočítaš tak je to veľmi pekná suma.
Ja dávam na začiatku šk roka rodičom vyúčtovanie za predchádzajúci šk rok, kde je zaznačená každá položka, na ktorú som čerpala peniaze
Tak my sme platili zatiaľ ešte na konci roka keď chodil do škôlky nejakých 13eur v tom sú zahrnuté pomôcky na výtvarnú, perá, ceruzky a ani si nepamätám čo presne. 6, 50 družina, obedy cca22eur a samozrejme ešte budeme platiť zrps a dobíjať každý mesiac kartu na autobus cca 15eur. A ešte sme platili za angličtinu 5eur uvidíme čo bude ďalej.
Naša je tiez 4 čka este min rok sme davali tušim okolo 20 či 30 na pracovné zosity. Tento rok chce ucitelka este dalšich 9 za nejaky prac.zošit z mat potom 20 tr.fond 15 časopis. Tento rok idu na školu v prirode dalsich 15 na autobus a baliček jedla na cestu ( 150 za švp) škd mesačne 20 strava tak do 48 je to dost veru
@viera Už som to tu nekde písala... chlapec 4 ročník, štátna škola v BA... 150 € len pomôcky + 40 € telesná, 20 € prac zožit Aj, 20 € prac zošit NJ, 18 € časopis, triedny fond 30 €, fond ŠKD 10 €, čip na obed 2 €, čip na dokádzku 1 čip 4 €, potom balík wc papiera, servítok a 1 balík kancelárskeho papiera do triedy, to isté do ŠKD, plus mesačne 35 € obed a 20 € družina 🙂 krúžky som ešte nezapočítavala 🙂 🙂 🙂
ja ked si spomeniem na svoju skolu spred 25 rokov, neexistovali skoro ziadne pracovne zosity, vsetko uplne vsetko sme pisali do zosita, sj, mat, odborne predmety. Boli zbietky uloh ktore som opisovala a riesila do zosita. Teraz deti len vyfarbuju, doplnaju a pisat nevedia. Vsetko ale uuuplne vsetko som zapisovala do zosita, mala som vypisanych niekolko zositov za skolsky rok. CO som sa naratala zo zbierky z matematiky, fyziky a chemie.
@misinka26 to ze maju 2 cipy je blbost skoly, u nas v BA skole je jeden cip na dochadzku aj obed, to sa da nakombinovat v IT systeme, sak to je zamer 1 cip na vsetko v skole
@katulienkax no tak u nás to je tak ako je... jeden čip majú u seba na vstup a druhý v družine odložený na obed... tak to majú, tak to je...
@zdenin
@misinka26
@katulienkax Baby dakujem za odp.Ale ked som zadavala otazku bol rok 2015🤣…

Zeny, aj druzina sa plati?????