Ako dlho by si mali druháci písať domáce úlohy?
ahojte, zaujimal by ma vas nazor na to, ako dlho by si druhaci mali pisat domace ulohy? Robim ulohy so synom a denne nam to trva 60-90minut, a to musim podotknut, ze syn nema problem so ziadnym predmetom, plynulo cita, v pocitani je tiez popredu.Aj vase deti dostavaju tak vela domacich uloh?
Ešte si počkám na najbližšie rodičko, kde ju konfrontujem z touto skutočnosťou.
A pokiaľ to nebude mať žiadne výsledky potom pristúpim k razantnejším krokom, lebo aby druháci mali toľko úloh...
@slivka3
Musím zvážiť všetky možnosti....
Najhoršie je u nás to, že v škole je ich dokopy 5 a pol.....( 13 pedagógov) ide o školu na vidieku.
Toto by asi k ničomu neviedlo,skôr to preloženie na inú školu, len neviem ako by to syn zvládal.
@eeffka
Ešte si počkám na najbližšie rodičko, kde ju konfrontujem z touto skutočnosťou.
A pokiaľ to nebude mať žiadne výsledky potom pristúpim k razantnejším krokom, lebo aby druháci mali toľko úloh...
@eeffka
Ďakujem babenky 🙂
@slivka3
Ďakujem babenky 🙂
@mata128
Ďakujem 🙂
Moja dcéra má 12 a úlohy má spravené za 30 minút, keď má 2-3 úlohy. Je v 6.ročníku 😉
@playgirlka Uff to je ina kava - my mame tiez druhacku a na ulohy maju kazdy den jednu stranu prikladov z matiky - zatial neviem ci im pomaly neprida aj nieco na pisanie ale zatial je to len jedna strana s poctami ktore zvycajne zmakne do 5 min. Citat si cita aj bez nejakeho prikazu ma rozcitanyfh niekolko knih a citava pred spanim v posteli. Viacej sa ucime len ked ma mat pisomky tak vtedy musime zopakovat 2 temy toho co uz dali ale ak v skole stihne spravit to co ma tak ulohy su max do 10min hotove
@playgirlka Konfrontuj a uvidíš,lebo týmto systémom sa synovi úplne sprotiví škola.
to je šialené:( to je nanič učitelka, sorry, ale takto sa deckám akurát tak škola sprotiví. 3-5 hodín úlohy? Preboha. Moj druhák ich má hotové za pár minút, max 30 a častokrát sa stane, že si ich napíše už v družine a doma má pokoj, doma už len čítame...
@27anna ahoj, tak tiež mám druháčku, ale myslím že nemaju tolko úloh. Každý deň majú napísať:
- 20 príkladov (počítajú do 20)
- diktát na 4 riadky
- čítanie 2 strany
Asi tak 2x za týžden donesie domov slovné ulohy na A4, prípadne dokončiť nejaké cvičenie čo nestihli v škole. A inak si ulohy môže aj v družine spraviť.
Ja si myslím, že množstvo domácich úloh je nepriamo úmerné kvalite pedagóga. Moja dcéra je už piatačka, ale na prvom stupni sme mali ohromné šťastie na fantastickú PANI učiteľku, vďaka ktorej ani neviem, ako dcérka absolvovala prvý stupeň. Všetko podstatné zvládli na hodinách vyučovania, doma mali vždy iba čosi docvičiť. Je pravda, že dcérka je mimoriadne šikovná a od druhého ročníka úplne samostatná, čo sa školy týka, ale aj rodičia jej spolužiakov si našu pani učiteľku nešli vynachváliť. A nejde tu o to, že sme my rodičia vďaka nej mali voľno... Deti chodili do školy s radosťou a bez stresu celé štyri roky a v pokoji sa naučili všetko, čo žiaci v ostatných triedach aj bez prílišného zaťažovania. Keď nám v treťom ročníku hrozilo, že pani učiteľku preradia k prvákom, všetci - rodičia aj deti - sme sa za ňu postavili. To o niečom svedčí. A ešte jedna vec - popri žiakoch zvládla naša pani učiteľka aj chlapca s Aspergerom a dokonca bez pomoci asistenta. Čiže ja si myslím, že deti by mali pracovať aj doma, ale rodičia nemajú suplovať úlohu pedagóga. Vo svojej vlastnej práci majú predsa dosť svojich starostí.
Hm, tiez mam druhacku a na prvom rodicku dal ucitel prikaz (ci skor zakaz 😎 ), ze dieta nesmie sediet nad ulohami dlhsie nez 20 minut denne, ak potrebuje dlhsie, je zle zadana uloha a chyba na strane ucitela. A to chodi do (vraj) najnarocnejsej skoly s medzinarodnym kreditom. Faktom je, ze skolu maju do stvrtej (nie druzinu, normalne vyucovanie), ale ulohy robi tak 10 - 15 minut denne.
@prasiatko30
Podľa môjho názoru by mala učiteľka ubrať tempo a hlavne menej testov,diktatov a patminutoviek.
veď je neslýchané aby na telesnej písali test....na výtvarnej čítajú u nej v kabinete na čas.....a tak podobne....hodiny kde si má dieťa oddýchnuť a zrelaxovat musí riešiť testy.
Aj včera :
1x A4 z matiky
2 cvičenia po 10 príkladov z knihy
1 cvičný diktát na A5
a čítanie
A najlepšie nakoniec - emaily s DU a este mi syn povie,že mami to máme robiť na počítači a poslať jej to naspäť. Iba vtedy dostaneme jednotku do ZK.
Tak kam to speje.....a že decká sedia na pc,telke a tak....
@playgirlka no ja neviem co by sme robili - a to si myslim ze nasi tiez maju prehnane vela knih - ale ja neviem mna by asi piclo lebo prave teraz v tom prvom stupni chcem aby to dieta malo cas aj na nieco viac nielen na skolu - prakticky kazdy den ma nejake kruzky, nieco co ju bavi - tohto roku sa dokonca zacala ucit hrat na gitaru - takze kebyze ma kazdy den robit tolko uloh to by len doma musela sediet a ja si neviem predstavit co by potom robila na druhom stupni alebo na strednej skole 😨
@prasiatko30
Presne tak. Nášmu synovi sme museli hľadať krúžky na víkend. Tak v sobotu chodí na futbal. A pocitacovy kruzok ma v ramci družiny.
@playgirlka neviem co by som robila na tvojom mieste ale nie je to to najlepsie pre to dieta v tomto veku maju mat cas na kruzky a na kamaratov - este maju cas aby mali hrozu z domacich uloh -
@playgirlka No nechápem aké nároky maju na nich. A úlohy cez pc? ved aj v dnešnej dobe sa nájdu ludia čo nemaju prístup na net. išla by som za učitelkou a slušne by som sa opýtala či sa to nedá riešiť inak. u nás našťastie úlohy na prázdniny nedáva, tak prajem pevné nervy a šťastie nech sa to nejako vyrieši 🙂
@playgirlka no ja som za svoj život nikdy nedostávala toľko úloh a to podotýkam, že momentálne študujem na VŠ 😕 teda toto mať každý deň tak po mesiaci som na psychiatrií. Určite by som to riešila zmenou školy, pretože prístup školy na dedine len tak nezmeníš. Držím vám obom moc palce, nech sa to vyrieši čo najlepšie a najrýchlejšie.
@mirkakab
Ďakujem...dúfam,že to bude mať pozitívny výsledok. 🙂
@adeala
Ked u nás je to trochu problém....bývame v meste a cestou do práce (nakoľko pracujem s manželom spolu)vozievame syna do skoly a cestou z práce ho vyzdvihneme. Na sídlisku kde bývame máme 2 školy. Jedna je preplnená kvôli tomu že v druhej neotvarali ročník. Takže opäť musím nájsť niečo cestou do práce.
@playgirlka Jasné, ono je to vždy komplikované, hlavne, keď už to máte takto zabehnuté, ale lepšie ako by sa mal synček trápiť takto 🙂 veď si zober, čo ak im budú úlohy pribúdať a pribúdať? to už by si ani ty nestíhala 😒 Snáď nájdete nejakú normálnu školu, čo najbližšie 🙂

Musím zvážiť všetky možnosti....
Najhoršie je u nás to, že v škole je ich dokopy 5 a pol.....( 13 pedagógov) ide o školu na vidieku.
Toto by asi k ničomu neviedlo,skôr to preloženie na inú školu, len neviem ako by to syn zvládal.