icon

Ako podať sťažnosť na školskú inšpekciu?

jeja21
28. júl 2025

Ahojte, chcela by som sa Vás spýtať, či máte niekto skúsenosti s podaním sťažnosti na školskej inšpekcii vo veci preverenia zníženej známky zo správania dieťaťa na základnej škole? Nechcem uvádzať detaily, je to nadlho, len ma zaujíma, či sa reálne aj niečo vyriešilo, nakoľko som dnes bola osobne sa na inšpekcii opýtať a pani sa mi zdala, ako by som ju otravovala a že je to zbytočné....Máme argumenty aj dôkazy, len sa nemáme na koho už obrátiť, keď riaditeľ cestu nevidí...alebo nechce vidieť. ďakujem

Strana
z2
maya_hi
29. júl 2025

@jeja21 znížená známka zo správania sa vždy prerokúva na pedagogickej rade, kde ju musí odobriť väčsina pedagógov. Nedáva sa za jeden prehrešok. Musel by byť veľmi vážny. Väčšinou je to len vrchol ľadovca u dieťaťa, ktoré už má veľa restov. Mala by tam byť istá postupnosť, ktorú máte v školskom poriadku: Napomenutie triednym učiteľom, riaditeľom, znížená známka... Na rade sa vyjadria všetci učitelia, ktorí majú s dieťaťom osobnú skúsenosť, učia ho, poznajú. A vždy som sa stretla s tým, že sa diskutovalo. Neberie sa to na ľahkú váhu. Takže ak by sa aj našiel nejaký "vyhorený" učiteľ, a bolo by to nespravodlivé lebo je to naozaj bezproblémové dieťa, neverím že by to prešlo. Najlepšie, čo môžeš pre budúcnosť svojho dieťaťa urobiť, je nechať ho vyžrať si to, čo si vyrobilo. Doma ti jasné narozpráva, ako je v tom nevinne, a všetci okolo ho do toho hádam aj namočili. Hádam si nemyslíš že príde a povie ti, vieš mami, ja som urobil to a to a je mi to ľúto. Už sa polepším. Vieš koľko takých neuprataných detí, ktorých rodičia obraňovali tam, kde mali byť učiteľom vďační, dnes sedí za mrežami, alebo na ulici? Alebo v krčme, rozprávajú, kde už mohli byť, keby im ten a ten učiteľ nerobil zle? 😏 Dnes je veru ojedinelé, že niekto dostane dvojku zo správania. Váž si, že máš učiteľov, ktorí chcú tvoje dieťa naozaj vychovať a idú toho rizika, že ty si budeš sťažovať 😏 Mám skúsenosť, že aké dieťa, taký rodič. A ty to potvrdzuješ.

sulavikova
29. júl 2025
@anonym_8f1e46

@sulavikova Prax je taka, ze vsetci dvihaju ruku tak, ako chce vedenie skoly. Iluzie o hlasovani by som si nerobila.

@anonym_8f1e46 ste pg. asistentka bez vzdelania, praxe

anonym_8f1e46
29. júl 2025
@sulavikova

@anonym_8f1e46 ste pg. asistentka bez vzdelania, praxe

@sulavikova Nie som, no keby som bola, nic to nemeni na tom co som napisala. A neponizuj tu pedagogicke asistentky bez vzdelania a praxe. Zakon umoznuje, aby take pracovali v skolstve.

anetka34
Autor odpoveď zmazal
jockey
30. júl 2025
@anetka34
Odpoveď bola zmazaná

@anetka34 "napačali" je milý preklep 🙂

anonym_aa64bc
30. júl 2025
@anetka34
Odpoveď bola zmazaná

@anetka34 podľa môjho názoru opakované fajčenie patrí k závažnému porušeniu šk.poriadku, zvlášť ak už bol žiak napomenutý, aj pokarhaný. Tieto výchovné opatrenia sa minuli účinku a malo nasledovať ďalšie. Bez ohľadu na spoluprácu rodičov. Či tou spoluprácou myslíme finančnú injekciu pre školu?

zuzana76
30. júl 2025

Ja neviem teda naco tie skolske poriadky su a naco sa na zaciatku sk. roka rodic s nimi oboznamuje a podpisuje, ze je oboznameny, ked potom odmieta prevziat zodpovednost za previnenia jeho dietata a ide bojovat za zmiernenie, pripadne uplne zrusenie trestu.

anetka34
Autor odpoveď zmazal
anetka34
30. júl 2025
@anonym_aa64bc

@anetka34 podľa môjho názoru opakované fajčenie patrí k závažnému porušeniu šk.poriadku, zvlášť ak už bol žiak napomenutý, aj pokarhaný. Tieto výchovné opatrenia sa minuli účinku a malo nasledovať ďalšie. Bez ohľadu na spoluprácu rodičov. Či tou spoluprácou myslíme finančnú injekciu pre školu?

@anonym_aa64bc Tak s týmto ja nemám skúsenosti. Reálne som zažila iba, injekciu od osoby, ktorej dieťa kopalo do brucha iné deti (opakovane) a nemalo ani len riaditeľské pokarhanie. Ono sa to zrejme v každej škole inak berie. A naozaj tí rodičia, čo podporovali školu si mysleli, že si môžu ich deti viac dovoliť. Ja nehovorím, že to tak je všade. Iba s týmto mám osobnú skúsenosť, že sme sa viacerí rodičia sťažovali na šikanu a zatvárali sa oči, lebo rodič bol sponzor.

anonym_aa64bc
30. júl 2025
@anetka34
Odpoveď bola zmazaná

@anetka34 ale je rozdiel fajčiť za školou (teda mimo budovu) a na školských záchodoch počas vyučovania. Opakovane. Aj po upozornení, aj po pokarhaní. Toto nie je arogantné správanie? robil to vedome, rozhodol sa sám. Školská psychologička nečítala školský poriadok, keď dvojku zo správania považuje v takom prípade za tvrdý trest?

anetka34
Autor odpoveď zmazal
anetka34
30. júl 2025
@anonym_aa64bc

@anetka34 ale je rozdiel fajčiť za školou (teda mimo budovu) a na školských záchodoch počas vyučovania. Opakovane. Aj po upozornení, aj po pokarhaní. Toto nie je arogantné správanie? robil to vedome, rozhodol sa sám. Školská psychologička nečítala školský poriadok, keď dvojku zo správania považuje v takom prípade za tvrdý trest?

@anonym_aa64bc Ja sa len vyjadrujem.k tomu, že nie vždy ide o delikventa, ktorý vkuse bije ostatné deti, alebo ich zosmiešňuje denne na hodinách, dokonca som počula aj o deťoch ktoré hrubo nadavali učiteľke. To je určite ten typ, čo raz možno skončí aj za tými mrežami, lebo ho nemal kto vychovať. Alebo bude ďalej zosmiešňovať kolegov, čo už dnes bežne vidíme na pracovisku, dokonca aj v školstve žial. A to je to smutné.

Strana
z2