icon

Ako vaše deti prežívajú prvý školský deň?

22. aug 2025

Ako prežívajú vaše detičky nástup do školy? A čo vy?
Očakávajú či skôr majú strach? Môjmu veľa rozprávam aké to bude v škole že tam bude s kamarátmi zo škôlky, budú sa tam učiť čítať písať počítať, že budú mať pani učiteľku ktorú musia poslúchať. Potom sa pôjdu najesť a poobede budú v družine alebo na dvore sa hrať pokiaľ nepôjdem preňho.
Len on to ešte tak neuvedomuje a už sa to pomaly blíži.
On je ešte niekedy taký maminkin cecok že všetko robíme spolu. Trochu mám obavy ako to zvládne úplne sám, predsa škola je niečo iné než škôlka. On je šikovný testy zrelosti mu vyšli nadpriemer len občas je trochu hravý a nepozorný. Tak rozmýšľam či vydrží 45 minút sedieť v kľude na stoličke a dávať si pozor na hodine. Celé leto bol sám bez kamarátov, na ihrisko nechodíme on povie že tam je nuda tak sme spolu len my dvaja stále.
Alebo radšej nemám nad tým rozmýšľať a čo bude to bude? Je to moje prvé dieťa a je jedináčik.

pe_mi
22. aug 2025

@anonym_autor ahoj, dcéra sa teší a dokonca nejde do školy so spolužiakmi so škôlky.
Ide do školy,kde chodí starší syn .
No začiatku nevedela pochopiť,že nebudú v rovnakej triede s bratom.(Brat ide do 6.rocnika)
Všade hovorila,že bude sedieť v lavici s bratom.
😀😀
Tak sme jej to vysvetlili,že bude na škole ,len v inom bloku.a môžu sa stretávať
Musela to pochopiť,lebo myslela ,že budú spolu aj v jedálni,aj v družine.
Do školy sa teší,tak verím,že je to vydrží.
Držím palce ,nech sa synovi páči v škole

biglovemom
22. aug 2025

Moja sa tesi . Vie citat pisat pocitat (velmi dobre ) a skolka jej nic nedavala uz.vie ze bude mat domace ulohy ,vie ze ich musi robit aj ked nechce (jej slova ,nema to odomna ) ,tak som zvedava aka bude realita .
Verim ze bude v tej skupine ktorá rada chodi do skoly.
Dnes sme akurat dokončili nákupy do školy.

anonym_024173
22. aug 2025

@anonym_autor učiteľky ich pripravili aj na to, aby vedeli obsedieť, aby vedeli reagovať, nevyrušovať. Netreba zbytočne stresovať, treba to prijať tak, ako to je. Začiatky sú ťažké všade, či v škôlke, škole, prechod na druhý stupeň, potom stredná, práca...

anonym_01f716
22. aug 2025

@anonym_autor Neboj, zvladne, netreba to nejak prezivat, ale skor uzit si prvy den. Ano, zivsie deti to maju tazsie, mam dieta s miernym adhd - podozrenie od baabatka, potvrdene na ziadost skoly lekarmi 🙂. Ale neboj, aj tak to isto pekne zvladnete.

autor
23. aug 2025

V škôlke boli začiatky ťažké prvý pol roka preplakal čo tam nechcel chodiť. A škola už je iné vážnejšie tam sa musí učiť a poslúchať, no neviem ako to zvládneme.

manchester123
24. aug 2025

@anonym_autor ahoj môžem ťa ukľudniť,že to zvládne úplne super. Ja som sa toho tiež obávala a ani neviem ako rýchlo sa začlenil do školského režimu. U nás na dedine sa ráno začína ranným kruhom. Deti sa medzi sebou a učiteľkou rozprávajú,čo prežili,aký by si predstavovali deň.....vyučovacia hodina trvá tak 20 minút. Majú tam aj detský kútik. ....pani učiteľka si to vie pekne usporiadať. Ver,že to zvládne. Držím Vám palce a ešte rada na záver. Už sa o Tom nerozprávajte. Nepripravuj ho,pretože možno celý deň bude úplne inak ako sa vy rozprávate.

anonym_bb7a52
24. aug 2025

Moje ditko uz besnie 3mesiace lebo sme si ho dovolili zapisat na skolu, ktora nie je podla jeho volby - rozumej, ze vsade sa ucia to iste ale tato sa pacila viac nam ako rodicom a chodilo tam aj starsie ditko. Pristup ucitelov a filosofia celej skoly je jedno velke plus co ditko nechce v tomto veku vidiet, uvidime ako to dopadne

anonym_fdf4d7
24. aug 2025

@anonym_autor 😅 nad týmto si mala rozmýšľať pred pol rokom, nie na konci augusta.

lauricka
24. aug 2025

@anonym_autor na konci ste si odpovedali netreba to riešiť. Ako, môžete sa so synom rozprávať, aké to asi bude, ak má on záujem alebo to potrebuje, ale inak nič. Odložte si energiu na riešenie reálnych zalezitostí, ktoré prídu.

autor
24. aug 2025
@anonym_fdf4d7

@anonym_autor 😅 nad týmto si mala rozmýšľať pred pol rokom, nie na konci augusta.

@anonym_fdf4d7 Nad čím?

dory11
25. aug 2025
@anonym_bb7a52

Moje ditko uz besnie 3mesiace lebo sme si ho dovolili zapisat na skolu, ktora nie je podla jeho volby - rozumej, ze vsade sa ucia to iste ale tato sa pacila viac nam ako rodicom a chodilo tam aj starsie ditko. Pristup ucitelov a filosofia celej skoly je jedno velke plus co ditko nechce v tomto veku vidiet, uvidime ako to dopadne

@anonym_bb7a52
Tam uvidíte ako to dopadne .
Ale kamarátka ma 3 deti najstaršíe navštevuje školu v obci .
Prostredna zase v susednom meste .
Minuli rok dala najmladšieho do školy do mesta že to bude najlepší že keď tam má sestru ( do škôlky chodil v dedine kde žijeme )a z domnení že tejto škola mu bude lepšie ale tak sa nestalo zistila to cca v polovici školy mali dohodil prvý ročník a druhý tento rok nastúpi do školy vramci dediny aj kde má svojich spolužiakov zo škôlky aj staršieho brata .a zároveň mu splnila aj jeho želanie že on chce chodit do školy sem