icon

Ako pomôcť dieťaťu s ADHD pracovať na hodinách?

2. apr 2025

Mam prvaka s ADHD. Uz som zufala z toho ze robi problemy v skole. Nepracuje na hodinach a potom si ho ucitelka nechava po skole. Kazde rano vysvetlujem ze ma posluchat ze ma pracovat na hodinach ze ma pracovat lebo potom toho mame doma vela. Boli sme aj u psychologicky aj u neurologicky chodime k liecebnej pedagogicke ze nie je to o tom ze neriesim.

Strana
z2
letfenixa
4. apr 2025

@tecko28 v triede 1.stupňa je max 25 žiakov a nemusí byť na škole ani jedna asistentka.

tecko28
4. apr 2025

@letfenixa u nas viac ako 24 neprijimame a takmer v kazdej triede sa najde dieta/deti ci uz s poruchami ucenia, pozornosti, hyperaktivitou . Skoly si asistentov ziadaju a hoci ich nie je dostatok, tak nejakych maju. Autorka uvadza, ze dieta asistenku ma, zial potrebuju ju aj ine deti, tak s nim nie je stale.

juli01
30. jún 2025

Aj ja mám syna a má problém so sústredením. V škole na hodinách má dovolené sa v triede občas poprechádzať. Chystáme sa k špecialnej ale zatiaľ bol len u školskej psychologicky. Odporučila nám nejaké pomôcky z ide mi to. Uvažujem o farebných zošitoch odtiaľ. Hovorila že jej známa si ich pochvaľuje. Ale tak môj potrebuje byť viac aktívny. Nebaví ho monotónnosť. Ja dúfam že čím bude starší tak sa trochu ukľudní.

Strana
z2