Akú prvú knihu čítala vaša prváčka?

gabikkas
11. okt 2016

Zdravim,
hladam nejaku peknu knihu pre moju prvacku, chcela by som jej ju dat pod stromcek. Vdaka za inspiraciu 🙂

hanaha
11. okt 2016

Dovidenia, Zuzanka! od Hany Zelinovej

sakura77
11. okt 2016

moju strasne bavi "Dorka magorka" kedze je to celkom ako o nej🙂( je to o hyperaktovnom dievcatku)ale zatial citam ja jej 🙂
moja neznasa klasicke rozpravky,podla nej je to "babatkovske"😀 takze musim vyberat nieco sucasne,co jej je blizke

hettinka
11. okt 2016

myslím, že z vydavateľstva Modrý slon, som jej dala urobiť s vlastným menom ... a potom čítala o vílach rada.

gabikkas
autor
11. okt 2016

@hanaha len ta sa uz neda kupit :(

u2jana
11. okt 2016

Lazarova - Ema a ruzova velryba, Groch - tulacik a klara, kompanikova - hlbokomorske rozpravky, Bendova Opice z nasej police,....

u2jana
11. okt 2016

Este planujem: mimi a liza, alebo klasiku osmijankove rozpravky.

jumama
11. okt 2016

Myslis knizku, ktoru by si naozaj sama citala? Podla mna su vhodne knizky, kde je menej textu, aby ju to zo zaciatku neodradilo. Prvacikova len nabiehaju na citanie, po pismenkach, slabikach lustia a citanie im trva dlho. Vsadila by som na putavu obrazkovu knizku, s trochou textu. Aby ju tie obrazky zaujali natolko, ze by si chcela citat. Moje tajne tipy preto su napriklad Musis si prinies klobuk (napr. tu na martinuse: https://goo.gl/zI6KUk) alebo Rozpravky po telefone (na martinuse: https://goo.gl/HuUKtk) - a napokon najlepsie poradia baby v skupinke Nakuknime spolu do detskej knihy, pridaj sa 🙂 https://www.modrykonik.sk/group/6243/

gabikkas
autor
11. okt 2016

@hettinka uz som to pozerala a nezaujalo ma to, ale vdaka za typ 🙂

gabikkas
autor
11. okt 2016

@jumama ooooo, vdaka, ani som nevedla, ze tu je taka skupina 🙂 idem pozriet. Chceme jej kupit na vianoce, aj taku co mozeme este aj my citat a potom aj dcera aby si cvicila...hlavne, aby chcela citat, to je zaklad 🙂 teraz uz slabikuju, precita aj vety uz, ale nechce, radsej mam citat ja 🙂

hettinka
11. okt 2016

@gabikkas my máme Vílu Fialku ... dcére sa to vtedy veľmi páčilo, mala malinkého brata, tak som dala jej meno a bratove meno. Synovi som kupovala od nich zasa CD-čko s jeho menom, lebo rád spieval, a to sa moc neosvedčilo.

Syn ako prvú knihu prečítal Minpinkovia od Roalda Dahla, ale je to náročné, dlhé a ťažké slová, no pre neho to bola výzva a Dahla prečítal ako tretiak komplet celého, čo sa týka kníh pre deti.
A ešte sa mi páči od Kláry Jarunkovej - O psovi, ktorý mal chlapca ... krásny príbeh

kvila
11. okt 2016

My ficime na: Pan Gum od Andy Stanton. Na kazdej strane iba par riadkov, nasa druhacka cita uz stvrtu knihu, je to velmi vtipne.

buuba
7. dec 2018

Gabriela Futová - Nejdem a basta! alebo od nej Dokonalá Klára - obe knižky sú o prváčkach.
My sme teraz tretiaci a siahame po tejto autorke často, má super štýl písania, zaujímavý, chytľavý, pútavý, text obohatený o kresby a písmená sú dostatočne veľké a kniha nie je tažká do rúk ... Strán primerane.

nini1010
7. dec 2018

Odporucam knihy od Roalda Dahla.decka ich zeru,su to bestsellery.My mame zatialnprecitane Carodejnice,Kamosa obra a teraz citame Matildu.

hettinka
8. dec 2018

@nini1010 áno sú super, ale je tam veľa ťažkých, vymyslených slov. Takze až pre dieťa, ktoré vie dobre citat, nie na nácvik čítania. Ale ma aj knižky pre menšie deti, ako Žirafa Pelly a ja.