Ako riešiť posmešky kvôli slabším športovým výkonom?
Zaujímalo by ma ci ste sa už stretli z posmeskami od detí vo veku 10-11 rokov kvôli slabším výkonom v športe? Stala sa mi dnes takáto situácia. Dcera dnes hrala svoj zápas. Začali hrať hru dcéra prehrávala za plotom bola súperky kamarátka.,zacali sa smiať a rehotat na mojej dcére aká je slabá a čaptava, v tom prišla súperky matka a ja som tej matke povedala, ze co si to dovoľuje jej dcéra. Matka samozrejme, ze jej Dcéra to nebola určite. Samozrejme to opakovala znova jej matka jej nepovedala absolútne nič. Akoby ste to riešili vy
@fido69 nemyslim, ze v tejto teme moze medzi nami prist k akemukolvek porozumeniu. mna totiz primitivne davove spravanie za akychkolvek okolnosti desi. a pokrikovat hanlivo po superovi, pretoze vedla mna na tribune sedi este 10+ podobne rozvasnenych bytosti, patri do tejto kategorie. ale moj nazor a jemu zodpovedajuce spravanie, narozdiel od tvojho "posvatenia" zhadzovania superov, nikomu neublizuje.
@michaltat aj v tejto diskusii vidíš autorka, ze názory na vašu situáciu sú rôzne. Takze áno môžeš byť z toho pohoršena a môže ta to hnevať, ale to aj tak nijako nezmení tvoju situáciu. Musíš dcéru pripraviť na to, ze sa to môže stať, že ju ľudia budú kritizovať a hodnotiť, dcéra musí prijať svoju hodnotu a samu seba a to akúkoľvek hlúpu kritiku na jej osobu zneguje. Lebo nahnevanie a rozculovanie sa nad spravím iných hneva len nás a nie tých co sa správajú podľa nás nevhodne.
@anjelicek26 pri detskom športe su najhorší premotivovani rodičia.. moje deti hrali futbal a keď som počula tie reči.. jeden by si myslel, že ide o svetový pohár a milióny eur..
zápal, vášeň, emócie - všetko sa dá aj spôsobom, ktory nikoho nedáva dole a vlastne deti posúva vpred bez hlúpej kritiky..
@michaltat keď si tej matke povedala doslovne, že čo si to jej dcéra dovoľuje, nečuduj sa, že reagovala takto...
Na útok často ľudia reagujú protiútokom.
Je fajn, že si sa ozvala, nadávať niekomu do captavych, kvôli športu je hlúpe, ale skúsila by som komunikovať menej útočným spôsobom.
Moje deti hraju hokej , starsi 10 rokov uz hra , od troch rokov , dcera od 3och ..ma 11a premotivanych rodicov co hulakaju na zapasoch akoby boli na nhl neznasam ...a uprimne s detmi sa o zapasoch nebavim pokial nezacnu sami, vzdy im povieme , ze super ...a az ked sami sa rozkecaju tak si to v podstate aj same zanalyzuju...tak isto ako chodia na hud.nastroje...to akoze ked maju nejaky " koncert" mam tam vrestat pod tahaj ten slak ...vies to aj lepsie ....no trapne ...aj ked sa deti seknu z tremy ....vsetci im zatlieskame ...ano, aj ja som robila sport a presla som si aj koncertami v hudobke a este som aj tancovala ...a takito " akoze podporujuci " rodicia boli hanba , ci na pretekoch , koncerte , ci vystupeni .

@lulamx V nedávnych dobách víťazi porazeného zabíjali alebo nechali o jeho ďalšom živote rozhodnúť rozvášnené publikum. Teraz už len pokrikujeme a stále je to zlé? 🤔