Aké oblečenie pre 9-ročné dieťa do divadla?

6. okt 2022

Ahojte, prosim nezozerte ma, ale mam otazku 😂
Syn (9 rokov) ide so skolu do divadla na detske predstavenie. Ucitelka im kazala “pekne” sa obliect. Moze syn dat cierne rifle a nejaku koselu, pripadne elegantnejsi svetrik? Kedze take “oblekove” nohavice nema. Musela by som kupit a obliekol by ich raz 😂🤷‍♀️
Ale zasa nechcem, aby isiel za dilinka. Ja ked som chodila do SND, tak som samozrejme vzdy bola podla bontonu (saty, sukna, slusne nohavice, bluzka). Oni idu do RND… maly este v divadle nebol. Preto neviem, co mu obliect 🤷‍♀️
Do skoly nosi tricka, svetriky a rifle. Len vaham nad tymi nohavicami 🤔
Bude to velmi blbe?

janka1011
6. okt 2022

Jasné, že môže. Čierne rifle a košeľa je v pohode. Veľa rodičov toto ani nerieši, aj keď učitelia vždy povedia slušne obliecť, ale tak jasné že kvôli divadlu nikto deťom nebude kupovať obleky.

h2
6. okt 2022

Samozrejme. Povedala by som, že v čiernych rifliach a košeli tam ešte bude jeden z tých lepšie oblečených. Obzvlášť, keď je to do RND, tam chodia v rifliach aj dospelí.

autor
6. okt 2022

Oki. Super dakujem. Aspon nemusime na vikend menit program a ist nakupovat 🤣

martul
6. okt 2022

Podľa mňa bude oblečený úplne ok, predsa len to nie je SND a večer opera, teda pokiaľ nemajú rifle kolená roztrhané.

januska12323
6. okt 2022

Garantujem, že tam bude jeden z najlepšie oblečených, u detí sa to vôbec nerieši.

autor
6. okt 2022

@martul nie roztrhane nie 🤣

btus
6. okt 2022

košeľa isto, ak nemáte doma nohavice, tak čierne rifle. Podľa možností nie tenisky. A ak niekto tvrdí, že u dieťaťa je to jedno, tak to nie je pravda. Už od útleho detstva ich treba učiť ako sa kam obliecť. Dcéra chodí so mnou do divadla (teda opera - detské predstavenia, balety v BB) od 3 rokov, a vždy musí byť v šatách. Nepáči sa mi, keď aj dospeláci prídu v rifliach (rodiačia). Je to dehonestácia práce divadelníkov.

autor
6. okt 2022

@btus no ma take topanky nieco medzi teniskami a topankami. Kvoli divadlu urcite mokasiny kupovat nebudem 🤷‍♀️
Samozrejme, ze mi nie je jedno, ze ako pojde. Preto sa informujem 🙂
Max zbehnem este do pepca a pozriem nejake jednorazovky 😀

h2
6. okt 2022

Nerob si starosti ani kvôli topánkam. To, čo písala @btus je síce pravda, ale je rozdiel aj to, či ide ona s dcérou na večerné predstavenie opery, či baletu, alebo ide trieda žiakov s učiteľkou počas dňa na komediálne predstavenie. "Niečo medzi topánkami a teniskami" bude určite stačiť.

autor
6. okt 2022

@h2 dakujem. Ide o to, ze ja detom kupujem drahsie a kvalitnejsie topanky (ecco, superfit, primigy, geox)takze ich nemaju 8 parov 🤷‍♀️ Vzdy dva kusy na sezonu. Cize dat 50-100€ za topanky, co obuje 1 max 2x sa mi velmi nechce …Ale tak na jedenkrat by prezil aj pepco 😂 tak tak zbehnem pozriet. A ked nic nenajdem, pojde v tom co ma doma 🤷‍♀️
Aj ja suhlasim s tym co pise @btus… len fakt do divadla uz nechodime, cize garderobu na taketo akcie deti doma nemaju 😏

btus
6. okt 2022

to zas nie. Ale už sa mi raz stalo, že na predstavení bolo dieťa v rifliach, teniskách , mikine (no, dobre, možno domanič nemali), ale ke%d mamička dieťaťu otvorla chipsy a podala kolu, tak to ma fakt nas...lo. Aj som pani upozornila, že toto je už fakt cez čiaru a nie sú v kine. Normálne sa urazila, že je to jej vec. Potom ju na to upozornili aj ďalší ľudia. Tak preto vravím, že je potrebné dieťa vychovávať aby vedelo kde ako sa správať. Neberte to v zlom.

autor
6. okt 2022

@btus juuuj tak to by nahnevalo aj mna… 😡

h2
6. okt 2022

@btus Chipsy a cola v divadle?! Ako s tým mohla prejsť cez uvádzačky? 😲

btus
6. okt 2022

@h2 mala to v taške (kabelke). Kola 0,5l a malé chipsy. No ako bola som fakt šokovaná.

michellemary
6. okt 2022

@btus A uvádzačky na to nič? Väčšinou na toto upozorňujú, keď to vidia. Len raz som bola svedkom toho, ako panej v DAB vodu nechali aj v sále, ale ona predtým cez prestávku vo foyer odpadla... @autorka na aké predstavenie sa syn chystá?

autor
6. okt 2022

@michellemary po pravde nemaju uvedene. Iba ze idu do RND na divadelne predstavenie. A ked sa spytam syna tak on nevieeeee 🙈

btus
6. okt 2022

@michellemary keď máš veľkú kabelku, tak do nej nehľadia, čo v nej máš. 🙂 Ale, ako to tú mamu mohlo vôbec napadnúť? Myslím si, že aj keď nechodia do divadla, mali by nejaké základy ovládať - čo áno, a čo nie. (Ináč, ja to neuznávam ani v kine, ale tam je to akceptovateľné).

matabb73
6. okt 2022

Moja dcéra má 14 a keby si videla čo mali detská oblečené keď šli s triednou do divadla. Všetci mali síce biele košele, ale veľa z nich tie obrovské čo sa teraz nosia. K tomu široké nohavice, vesty na štýl Harry Potter a niektoré dievčatá kravaty. Moju dcéru som prinútila dať si sukňu, lebo chcela ísť v nohaviciach 5 cm nad členky, ktoré si sama odstrihla. Aj bielu blúzku som ju prinútila kúpiť normálnu a nie ako po otcovi. Triednej bolo úplne jedno čo si oblečú. len mne to nedalo. Čierne rifle a košeľa sú vhodné pre malého chlapca. Na nohy kľudne aj slušnejšie tenisky. Teraz sa to vôbec tak neberie ako kedysi.

michellemary
6. okt 2022

@btus aha, takto. 😀 Popravde, odkedy spolužiačku nepustili s veľkou kabelkou na predstavenie (musela ju vtedy nechať s kabátom v šatni), mám zafixované, že do divadla len listovku, a to už je veru pekných pár rokov, tak mi toto nenapadlo vôbec...

namornicka
6. okt 2022

Ziadne Pepco, nevyvaraj zbytocny odpad 😂😀 S tou koselou a riflami je to ok, superfitky a primigi su dobre vyzerajuce topanky, nie su to take typicke sportove. Urcite niektore decka to slusne oblecenie odignoruju, ale to nie je spravny pristup, treba ucit etikete.

h2
6. okt 2022

@michellemary Ako bývalá uvádzačka sa k tomu vyjadrím: s veľkými taškami, ako aj s kabátmi, sme posielali ľudí do šatne. Keď mal niekto väčšiu kabelku, tak, samozrejme, nie, ani sme do nej nepozerali, toto sa nekontrolovalo. Ale jedlo ani pitie sa do sály nesmelo nosiť. Kvôli tomu sme aj počas prestávky museli stáť pri dverách do sály, keby niekto chcel preniesť dnu niečo z bufetu (stávalo sa to).