Chodíte na dovolenku aj počas šk.roka? Dovolí vám to triedna a riaditeľka?
My máme ísť teraz prvý krát v júni na týždeň, kvôli nižším cenám,lebo máme tri deti. S najmenšími problém nie je, odhlásime zo škôlky. Najstarší syn je v šiestom ročníku, triedna dala tlačivo na uvoľnenie žiaka. Stanovisko je od triednej kladné. Riaditeľka nepovolila. Dala že nesúhlasí. Čo mám robiť v tomto prípade? Všetko máme zaplatené,letenky nevystornujem.
Vďaka
Zavolala by som riaditeľke objasnila celú situáciu že máte kúpené letenky a zaviazala sa že žiak si učivo doberie pokiaľ jej to bude naďalej vadiť... Tak buď za to dostáva peniaze alebo sa bojí. Ale čoho netuším.
rodič má právo ospravedlniť dieťa 5 pracovných dní idúcich za sebou - neuvažovala si o tejto možnosti? Úplne z toho vynechať riaditeľku a poriešiť si to po vlastnej osi ....
@jajo1 poriešime, no len triedna automaticky dala papier, ja som jej len hovorila, že by som ho chcela vtedy a vtedy ospravedlniť že nepríde
isla by som sa spytat na dovod zamietnutia, mozno nejde o nedobrate ucivo ale o nedostatok znamok na hodnotenie na konci roka. toto si treba vzdy vopred uvedomit a dohodnut sa s ucitelmi v predstahu aby ziak mal byt z coho klasifikovany. na 5 dni ho vies ospravedlnit sama ako rodic na viac potrebujes suhlas drzim palceky vo vyjednavani. popr. sa dohodnite ze nabuduce sa to nezopakuje a radsej chodte na dovolenku v septembri kedy nemaju uzatvaranie hodnotenia
Určite by som ju konfrontovala, že máte zaplatenú dovolenku. A pokiaľ viem , tak môže aj rodič dieťa ospravedlniť. Učivo sa dá dobrať.
Ist na OCR.
Vzdy treba pisat rodinne dovody, nie dovolenka.
A ked nepovolila, ospravedlnila by som zo zdrav.dovodov. na 5 dni moze rodic
Ja som vzdy deti pustila aj viackrat za rok. Riaditelka nikdy neriesila ked to triedny podpisal.
Isla by som za riaditelkou osobne. Mne ako rodicovi nejaka riaditelka nebude diktovat kedy mozem a nemozem zobrat dieta na dovolenku
A nie nenecham si skakat po hlave, som priamy clovek takze toto je pre mna ako rpdica neakceptovatelne
Je zvláštne, že riaditeľka nepustila, aký uviedla dôvod? U nás to funguje tak, že ja ako triedna mám rozhodujúce slovo. Ak ja súhlasím, riaditeľka to odsúhlasí tiež, i keď je to oficiálne uvoľnenie od riaditeľa. Keď Vám dala stanovisko, tak musela uviesť aj dôvod. Skús jej zavolať.
Tiež ideme druhý júnový týždeň(síce nie na dovolenku) a ohlásila som to len dopredu ,že nech si stihne uzavrieť známky.bude chýbať 5 dní.cize ho len ospravedlním ako rodič na 5 dni
@taktotedanie tak to mas velmi skreslene predstavy o svojich pravach co sa tyka povinnej skolskej dochadzky tvojho dietata.
Ak by som to mala už zaplatené tak riešim OCR.
Nabudúce neuved dovolenka.
Nevieš si vybaviť ocr?
@bosorkabb dala som vycestovanie do zahraničia
Ideme o 3 tyzdne uz budeme pri mori. 9dni budu deti chybat. Davala som riaditelke ziadost uz je tomu viac ako mesiac podpisala nam. Syn 5tak dcerka druhacka. Syn doteraz este nevymeskal sni jednu hodinu od zaciatku roka dcerka 2tyzdne co bola chora.
@slavomira236 môj tiež vymeškal čo bol chorý. Inak nie
My sme pred tromi rokmi, keď bola dcéra prváčka, boli pozvaní začiatkom júna na 4 školské dni (+víkend) na návštevu k švagrinej do Zürrichu. Triednej učiteľke sme to povedali cca mesiac vopred, s tým, že veď na 4dni ju ospravedlníme ako rodič z rodinných dôvodov, no ona trvala na tom, aby to šlo oficiálnou cestou a tiež sme mali vyplniť papier... No našťastie v našom prípade sme to do dvoch dní mali schválené riaditeľom.
Pre mňa a dcéru to bol ale celkom záhul, lebo celý deň sme chodili po výletoch a večer si robila všetko to, čo ostatní v škole a v prvý deň po návrate písali koncoročný test zo SJL.
Pokiaľ vám to riaditeľka neschválila, určite by som zisťovala dôvody.
@sella38 mam dostatocne info
@jajo1 moze rodic ale zo zdravotnych dovodov nie koli dovolenke. Dieta pride po dovolenke.opalene to bude klamat ze bolo chore a lezalo v posteli?
Autorka... zastaviť sa za riaditeľkou, normálne, slušne, žiadne také, že mne nejaká riaditeľka nebude rozkazovať... lebo fakt nepochodíte. Ale nechce sa mi veriť, že by "len tak" neschválila, pokiaľ aj triedny učiteľ súhlasí. Niekde musí byť pes zakopaný....
Tak mozno ma malo znamok mozno bol chory viac krat.mozno mu vychadzaju nerozhodne znamky..nepytala si sa na dkvod?? Ten ti nejaky dat musela..
Na Tvojom mieste by som išla za riaditeľkou a vysvetlila jej situáciu. Som triedna piatakom a teraz tiež náš riaditeľ dával súhlas rodičom jedného dieťaťa z mojej triedy, keďže idú na dovolenku.
Inak keď tu tak čítam tie rady, že "napíš zo zdravotných dôvodov, môžeš ospravedlniť päť dní...". No neviem, deti povedia všetko, a to, že je žiak na dovolenke a nesedí chorý doma, sa minimálne triedny učiteľ určite dozvie. A teda nevrhá to potom moc dobré svetlo na toho rodiča.
Sla by som osobne do školy s spýtala sa na dôvod . U nás idú takéto žiadosti cez školský inšpektorát, ale my nežijeme na svk. Už sme brali takto voľno kvôli svadbe na SVK, teraz budeme brať kvôli svadbe v Čechách . Dcéra má dobré známky a vymeškaných asi 10hod za celých rok, neuplatňuje si ani Joker dni
Teraz je už jedno čo si dávala.
Ako prvé ísť za riaditeľkou ak tam nepochodis tak už len očr ostáva. Lebo úprimne nikto si nenechá prepadnúť peniaze.