icon

Ako to je s obedmi v škole?

adelsa
15. júl 2020

Ako ste si uz vsimli vlada zrusila obedy. Ale nikto nepovedal od kedy to vlastne plati. Az od januara? To znamena ze od septembra uz budeme platit plnu sumu? Tak vas chcem poprost ci vie niekto viac. Dakujem.

Strana
z3
ukulela
16. júl 2020

@sara07 nevysvetlila, netráp sa. Niektorí ľudia sú skrátka nastaveni tak, že im nálepka zadarmo stačí. Že obedy zadarmo musia zaplatiť de facto aj ini, že vlaky zadarmo platíme všetci z daní, aj tí ktorí ich nemôžem využiť, že za gastráče zaplatíme firma, ktorá ich vydáva dokonca dvakrát, to nie zvažujú .... a zbožňujem argumentuje dospelý človek teda nedá za obed 5 eur ale radšej dá gastráč. Aby si jeden dospelý človek nevedel uvedomiť, že sa potrebuje najest alebo nie...c

zuzi79
16. júl 2020

@3009 nesúhlasím, záleží od kuchárok a ich zručností a hlavne chuti variť detičkam, čiže ich musí práca baviť a potom to inak vyzerá, ako vo všetkých profesiách.

sara07
16. júl 2020

@mogaa kto chodil do reštik bude chodit aj dalej , a pre reštiky je lepšia hotovost ako gastro listky lebo oni ked ich vracali platili % alebo boli nuteny kupovat potraviny za listky v maloobchode
takto dostanu keš a nikomu nič nebudu platit vypalne za vratenie
je skupina ludi čo ich nebavi mat suchy rožok na obed alebo šaškovat s krabičkami a nosením, nepridu o nič reštauracie
a ten gastrač nedostane zadarmo zamestnanec ale mu zamestnavatel z toho čo vyrobi dá čast v € a čast s gastro liskoch, takto dostane len € a hadam ked nebudem mat listok gastro nepôjdem jest ?
to ked nebudu listky nebudu obedovat je len fikcia

adelsa
autor
16. júl 2020

@ukulela ja som dala hlavne temu na september, ze tam budem platit za stravu. Az od januara plati dvojnasobny bonus. Vtedy je to ok. Chcela som vediet o tych 4 mesiacoch ako to pokryju.

sara07
16. júl 2020

@adelsa tento školsky rok si nemala obedy zadarmo cez april a maj , teraz su prazdniny čiže zase nemáš obedy zadarmo
čiže to su 4 mesiace a tie ti nevadia ?

hastrmistr
16. júl 2020

@viestta tak isto 20e

maciatkolulu
16. júl 2020

@adelsa nakoniec dofrasa prečo by niekto mal pokrývať náklady na tvoje decko??? Ved si pokrývaj sama, keď sa ti nepaci. Neuveriteľné toto

anickaaa6aaa
16. júl 2020

Mne je jedno ci budem za obed platiť alebo nie. Synovi chuti v škole ale ze kvalita upadla trochu nakoľko museli čarovať z toho co mali. Úplne zadarmo nič nebola. Platilo sme ca za rok okolo 40e ak sa nemýlim. Syn bude chodiť na obedy naďalej. Pracujeme obaja a potrebuje teplú stravu kým prídeme domov. Co sa týka bonusu tak súhlasím nech zvýšia. Nechápem prečo do 6r je dvojnasobny7to ako deťom nad 6r už netreba?? Nemajú rodiča výdavky? Školák častokrát potrebuje toho viac ako menšie deti s ktorými sú matky doma....

3009
16. júl 2020

@adelsa tak ty hladuj a dieťaťu navar to čo ušetríš na sebe.

ukulela
16. júl 2020

Obedy zadarmo sú úplny fail v systéme. Jednak neboli zadarmo. Potom prečo ich mali zadarmo iba predškoláci a školáci? menšie deti ktorých mamy po rodičaku museli nastúpiť do práce si vari nezaslúžia obed zadarmo? Ďalej problémy s odhlasovaním, vyúčtovaním, rátaním ... ťažký prúser keď im na obecnom úrade nesedel počet detí a počet vydanych obedov, problém, keď dieťa vyhlásis neskoro alebo ti ochorie počas dna obed si už nemôžeš vyzdvihnúť a musíš zaplatiť atď atď atď... Skrátka 1 dementný ficov výmysel ako vlaky zadarmo. Ja si radšej za obedy priplatím, len nech mám istotu, že to dieťa je kvalitnejšie jedlo. a obedy zadarmo alebo za zvýhodnenú symbolickú sumu nech majú v pohode sociálne odkázané rodiny. s tým ja problém nemám.

bublinkai
27. júl 2020

@adelsa .... v tomto štáte nie je nič zadarmo. Prečo sa teraz búrite? Chceli ste deti? Chceli ... Tak v čom je problém 🙂 ...aha peniaze dostane otec dieťaťa? Hrúza... Vybavíme ... Chlebík ovocie keksík Vás netrápi, ale to že obedy nie su zadarmo to Vás klincuje. ...nehovoriac, že pritom všetkom ešte aj robiť treba. ...to už je úplne španielska dedina, však??? .... mamička

sharmana
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3