icon

Ako dlho píšete s prváčikom?

teta7
18. sep 2015

Ahojte baby. Mam prvacika. Kolko cvicite navyse pisanie? Kamosky okrem uloh pisu aj 2, 3 A4 navyse. Cize pisu aj dve hodky. MY vsetky ulohy mame tak do hodinky. Pisanie najprv na necisto dakych 5 riadkov a ked sa to zacina podobat piseme na cisto. Usilie vynalozene...snaha obrovska...spoteni...vysledok nie je to podla mojich predstav ale neviem ci by to bolo lepsie pisat dlhsie...Aky je Vas nazor?

libka1
2. okt 2015

@forgacskatarina by som sa jej spytala na rodicovskom ci boli vtedy na vylete alebo co... inak si to neviem vysvetlit 😀 😀

katka1981
2. okt 2015

@teta7, toto je podla mna velmi individualne. Nam na prvom rodicku triedna ucitelka povedala, ze nechce aby malo dieta zvlast zosit, aby sme gumovali, vytrhavali listy a stresovali dieta. Ze maju napisat len to co im ona da. Vacsinou su to 2 max. 3 riadky v pisanke. Raz sa stalo, ze dcerke nieco neslo tak sme trenovali do domaceho zosita, neslo to zrejme vsetkym detom, lebo ucitelka im na dalsiu ulohu dala zas to iste na zvlast papier, ale vacsinou nam uloha zaberie par minut, max pol hodinu aj so zabavou. Stalo sa uz 2x ze si dcerka skoro celu ulohu napisala uz na hodine, lebo sa neovladla 🙂 Dcerku to bavi, denne predtym hodiny kreslila a dost jej to pomohlo. Inak do skoly sla s tym, ze sa horkotazko podpisala sama, takze sa v skole ani nenudi a hovori ze skola je zabava, Ktovie dokedy 🙂 Ale tak ono tazsie veci este pridu.

kofa77
2. okt 2015

@forgacskatarina a co potom robia v tej skole?

martinella1
2. okt 2015

@forgacskatarina prepáč za výraz, ale učiteľka, ktorá pošle alebo čo i len vysloví v prvom ročníku na začiatku, že dieťa má ísť k psychológovi je krava. V prvom ročníku môže rodič navštíviť s dieťaťom psychológa, ale len keď on sám chce, podnet zo školy sa vôbec nemá dávať. Až v druhom ročníku po ukončenom prvom je vidieť, či dieťa má problém, alebo nie. Niekedy sú tie detí na začiatku ešte lenivé, alebo jednoducho povedané, nezvyknuté. Veď prišli zo škôlky. Ja mám v triede 3 detí, ktoré potrebujú moju neustálu pomoc. Je to veľmi ťažké, niekedy na úkor ostatných, ale nedovolila by som si to dieťa poslať k psychológovi.

martinella1
2. okt 2015

A v prvom rade, ja zakazujem gumovať, vždy dostanú na hodine pracovný list, kde si rozcvičujú rúčky, trénujú cviky a potom píšeme do písanky, všetko je to krátke, stručné, ale dostatočné. Ak má dieťa problém, proste mu to nejde, napíšem do slovníčka, aby trošku potrenovali. Nie však dlhšie ako 20 minút.

forgacskatarina
2. okt 2015

@martinella1 lenze co je horsie mne povedala ze moje dieta je mentalne retardovane,dal mi to psycholog na papier na podnet ucitelky,co mienim riesit aj inac.

forgacskatarina
2. okt 2015

@martinella1 a ked som ucitelke povedala ze este do skoly chodia prilis kratko,ze by som videla trebárs o mesiac,ona my nato povedala ze syn nebude lepsi ani o mesiac,ze sa velmi cuduje ze ako som to vôbec mohla povedat,no som sklamana ☹

forgacskatarina
2. okt 2015

@martinella1 syn sa fakt snazi ako kazdy prvak,pise na chlapca tie prve ciary obstojne,aj pocita sice trosku dlhsie to trva ale sme v prvom rocniku,takze to ani tak neberiem lebo snahu ma a ked chce mu to ide a dobre,vobec nerozumiem tomu,ze o co tu ide, ☹

forgacskatarina
2. okt 2015

@martinella1 najradsej by som to riesila staznostou

martinella1
2. okt 2015

@forgacskatarina och, je to hrozné, keď takáto učiteľka vôbec ešte niekde učí a robí učiteľom zlé meno. Ja ako rodič by som to tak nenechala, určite by som niečo konala. Aj keď by sa potvrdilo, že moje dieťa potrebuje integráciu (ktorá sa najskôr na podnet učiteľa cez rodiča a psychológa dáva až v 2.ročníku zš), nikto nemá právo povedať mi, že moje dieťa je mentálne retardované. Nemáš možnosť dať malého do inej školy? Čím skôr choď preč.....
Inak, ja som mala v triede jedného chlapčeka, ktorý v prvom ročníku pôsobil tak, že bude mať istý postih, že bude potrebovať psychológa, možno aj psychiatra, nejavil sa ako ostatné detí, žil vo svojom svete a bol problémový.....teraz je už na II. stupni a je z neho síce čudák, ale jednotkár, mega šikovný, určite to v živote dotiahne vysoko.....

babulka82
2. okt 2015

@teta7 nič navyše ,napišeme ulohy "prečitame" čo mame a ked je všetko hotove schovame a off 🙂 ked neičo nejde pri pisani ulohy napišeme najskor na papier mimo zošita ale všetko tak do 20 minut vždy hotove.

forgacskatarina
2. okt 2015

dakujem za radu,len ako clovek najde skolu kde by som ho mohla dat v oktobri do skoly,aj dceru by som zobrala, 🙂

forgacskatarina
2. okt 2015

@martinella1 dakujem za radu ale ako najdem skolu pre deti v oktobri ?prelozila by som aj dceru aj syna zaroven,lebo tato skola ma sklamala

sardinka333
2. okt 2015

@forgacskatarina čo ako najdeš školu??? normalne...hladaj v mieste bydliska školu, ktorá ma dobré referencie, pripadne v okruhu známych, kamošiek sa pýtaj kde oni maju deti ako sa im zatial pači a podobne. Na nete je tiež vela hodnotení, diskusií...školu nájdeš o tom potom, ale či ti deti zoberu je vec druhá, triedy už mozu byť plné počtom žiakov.

martinella1
2. okt 2015

@forgacskatarina na inú školu môžeš dieťa preložiť kedykoľvek počas roka, aj posledný školský týždeň, ak chceš

sardinka333
2. okt 2015

@martinella1 ak je volné miesto - zase ju nezavádzaj...ak neni miesto tak jej dieťa nezoberu. 🙂

hudecka9
2. okt 2015
Používateľ hudecka9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hudecka9.

@martinella1 jasne ze musia mat volne miesto aby dieta mohli vziat 🙂

martinella1
2. okt 2015

@sardinka333 nikoho nezavádzam, jasnačka, že musí byť miesto, len som spomenula, že môžeš preložiť dieťa nielen na začiatku, ale aj v priebehu roka 😉

yukki
3. okt 2015

Napísané, vyrátané aj prečítané má tak do 15 minút, občas 20 ale to aj s jedom, že Ja to nevieeeeeeeeeeeeem. Úlohy. Navyše nerobíme nič. Ak je dosť času, tak hráme pexeso, Kto je kto, alebo už akú hru dovlečie.....
So staršou sa písalo dlhšie, ale tiež nič navyše.....len toho jedu tam bolo viac.

forgacskatarina
6. okt 2015

@martinella1 ahoj.vcera mi povedala ze mj syn po mesiaci stoji na prepadnutie.zamerne mi posiela na domacu ulohu zlu stranu zo slabikara na citanie,na druhy den ich skusa uplne nieco ine co ani nevideli.dokonca mi vcera stihla povedat ze dceru chcela vyradit do 15.septembra.velmi mila a zlata je.velmi napomocna.no neviem co nato uz povedat

emily76
6. okt 2015

My piseme len to, co zada pani ucitelka..nic viac, nic menej..obcas par treningovych lastoviciek a potom rovno do zosita. Domaca uloha ho 15 minut hotova vacsinou. Ja nechapem tieto mamicky, co nutia deti 2 hodiny pisat..to by som uz aj ja mala dost.. 😅

emily76
6. okt 2015

@forgacskatarina nemas medzi mamickami nejaku znamu, kamaratku...ktorej by si sa mohla pytat na ulohy? A js na tvojom mieste by som sa objednala s detmi do pedagogicko-psychologickej poradne. Oni sa s detmi pohraju, porozpravaju a povedia, ci naozaj deti skolu nezvladaju alebo pani ucitelka...

bobulko
6. okt 2015

@forgacskatarina ja si myslim,ze ktorakolvek skola zoberie,ak ma miesto. najlepsie sa informovat na vedeni. pracujem v skolstve a nam ako prichadzaju,tak aj odchadzaju ziaci pocas skolskeho roka. ved ked si vezmes,ze sa prestahujes,tak ti musia skolopovinne dieta zobrat do skoly,ci to bude v novembri alebo v maji.

vivusika
6. okt 2015

Píšeme len to, čo má na úlohu. Keď mu to nejde, precvičíme 1-2 riadky a finito 🙂

forgacskatarina
6. okt 2015

@emily76 tu ucitelka posiela na internet,tu nielen ten slabikar je zamerne ale viac veci

forgacskatarina
6. okt 2015

@emily76 detom berie zosity,s cim clvek nepocita a ja musim znova utekat po zosity aby som s nimi mala kde urobit domacu,esteze stihnem upratovacku,no neviem,horsie spravanie od ucitelky som nezazila

emily76
6. okt 2015

@forgacskatarina stazuj sa u zriadovatela skoly.

wetka
6. okt 2015

@martinella1 Učiteľka, ktorá len na základe informácií od anonýmnej prispievateľky MK nazve svoju kolegyňu kravou, tiež veľkým intelektom neoplýva. Rodič dieťaťa so špeciálnymi výchovnovzdelávacími potrebami môže požiadať o zmenu formy vzdelávania už v 1.ročníku, a nie až v druhom.

wetka
6. okt 2015

@emily76 Netreba trocháriť, keď už sťažovať sa, tak najlepšie hneď do Štrasburku. 😀

martinella1
6. okt 2015

@wetka Tak vyjadrila som svoj názor, za ktorým si aj stojím, nepáči sa ti, nečítaj. A neviem ako vy, ale my dieťa integrujeme na základe ďalších vecí až v druhom ročníku. Aj špeciálny pedagóg pracujúci na našej škole to neurobí, dokonca ani pracovníčky s CPPPaP to u nás nerobia od prvého ročníka 😉