Ako dlho píšete s prváčikom?
Ahojte baby. Mam prvacika. Kolko cvicite navyse pisanie? Kamosky okrem uloh pisu aj 2, 3 A4 navyse. Cize pisu aj dve hodky. MY vsetky ulohy mame tak do hodinky. Pisanie najprv na necisto dakych 5 riadkov a ked sa to zacina podobat piseme na cisto. Usilie vynalozene...snaha obrovska...spoteni...vysledok nie je to podla mojich predstav ale neviem ci by to bolo lepsie pisat dlhsie...Aky je Vas nazor?
@martinella1 prečítala som si tvoje príspevky a poviem ti že by som bola šťastná keby môj syn mal takú chápajúcu a inteligentnú učiteľku ako ty. Myslím si tiež, že v prvom ročníku sa má dieťa naučiť čítať a písať a získať si dobrý vzťah ku škole. Ale u nás to nejde pretože hrozne rýchlo ženú, deti sú pod stresom ešte aj pri čítaní stojí nad nimi a pokrikuje rýchlejšie...a hned im to aj napíše do šlabikára, nemala problém zapísať deťom 2-3 už za písanie prvých čiar lebo boli krivé, deti chodia demotivované ustrachané. Keď som jej to povedala tvrdila mi že to musí zapísať . (je to ozaj pravda?)Už druhý týždeň v škole mali písomku ani nevedeli čo to je, podostávali do žiackej aj 3ky jednoducho si nevšimli čo mali vymalovať a tak...pečiatky ani nevidia len "V" videla a deti tak čakajú na tie včeličky a slniečka...teraz už čítame celé vety a ledva si stihnú zafixovať slabiku už sa ide na dalšiu. Behom týždňa prebrali 2 týždňov prebrali všetky samohlásky aj m....mne to príde hrozne rýchlo. Celkom by ma zaujímalo prečo nemajú všetky školy rovnaké tempo.
@forgacskatarina : čítala som celú diskusiu, ja sa vám veľmi divím, mám tiež prváka, a ak by sa učiteľka tak správala k môjmu decku a ku mne tak po tých dvoch týždňoch už by bol na inej škole, a vôbec by som nečakala na psychologičku alebo na to že sa to zlepší samo, zbytočne si svoje deti vystavila takému tlaku, ale inak ja som si myslela že môj syn píše otrasne ale keď som pozrela na vaše prvé čiary tak náš oproti tomu je krasopisec 😀
@jajaoli mat taku ucku, poviem decku nech just pise krivo 😀
vdakabohu za nasu, zas u nas je opacny problem, syn by rad isiel rychlo a ma pocit, ze stale dookola to iste beru..
inak je zalezitostou kazdej skoly, ako k tomu bude pristupovat- znamkovanie, poznamky a pod. zalezitosti. tam by mozno pomohla iniciativa rodicov, nejaky tlak na riaditelku
zapisat trojku za krive ciarky prvakom ozaj nemusi...kravina
no tak u nás tak 10 minút max 20, a to aj s vrtením, chystaním a vyberaním z tašky, urobím len úlohy a nič neprecvičujem navyše , podľa mňa v tej škole je toho dosť a to ostatné , čo iný možno robia navyše je pre mňa len znak perfekcionalizmu a snahy dosiahnuť z toho dieťaťa naj výsledky ... Neviem mojej to ide dobre nevidím dôvod ju drilovať a že sa niečo nepodarí , nevadí druhý raz to bude lepšie
@jajaoli ďakujem, potešilo....ale myslím si, že to nie je nič zvláštne, proste by to tak malo byť....Aj keď to stále tak nie je, nie vždy sa však dá. Čo sa týka toho, aké majú ako škola požiadavky, tak to netuším. My tiež známkujeme známkou už od prvého ročníka. Ale myslím, že to niekedy nie je na škodu. Ja som dávala zo začiatku motivačné jednotky aj žiakom, ktorí naozaj toho vedeli menej, ale predsa len, nech sa navnadia dobrou známkou a zlepšujú sa.....ale mám jedno dievčatko, ktoré doteraz nepozná ani jedno písmeno, číslice len vymenuje, ale nepozná ich tvar, nezapíše.....tak dnes som ju ohodnotila horšie, asi to bolo nutné, aby aj rodičia pochopili, že sa musia dieťaťu doma venovať
@martinella1 resp možno ani nie viac venovať, ako že môže mať dievčatko nejaký problém s učením a mrknúť sa na to v CPPPP ak to naďalej by vôbec nešlo....
@yukki áno, presne takto postupujeme v prípadoch, ktoré sú tomuto podobné. Lenže poznám rodinu dievčatká a záujem o učenie je extrémne nízky. keď sa s ňou učím básničky na hodine je, nevidím problém, krásne si všetko zapamätá. Ak jej dám niečo za domácu úlohu, nemá a ani nevie nič, domáca príprava je žiadna ☹
@martinella1 hej, samozrejme ak poznáš rodičov a nie je problém v nejakých poruchách učenia, pozornosti, hraničnom intelekte tak....hej. Možno ak chodí do šk.klubu, dohodnúť s družinárkou, aby s malou pocvičila
Píšeme len úlohy, nič navyše nerobíme, majú toho v škole dosť 🙂
@yukki áno, pravdu máš, no do družiny nechodí, rodičia nechcú, čo je škoda.
@martinella1 deti uz mam vyradene zo skoly.dcera nechodi teraz ani do skolky lebo je problem nieco najst aj v priebehu roka a synove vyradenie cakam a zaroven ho preradia na inu skolu zjavne specialnu.budem to riesit aj sudne,lebo na zaklade jedneho testu urcit diagnozu je lahke,
@forgacskatarina len nezabúdaj, že školská dochádza je povinná, tak aby si neskôr nemala nejaké problémy, čím skôr daj dcéru niekam do školy
dcera ma sest mna s nou caka novy zapis v januari,co dodrzim,nic mi nehrozi.teraz moze byt doma.v skolke sa vyjadrili,ze do skoly moze ist z domu.ona zacne prvy rocnik na sedem v septembri 2016.u syna by som mala problemy,lebo uz ma sedem a musi byt v skole,budeme mu hladat inu skolu kde by pokracoval v prvom rocniku
@martinella1 zatial je syn vypisany,kym nebudem mat inu skolu,inac som to nemohla riesit,
@martinella1 ohladom dcery mi bolo povedane ze mam ist na novy zapis v januari a v sepg
tembri 2016 nastupi do prvého rocnika odznova
@martinella1 dcera ma odlozenu skolsku dochadzku,skola to dostala na papieri od psychologicky z dovodu skolskej nezrelosti,takze tak
@forgacskatarina a tvoje deti boli aj na psycholog. testoch v šôlke ako predškoláci? Ak áno tam ako zhodnotili ich školskú zrelosť? Nemám dobrý pocit zo školy, príliš vysoké nároky, rýchle tempo, potom ked nejaké dieťa nestíha už je "choré" nevyspelé....akoby si psychologičky "vyrábali pacientov-klientov.
@jajaoli boli a dokonca ked sme boli na zapise bolo povedane ze ak keby im islo nieco pomalsie budu integrovany,to povedala ucitelka ktora bola na zapise a zhodou okolnosti je aj ich triednou,v triede je 10 deti,integracia sa nekona,dcera na skole uz nie je a syna preradíme az vo februarikvoli tomu ze ho posudime este raz o 3 mesiace u psychológa ale nie skolskeho.vcera som este bola u psychológa dalsieho lebo sa chcem dopatrat pravdy,lebo ako hovori´te najlepsie sa urcuje diagnoza pacienti sa najdu lavou zadnou,budem podstupovat metabolicke vysetrenie ktore je nadvsetko a j nad psychologicky test a okamat sa neda.ak sa nepotvrdi budem riesit ako diskriminaciu sudne,hlavne ta psychologicka je velmi protivna ktora zjavne zbiera body a mozno aj financne odmeny tzv.bonusy zato,ze niekoho odporuci do skoly specialnej,kde o deti maju nudzu.
@forgacskatarina máš to ozaj ťažké, aj deti to nebudú mať ľahké, keďže sú dvojičky a zrazu bude syn druhák a dcéra prváčka....Ale i napriek tomu to nenechaj tak, veď je predsa viacero psychológov.....a ak nemáš problém aj do iného mesta, viem ti odporúčiť.
@martinella1 porad tesim sa super,mozes mi napisat psychologov,dakujem.ja uz som zvazovala ine mesto aj skolu v inom meste,nemam s tym ziadny problem
@martinella1 ani som nevedela ze mam take deti.syn dostal dneska z matematiky 5 a dcera 4 aj ked uz dva tyzdne nie su v skole.zaujimave pisu pisomky aj ked nechodiado skoly
@martinella1 dvojičky?
@forgacskatarina piše, ze jedno dieta ma 6 a druhé 7 . Zvláštny príbeh mam veľmi zmiešane pocity 😕
@forgacskatarina ako dostali známky ked nie su v skole? 🙄 😕
@libka1 to sa aj ja divim bo syn dostal dneska 5 a dcera 4,boli im zapisane znamky na internete k ostatnym znamkam 😨 😨 pritom neboli v skole,lebo sme boli u lekarky.mam prosto skvele deti s troskou telepatie.uz o 12:45 mi boli poslane do ziackej na internete a to som este len vtedy odchadzala od lekarky 😀
@forgacskatarina fiha. neviem tie ostatne suvislosti, kedze to az tak nesledujem co tu presne pises, ale ak naozaj je problem so skolou ze sa nechovaju seriozne tak toto by som si dokladne zdokladovala este predtym nez to stade nahodou vymazu a potom by som im poslala od srdca list. toto sa nam teda v zivote nestalo 😅

mam pocit, ze dnes od krasopisu ucitelia upustaju, aspon ti osvietenejsi.
takze ide o to, aby to ziak pisat vedel, neplietol pismena, pisal co najviac citatelne, a hlavne - gramatika. a ze to nema sklon? no boooze, z toho sa nestriela.
a autorka, aj tak nerozumem, ako mozu len tak vylucit ziaka. ale nieoc mi hovori, ze za tym bude aj ine, ktovie, aka by bola verzia ucitelky