Aké máte skúsenosti so zmenou školy u 9 ročnej?

dajna11
6. apr 2010

ahojte mamičky. aké máte skúsenosti so sťahovaním a zmenou školy.....mám dcérku 9r. a neviem či máme zmeniť školu ked pojde do 4.ročníka:( lebo sa aj sťahujeme a neviem či ju budem vedieť nosiť do školy tam kde chodila do teraz to je asi 15km.

ivankaalenka
6. apr 2010

Myslim si, že by to nemusel byť problém, závisí od toho aká je tvoja dcérka, či sa dokáže prispôsobovať novému kolektívu, či je priebojná. Niekedy to tie deti nakopne k lepsiemu a niekedy ani nie. Podla povahy.Dcérke mojej známej to pomohlo. A bude menej stresujúce pre nu, ak nebude musieť cestovat, nie?

dajna11
autor
6. apr 2010

ahoj.ivanka. no čakáme bábo a tak teraz ju hodiť do povodnej školy nieje problém...le ked už bude na svete tak by mi lepšie padlo keby chodila do školy tam kde bývame...nieje moc priebojná,má rada tú svoju istotu...ale zasa si myslím že škola v meste by jej bola lepšia....koli jazykom a tak,je šikulka ale zasa sa bojím aby sa nepohoršila ak by si nenšla kamarátov.

anesim
6. apr 2010

Dajna, ak by ste menile školu na začiatku šk.roka tak to je lepešie ako niekedy uprostred.Môže prísť ešte niekto nový s ňou, tak si myslím, že by to nemusel byť problém. A kamarátky si možno dovtedy aj nájde cez prázdniny, keď tam teda už budete bývať a do školy už ísť s niekým známym. 🙂

dajna11
autor
6. apr 2010

anesim....ja by som ju samozrejme dala až od nového roku,nie teraz. viem že bude smutná,tu má kamarátky ale jednoducho stane sa že sa človek sťahovaniu v živote nevyhne a ked budem doma na MD tak lahšie mi je po nu isť do školy s kočíkom cez mesto ako sa terigať autom s bábom do dediny 15km kde chodí teraz. nechcem jej ublížiť a sťažovať život,povodne som chcela že by chodila nadalej tam kde aj teraz.ale manžel je vojak a často preč a ked pojde preč aj na mesiac mne bude zle ju ráno vodiť aj s bábom do školy,kt.je 15km daleko.