icon

Ako rozvíjať matematické schopnosti prváka?

5. sep 2025

Ahojte, nie nechvalim sa. Len rozmyslam ako to uchopit. Syn cerstvo nastupil do 1.triedy a dnes som zistla ze z hlavy vypocita 148plus 689 napr, skusala som ho viac prikladov. V auguste mal 6. Co ovladaju vasi prvaci? Co sledovat?

Strana
z2
autor
5. sep 2025
@vilma7

Nemá náhodou aspengera?

@vilma7 nie, on je aj extremne oblubeny, tym ze bol vzdy popredu a rad pomaha tak v skolke pomahal detom obliect sa, zaviazat snurky, on je extremne emparicky, ked niekto plakal tak utesil. To nie aspereger.

tundra
5. sep 2025

@anonym_autor prihlas ho na sach,môze rozvijat logicke myslenie a pocitanie.Kedysil sa hral celoslovensky turnaj, grand prix v sachu.

guudy
6. sep 2025

Co sa tyka toho, ze ucitelky v skolke neiniciovali testy. Ako som pisala, mam uz velke deti. Ale stale ma vela ludi predsudky voci nadanym detom, skolam pre nadane deti. My sme narazili na 2 taketo ucitelky v MS. Bol to ten typ, co vydaval prikazy a neznasal otazky. No blbe kombo s nadanym dietatom. Ono tie predsudky castokrat vychadzaju z nevedomosti a neskusenosti. Je velky rozdiel poznat rodinu s nad. dietatom a mat jedno doma a vychovavat ho. Moj postreh k odporcom skol pre tieto deti. Castokrat ide negativne info od rodicov, ktore mali dieta na skole, ale bolo vyradene kvoli problemovemu spravaniu, nedostatocnym vysledkom. A tito sa radi postazuju znamym a uz sa to nabaluje ;) Z mojich skusenosti viem (konkretni spoluziaci deti), ze skola podava pomocnu ruku dietatu aj rodicom. Ale ak rodic odmieta, pripadne si nepripusta problem, tak to moze dospiet do stadia, ze dieta je vyradene zo skoly.
Netvrdim, ze skola pre nadane deti je jedine spravne riesenie. Ani netvrdim, ze tieto skoly funguju bez chyb. Ale priala by som vam zazit takuto skolu - podporujucu, priatelsky kolektiv ucitelov, prajnu… 🙂 Neboli by ste ako rodic stastny, keby vase dieta so specifickymi potrebami malo v skole podporu a pochopenie? 🙂
Podobnu ma aj Gamca. Tazko to opisat… 🙂

A co sa tyka rodicov a ich narokov na deti. Ano, su prehnane narocni rodicia aj na tychto skolach. Je to smutne, ked vidim na tych mladych ludoch, ako sa to na nich podpisuje. Najviac vypukle je to v tej malej skupine deti, ktore reprezentuju SR na medzinarodnych sutaziach. :( Vidiet to je pre nas dostatocny red flag.
Ale aj tam su normalni rodicia, skromne si myslim ze napr aj my😁

guudy
6. sep 2025

Ups, sorry za dlhy traktak😅

deedol
7. sep 2025
@vilma7

Nemá náhodou aspengera?

@tetapetra ani u nas si ucitelky nic nevsimli, syn je introvertny a nezvykol sa v skolke "predvadzat", ze co vsetko vie. my sme doma vedeli, ze vie pocitat (od 3r riesi furt nieco matematicke), ze ma dobru pamat a pod., tak sme ho dali otestovat, ze co ak. (v podstate islo o to, ze sme ho nechceli dat do spadovej skoly, tak sme hladali alternativy).

@vilma7 nemusi mat

tetapetra
7. sep 2025
@deedol

@tetapetra ani u nas si ucitelky nic nevsimli, syn je introvertny a nezvykol sa v skolke "predvadzat", ze co vsetko vie. my sme doma vedeli, ze vie pocitat (od 3r riesi furt nieco matematicke), ze ma dobru pamat a pod., tak sme ho dali otestovat, ze co ak. (v podstate islo o to, ze sme ho nechceli dat do spadovej skoly, tak sme hladali alternativy).

@vilma7 nemusi mat

@deedol bratrancov syn čítal ako 4rocny,inej známej je extrovert, riešili to skrz toho lebo je moc živý a on sa len nudil a potreboval si to vyventilovat.

deedol
7. sep 2025
@tetapetra

@deedol bratrancov syn čítal ako 4rocny,inej známej je extrovert, riešili to skrz toho lebo je moc živý a on sa len nudil a potreboval si to vyventilovat.

@tetapetra hej, aj nas cital cca v 4r. naucil sa sam, lebo si pri jedle listoval kalendar a pytal sa, ktore pismenko je ake. ale ucitelky v skolke netusili.

tetapetra
7. sep 2025
@deedol

@tetapetra hej, aj nas cital cca v 4r. naucil sa sam, lebo si pri jedle listoval kalendar a pytal sa, ktore pismenko je ake. ale ucitelky v skolke netusili.

@deedol je to zaujímavé 😉

Strana
z2