icon

Ako riešiť zlú skúsenosť s učiteľkou v škole?

hruska91
2. apr 2025

Ahojte, ako by ste riešili vzniknutú situáciu.
Dcéra nastupuje do prvého ročníka – otvárajú sa 3 triedy 3 učiteľky. 2 nepoznám čiže Vychádzam z toho že sú určite dobre pedagogičky, čistý štít -s jednou staršou mám osobne ja zlú skúsenosť – nerozumela si s mojou sestrou, bila ju ( bola to iná doba), Trhala aj zošity pred celou triedou a vyhadzovala do koša, sestra ma na ňu hrozne spomienky.
Bola by som veľmi nerada, ak by ju dostala táto učiteľka, aj keď je určite už úplne inde ako bola pred 20 rokmi, ja už som voči nezaujatá čiže budem z toho nervózna. Išli by ste za riaditeľkou, alebo za nejakou inou učiteľkou aby si vzala do triedy, alebo napísať nejakú žiadosť, nechcem verejne vystupovať proti tej spomínanej učiteľke – som si istá že iným ľuďom vyhovuje.
Kedy sa dozviem do akej triedy priradili moju dcéru? Poraďte ďakujem

kacena4
2. apr 2025

pri zápise popros aby bola u inej ucitelky

letfenixa
2. apr 2025

@hruska91 na našej škole sa do poznámky môže napísať 1 preferencia, napr budúca triedna učiteľka, alebo nejaký kamarát dieťaťa ako budúci spolužiak.

luxus10
2. apr 2025

urcite to ries, kym je cas, kym nie su deti porozdelovane, a nahodene v systeme, potom uz riaditelia zmeny robia neradi...

luxus10
2. apr 2025

@hruska91 a mimochodom, taki ludia sa nemenia, maju to v sebe zazrate...

tana85
2. apr 2025

@luxus10 tak to je tragedia ak stale uci, a toboz prvostupniarov. uz tam davno nemala byt

luliu
2. apr 2025

Kde je zaradená sa dozvies na konci augusta, pár dní pred nástupom. Takže ak to chces riešiť tak teraz

hruska91
autor
2. apr 2025

Napísala som to do poznámky v prihlaske.
Už len či mi vyhovejú, a kedy to zistím.

slavomira236
2. apr 2025

@hruska91 na konci augusta sa to dozvies

maya_hi
3. apr 2025

@hruska91 môžeš skúsiť zavolať do školy a poprosiť o zaradenie do konkrétnej triedy. Ale nikdy nevieš, či to nebude horšie 😁

hruska91
autor
3. apr 2025

No, keď sme boli na zápise každý druhý rodič riešil “aby bol syn s tým a tým kamarátom, aby bola dcéra s kamiskou, s partiou…” niektorí to písali do poznámky.
Riaditeľka sa vyjadrila, ze takéto vybavovačky sa budú riešiť, keď tak individuálne. Nikto neriešil výber učiteľa. Tak snáď mi vyhovejú. Snáď to prečítajú a vyhovejú, keď ostatným je to v podstate jedno, kto bude triedny učiteľ.