icon

Ako riešiť vymeškané hodiny dcéry v škole?

martinka_z_turca
27. feb 2025

Ahojte baby
S dcérou mám problém mám sociálnu úzkosť a ma problém s tým že keď je napr chorá alebo víkend, proste niaky čas keď dlhšie nieje v škole mám tam problém ísť. Včera mi pán učiteľ do EDUPAGE napísal že sa chce stretnúť kvôli vymeskavaniu a že už ani vedeniu sa to nepáči, dcéra ma vymeskanych 300 hodín. Vedeli by sme mi poradiť čo s toho môže byť, všetky ma ospravedlnené len je ich 300.
A prosím všetky mamičky ktoré teraz chcú byt nepríjemne zdržte sa komentárov, nepomôže to ani mne ani vám

Strana
z2
martinka_z_turca
autor
28. feb 2025

@danica2711 ahoj dcéra ma 14 keď ona ide do školy ja už som 2 hodiny v práci, neviem čo myslis tým že mám ja zo SEBOU niečo robiť

martinka_z_turca
autor
28. feb 2025
martinka_z_turca
autor
28. feb 2025

@tykat dcéra ma úzkosť dcéra ma 14 a ma problém chodiť do školy nie že ju tam ja nechcem zaviesť do školy chodí pešo, upravoval mi autokorekt

martinka_z_turca
autor
28. feb 2025

@dadis ano o tom som počula a bavili sme sa o tom aj v práci s kolegyňami ale potreboval by mať doma učiteľku ktorá by ho chodila učiť a nemám toľko financií na to

dadis
28. feb 2025

@martinka_z_turca Chapem, ze ty uz si v praci. A ona ti vola domov, ze nejde? Alebo ako prebieha to rano? Ty si jej niekedy kvoli tejto pricine dovolila byt doma? Musis byt nekompromisna, a tiez jej verit, ze skutocne si nevymysla a ma strach ist do skoly. Ma skola skolskeho psychologa? Musis trvat na tom, aby do skoly chodila. Moja rano plac, drama, ze do skoly nejde a poovede prisla s jednotko..a pytam sa, ci ju vyvolala...a ona, ze nie, ze sa prihlasila 🤯🤯. Myslela som si, tak asi vsetko v pohode a o tyzden rano rovnaky scenar. Ten strach je iracionalny a nijako inak ako expoziciou sa ho nezbavi..ved sama vidis, ze sa zhorsuje vtedy, ked ochorie. A ked po chorobe nenastupi, len ten problem oddaluje a ty jej v tom kryjes chrbat, kedze ma vsetky hodiny ospravedlnene. Rano ju nema kto skontrolovat, ci isla do skoly? Sused, suseda, mama spoluziacky?

dadis
28. feb 2025

@martinka_z_turca To, ze jej nedovolis ostat doma, je v podstate tvoje vyjadrenie toho, ze veris tomu, ze to tam zvladne. Ak ju nechavas doma, davas zapravdu jej strachu. Si jej mama a tiez mas o nu strach, ale chodit do skoly je bezpecne (vacsinou). Strach co ma, skutocne citi...ale da sa prekonat, rovnako sa liecia fobie z pavukov, hadov, vysok - ze tomu ludia pravidelne celia, az ta fobia zoslabne. Ak je ten strach skutocne silny, treba riesit so psychologom, zistit ci strach nema pricinu - napriklad sikana v triede, ci psychiatrom, aby predpisal lieky proti uzkosti. Ak sa ten strach v nej posilni, tak ten problem ostane do dospelosti - a to urcite nechces.

danica2711
1. mar 2025

@martinka_z_turca v prvom príspevku si napísala, že máš sociálnu úzkosť a máš problém ísť do školy. Tak tým, že máš niečo so sebou robiť, som myslela, že máš riešiť svoje úzkosti a fóbie. Až v ďalších príspevkoch sa pomaly a ťažko vyjasnilo, že tie fóbie má dcéra. Ale aj tak niečo so sebou urob, pretože sa nevieš jasne a presne vyjadriť, nedá sa ti rozumieť. A rozhodne rieš psychológa pre dcéru

trixii
8. mar 2025

Ak ty nie si doma, zabezpečiť niekoho, kto s dcérou bude chodiť každý deň do školy (niekto z rodiny, spolužiačka?). Terapia, prípadne lieky proti úzkosti. Nemá nejakú kamarátku, ktorá by ju každé ráno “vyzdvihla” a šli spolu? Dcéra škodí sama sebe, prichádza o výklad učiva, prichádza o kolektív. Možno to už tak trochu aj zneužíva, alebo fakt má problém jednoducho len výjsť z domu. Ak by mala parťáka, zrejme by to mohlo byť lepšie. Môžete mať problém ak so sociálkou. 🫣

Strana
z2