Ako pripraviť dieťa na stratu blízkej osoby?
Máme prípad v rodine a nevieme sa zhodnúť, ako ďalej. Máme 6 ročné dieťa a smrteľne chorého krstného otca dieťaťa. Je v terminálnom štádiu onko.
Syn na ňom lipne, miluje ho a keďže, už nemá ani otca, zomrel pred 2 rokmi, tak toto bude druhý šok v jeho živote. Ako sa zariadiť, príp. ako mu vysvetliť, alebo čo s pohrebom neskôr? Choroba ho takto berie 2 týždne, má rýchli spád.
@anonym_autor kontaktuj Plamienok, vedia pomoct
ak chlapcek už prežil smrt otca už by mal mat absolvovanu smutkovu terapiu...ak ju este nemal tak urcite to podstupit lebo ked bude starsi...cca. 10 rokov ho to dobehne. Nerobi to každy psycholog, urcite to nepodcente.
nakontaktuj sa s plamienkom - moje deti absolvovali smutkovu terapiu u nich, rovnako aj ja - minimalne ta usmernia. A s chlapcom komunikuj narovinu - ziadne zahmlievanie, klamanie, davanie nadeje... proste na priamu otazku musi ist priama odpoved....
ja som dostavala od synov podrobne zvedave otazky o tom, ako funguje kremacna pec --- lebo pred pohrebom zapoculi ze bude kremacia... takze aby mali odpovede, adekvatne veku - som si nastudovala ako to cele funguje a potom im odpovedala na otazky.... morbidne??? mozno, ale v plamienku mi povedali jedno - ze som spravila dobre. Ked sa deti pytaju, maju dostat adekvatne veku pravdive odpovede.

@anonym_autor kontaktuj OZ Plamienok. Robia bezplatne terspue , odporučia aj detské knižky s touto tematikou