Ako na pohodlnú tretiačku? POMOOOOC
Máme doma tretiačku a prváka. Dcéra je v poslednom čase veľmi zábudlivá, alebo skôr pohodlná? A tu je moja prvá otázka: Učíte sa s deťmi, alebo si spravia úlohy sami a vy ich iba skontrolujete?
Možno je problém, že ja s malou učím....a aj s malým prvákom.A zároveň, keď majú v škole nejaký projekt, väčšinou ho robím ja......alebo svokra.
Včera sme robili projekt na vlastivedu na tému Trnava. Svokra celý deň zháňala pohľadnice (mala problém zohnať, vraj to už ľudia dnes nekupujú) sťahovali sme fotky z internetu...no robota na tri dni po večeroch. Včera sme to lepili, popisovali. A dnes ráno mi cestou do školy zahlásila, že ona z toho projektu dostane dvojku, lebo ho nemá dokončený...no skoro som zhavarovala.....a ja že, akože ho nemáš dokončený, však sme ho robili?.....a odpoveď....že tam mali byť nie len fotky a k nim popis, ale aj stručne napísané o meste....čo mi samozrejme, keď sme to robili nepovedala.....Problém je v tom, že z vlastivedy mávajú za polrok dve známky....písomku vždy pokašle, tak som aspoň projekt chcela mať dobre.....Toto isté mi spravila aj minulý polrok s projektom na zdravú výživu.....lepila som, vymýšľala a nakoniec dostala dvojku a z písomky schytala trojku....akože super......ja som sa v jej veku vždy učila sama, nikto sa so mnou neučil, a myslela som si, že si to budeme spolu užívať, že jej to uľahčím....asi niekde robím chybu, lebo je totálne nesamostatná. Má všetko na čo si pomyslí, a my s mužom iba kmitáme.....mne to nevadí, zbožňujeme ich oboch.....len nejaký feed back by teda nezaškodil......
Velmi pekne dakujem za rady, aj dobre mienene, chapajuce, aj tie utocne a nechapajuce....to je proste MK
@katrin21 Prepac...ale nejak si sa s tymi utokmi rozbehla....o toto som fakt teda neprosila....ja si svoju chybu uvedomujem, a budem sa ju snazit napravit....a to hlavne v klude a bez nervov....PEACE....
@babulka1978 vela stastia,nie ironicky,ale vazne.😉
@babulka1978 ja mam prvacku a tie ulohy ani nevidim po urobeni,obcas pride ze precitat zadanie treba a ostatne sa nestaram. Iba zarevem do izby nech ma vsetko v taske,peracnik,knihy podla rozvehu a nestaram sa. Ked nebude mat,jej problem. Nemozem za nu aj dychat,nech sa stara,bude mat 7,uz je cas sa osamostatnit

@fotoarch presne tak a este jedna vec.. niektorí rodicia si myslia, že vsetky deti musia mat jednotky a ze na ne maju, hoci ich vydrú doslova... Dieta potom neznasa skolu, jednotlive predmety, pritom mozno by malo viac casu na kruzok, ktorý ho bude bavit , može byt z neho sportovec, alebo bude rado šiť, piect, cokolvek...
Akosi si mylne myslia,že 1 stupen zvladne každý na jednotky a inak to ani nesmie byt. CO je zle na dvojke? ak realne zhodnotim dieta, že na to nema, tak naco ho silit.. a samozrejme, kriticky sa nan pozriet.. nie slepo, že je to najsikovnejsie na svete, pritom možno nie je a iba ho trapim.