Ako pomôcť dieťaťu s ADHD pracovať na hodinách?
Mam prvaka s ADHD. Uz som zufala z toho ze robi problemy v skole. Nepracuje na hodinach a potom si ho ucitelka nechava po skole. Kazde rano vysvetlujem ze ma posluchat ze ma pracovat na hodinach ze ma pracovat lebo potom toho mame doma vela. Boli sme aj u psychologicky aj u neurologicky chodime k liecebnej pedagogicke ze nie je to o tom ze neriesim.
@letfenixa u nas viac ako 24 neprijimame a takmer v kazdej triede sa najde dieta/deti ci uz s poruchami ucenia, pozornosti, hyperaktivitou . Skoly si asistentov ziadaju a hoci ich nie je dostatok, tak nejakych maju. Autorka uvadza, ze dieta asistenku ma, zial potrebuju ju aj ine deti, tak s nim nie je stale.
Aj ja mám syna a má problém so sústredením. V škole na hodinách má dovolené sa v triede občas poprechádzať. Chystáme sa k špecialnej ale zatiaľ bol len u školskej psychologicky. Odporučila nám nejaké pomôcky z ide mi to. Uvažujem o farebných zošitoch odtiaľ. Hovorila že jej známa si ich pochvaľuje. Ale tak môj potrebuje byť viac aktívny. Nebaví ho monotónnosť. Ja dúfam že čím bude starší tak sa trochu ukľudní.

@tecko28 v triede 1.stupňa je max 25 žiakov a nemusí byť na škole ani jedna asistentka.