Ako postupovať, keď učiteľ znižuje známky?
Ahojte, ako postupovat, ked ucitel na pisomke strhava body za nedodrzanie "jeho" postupu riesenia? Dieta chodi na doucovanie, tam sa ucia priklady vypocitat inak, ako to robi ucitel na hodine. Dieta malo pisomku - vysledok spravny, postup iny. Za kazdy priklad tak dostal znizeny pocet bodov - lebo nedodrzal spravny postup. Bola som aj v skole kvoli tomu, ale nepochodila som - treba vraj pocitat tak, ako sa to ucia a nijako inak... Mne to pride uplne na hlavu, ze dieta ma spravny vysledok a trojku z pisomky, lebo postup.... Idealne ak by tu boli ucitelky, co mi vedia dat relevantny nazor.
Este k tomu, preco to robi dieta inak - vykladu na hodine nerozumie, vobec nechape ako to od nich ucitel chce a na doucovani sa snazia najst iny sposob, ako to pochopit a dopracovat sa k rieseniu.
Tak sa hlasim - boli sme u riaditeľky spolu s učiteľom. Za mňa spokojnosť - riaditeľka uznala naše argumenty a že učiteľ pochybil. Velmi pekne dakujem za tie metodicke pokyny, ucitel ich evidentne videl prvy raz v zivote. Ani netusil o nich a o tych pravidlach... Znamku sme uz nechali tak, ale od druheho polroka bude chodit na ten predmet k inej ucitelke. Hoci teda na matike mu zostava, ale snad uz bude pokoj.
@sandri teším sa s Tebou ❤️
@basullinka ja sa budem tesit, az ked uvidim, ze to fakt pomohlo. Riaditelka tam s nim este zostala sediet, tak snad mu prehovorila do duse. My sme tam spomenuli aj to, ze synovi vykrikuje na hodinach, ze sa na neho chodime stazovat - tak aj to povedala riaditelka, ze je cez ciaru.
@sandri dúfam, že sa to zmení. Keby čosi, kľudne píš 🙂
@sandri môžem sa opýtať kam chodí syn na školu? Mali sme rovnyky problém na ZŠ, preto sa pýtam, kľudne napíš do súkr správy.
@kulumulu123 poslala som ti spravu
Ahojte, tak snad posledny update odo mna na tuto temu. Pana ucitela vyhodili!!! Vraj pre mnoziace sa staznosti rodicov a nezhody s vedenim skoly. Tak drzte palce, nech ma buduci rok uz normalneho ucitela. Pikosky na zaver - dve uciva vobec nestihli prebrat (kedze my sme presli so synom na system, ze sme sa ucili popredu, aby som mala istotu, ze ucivu rozumie, tak my sme ich doma prebrali). A na vysvecku ma aj tak za 2 - ked mate poct, ze uz sa neda strhnut body za vacsiu blbost, tak pan ucitel vzdy prekvapi - raz strhnute body, lebo neodovzdal papier s pomocnymi vypoctami (vraj kde ma istotu, ze dieta vysledky neopisalo - podotykam, ze sedi v lavici sam) a druhy raz strhnute body, lebo hoci odovzdal papier s pomocnymi vypoctami (uz pouceny), tak neprepisal vypocet do papiera so zadanim (kde mal vela skrtancov a bal sa, ze mu to neuzna, ze sa v tom neda vyznat). Ale tym padom situacia u nas vyriesena, znamku neriesim a nemusime menit skolu (co som planovala riesit prave kvoli ucitelovi).

@hefo ona toto neriesila a ja som odpovedala
Pri tabuli ked videla ze inak pisem uznala povedala aj tak moze byt. A odpisat vsetky priklady je podla mna nerealne cez pisomky