icon

Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?

mimusa18
13. jún 2022

Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷‍♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷‍♀️

banderaska29
13. jún 2022

mna ako dieťa moja mamina brávala lebo bola riaditeľka a platila mi všetko full ako si platili aj iné deti. čo to su za sprostosti s ktorými tu zakladáte témy, to fakt závidíte už aj toto ? preboha ženy, ľudia, veď trošku súdnosti. čo je na tom preboha ? keby si mi napísala že tam učiteľka berie svojho manžela, tak by mi to bolo divné. ale deti ? deti majú právo na krásne detstvo a zážitky. všetky. bez rozdielu. a z teba autorka mi je fakt zle.

zelenakobyla123
13. jún 2022

@mimusa18 očividne si čakala že ťa tu potlapkáme po ramene a napíšeme niečo na štýl “áno, hnusoba je tá učiteľka keď chce svoje dcéry zobrať na školský výlet, fuj fuj, vyhodiť ju treba😡” ale bohužial, nedočkala si sa toho😆 načo to proste riešiš? Keby jej nezávidíš, tak to odignoruješ a nemáš potrebu o tom vypisovať sem na modrý koník😆

pribinak
13. jún 2022

@mimusa18 ale veď si vypýtaj vyúčtovanie výletu, nič ťažké

belllinka
13. jún 2022

Mna by zaujimala cena za ten strasne drahy vylet ;)

solange7
13. jún 2022

@pribinak nech sa jej priamo spyta ci to svojim detom zaplatila. Aspon si ju ucitelka rovno zaradi. 😀 Extrem.

mimusa18
autor
13. jún 2022

@belllinka 50€. Ale ber na vedomie že niekto má v škole 2-3 deti 👌

athom
Odpoveď bola odstránená
michaelam2
13. jún 2022

Nechapem ako niekomu uz aj toto moze vadit 🤦‍♀️ Chuda ucitelka, mala sa vykaslat radsej na vsetky deti a nerobit ziadny vylet

mimusa18
autor
13. jún 2022

@athom veď asi že na celú školu nepôjde jedna učiteľka 🤦‍♀️ a všetky učiteľky majú zaplatené 😏

martinkatinka
13. jún 2022

Vidim problem jedine v tom, ze by sa svojim detom venovala viac a tym padom by mala znizenu pozornost voci svojim ziakom. Tu by mi vadila jedine bezpecnost.

athom
Odpoveď bola odstránená
zelenakobyla123
13. jún 2022

@mimusa18 to že si niekto spraví 2-3 deti je iba jeho vec😀 koľko detí si človek urobí, toľkým nech to platí😀 akože za to že niekto má viac detí, má mať nejakú zlavu či čo?😂

belllinka
13. jún 2022

@mimusa18 radsej zruste cely vylet a usetrite kazda 50 eur. Ozaj a ten sofer si zaplatil? Nebude sa sakra viezt zadarmo!

zmrzlinka2021
13. jún 2022

@mimusa18
Neber to v zlom, ale spravas sa ako malomestiacka a velmi konfliktna osoba.
Co je na tom ze si vezme vlastne deti?
Ved ona sa nejde rekreovat ale pracovat.

Vazte si ucitelov, ich prinos, ich starostlivost o vase deti.
Taketo upodozrievanie a rypanie je pre mna ubohost.

banderaska29
13. jún 2022

@zmrzlinka2021 je to úbohosť ale že vrcholná. môže predavačka vôbec nakúpiť potraviny pre svoju rodinu v tých istých potravinách kde pracuje ? podľa mierky tejto autorky ani nie, lebo šak to určite zadarmo jej daju 😀 sh...t

zmrzlinka2021
13. jún 2022

@banderaska29 ja mam pocit, ze autorka tejto temy je dost problemova osoba... neprajna

mucuinka
13. jún 2022

@mimusa18 uprimne, mamina je ucitelka, obcas sme s nou cosi absolvovali. Prave v piatok sa vratila zo skoly v prirode. Bola tam od pondelka. Vzdychla si, ze keby sa neboji rodicov, tak vezme moju dceru, mala by zazitok. Po tvojom prispevku jej rozumiem... je to smutne, ked si vezmem, ze jednemu jej ziakovi platila svp lebo si to nemohli dovolit a ze za cely tyzden s detmi doslala 4!!!! Hodiny nahradneho volna a anincent naviac. To, ze je jednou nohou v base, lebo ak sa dietatu nieco stane, prva otazka je " A kde bola ucitelka" je uplne zbytocne pisat. A to ze decka dostalinv stredu crevnu virozu a sprchovala ich a prala pokakane a ovracane veci. ... no ved je ucitelka, nech robi, pravda? Niekedy je super sa pozriet na veci aj z inej strany, nie len tej vlastnej. Chcem ti povedat, ze mi je tvoj prispevok velmi luto... tak ludsky

michaelam2
13. jún 2022

@mucuinka presne tak, vela rodicov berie vylety a pod. automaticky ale uz si neuvedomia, ze ucitel zaplatene navyse nic nema …a to sa o tie deti stara den noc…hovorim to ako dcera ucitelov, co kazdy rok organizovali tyzdnove lyziarske zajazdy na chate, skoly v prirode a podobne

h2o2
13. jún 2022

Byť učiteľom v dnešnej dobe je fakt na nervy hlavne keď je väčšina rodičov ako autorka.

maminkadeticiek
13. jún 2022

Ucitelka je mozno zgrloska ale ty si zavistliva.Mne by bolo uplne jedno ci berie svoje deti,ak sa spravaju slusne.Kazdy mame v praci nejake benefity,toto je ten jej.

abbey1
13. jún 2022

Bežne to tak fungovalo a na normálnych školách stále funguje. Ukľudním ťa, že sme si to vždy platili.
A ak by tie jej deti neušli, je ti jasné, že i tak by ste platili fixnú sumu za autobus?
Ak ťa zaujíma vyúčtovanie výletu, normálne učiteľku oslovte a ona vám ho ukáže. Máte na to nárok, vyúčtovanie urobené musí byť. Ale po ľudskej stránke :(

lucia147852
13. jún 2022

Riešiš maximálnu kravinu. Aj za našich čias sa takto dopĺňali počty, dokonca aj žiakmi (znami) z nových škôl. Všetci to normskne zaplatili ako aj ostatní. Nikoho ani len nenapadlo to riešiť. To čo je v tebe je čistá závisť na niečo, čo s najväčšou pravdepodobnosťou ani neni pravda. Nechápem čo máš za problém s tým, že sa zaplnia VOĽNE miesta. Nikto tvoje deti predsa o miesto neobral. Keď si nechcela platiť, tak si deti nemala má výlet poslať 🤷🏽‍♀️

miadi
14. jún 2022

Toto by ma v zivote nenapadlo riesit ani keby isli jej deti zadarmo. Ved ona si ich tam vobec neuzije a pravdepodobne idu lebo by jej ich nemal kto doma povarovat kym bude prec. a 5ka a 7ka su este deti ved neberie si tam 17ky..U nas robili zbierku $ pre ucitelov na obed a poslala som im viac ako tento vylet na osobu lebo si ich pracu vazim. Moja dcera rada chodi do školy. To je tak mentalne a psychicky narocna praca hlavne na ZS s detmi ten hluk dookola opakovat pravidla to chce svatu trpezlivost. Kolko zien vrieska po vlastnych 1-2 detoch ked neposluchaju co si ucitelka nemoze dovolit. A ta zodpovednost ani nehovorim.Smutne ze prave toto ta trapi. Ze vam to nebolo trapne pytat sa jej ci im to zaplati.

nyusika
14. jún 2022

Tak ja sa fakt nečudujem, že je naša spoločnosť v takých sra.čkách.

Učiteľka zneužíva svoje postavenie a využíva výhody - volá sa to "rodinkárstvo"

Sorry, tu vôbec nejde o nejakú závisť, toto je bohapusto neprofesionálne zneužitie postavenia.

Ja si tiež na firemné podujatia nedovlečiem polovicu rodiny.

elizabet173
14. jún 2022

vôbec sa nečudujem učiteľom, ktorí odmietajú ísť s deťmi na koncoročný výlet. Majú ho zaplatený, ako bežný deň v škole, kedy majú deti upratané v laviciach a nemusia mať oči aj na chrbte, aby sa niekomu niečo nestalo. Výlet trvá dlhšie, ako ich pracovný úväzok, za hodiny nadčas im nikto nezaplatí a ešte keď majú takýchto rodičov....no nejdem nikam, rodičia ušetria 50 eur, môžu si zobrať deti a urobiť im výlet oni. Keby učiteľka brala na výlet deti 3 a ročné, ktorým musí venovať zvýšenú pozornosť, to by sa nepáčilo ani mne, ale v tomto prípade by mi to bolo absolútne jedno a zaželala by som im pekný výlet.

vso10
14. jún 2022

Nezavid. Neriešila by som to ani kebyže ma tie deti v autobuse zadarmo. Predstav si, že ide napr 42 deti na výlet a platia po 50€. Dokopy zaplatia 2100€. Pokiaľ rozratame 2100€ medzi 44 deti (2 ucitelkine), vychádza to cca 47,73€/dieťa. To naozaj budeš závidieť, že si zaplatila o 3€ viac? Tá učiteľka to má zaplatené ako bežný školský deň. Ale namiesto 8h bude pracovať viac. A bude mať autobus aktívnych deciek a sledovať ich viac ako v škole...
Moja mama kým učila, tak nás bravala (2 deti) na každý výlet, kam sa dalo. Po 1. Videli sme veľa, po 2. Nemal by nás kto postrážiť a musela by zaplatiť opatrovateľku (spomen si, že nemá príplatok za ten výlet a strávi tam viac času). Mnohé výlety nám mama zaplatila a išli sme tiež s inou školou, ako sme chodili. Zopár výletov sme mali zadarmo, lebo spoločnosť (firma organizujuca výlet) navrhla, že nad určitý počet detí je jedno decko zdarma alebo v zníženej sume. Pri takejto sume, by som absolútne neriešila, či si učiteľka berie deti zadarmo alebo im to platí. Čakala som, že spomínaš aspoň 200€ výlet a nie 50€ 🤦 a že si niekto urobí 2-3 deti je jeho vec. Treba myslieť už pri výrobe dieťaťa, že každé ďalšie dieťa nieco stojí...
Určitý čas sme mali tiednu, čo nás nikam nebravala, chápem prečo. Za takéto doťahovanie s rodičmi by to ani mne nestalo.

hailey1
14. jún 2022

@mimusa18 my to mame tak, ze ak dieta nemam kam dat, do 18 rokov ho mozem vziat so sebou. A vkuse nic dookola, len rodicia, lebo urcite nam vylety platia deti 😂😂😂 nevezmeme ich - zle, vezmeme ich - zle.

travelllerka
14. jún 2022

A v čom je problém? To sa nesmú brat učiteľky na výlet svoje deti? Mne by nenapadlo, že by to mala byt nejaká komplikácia, alebo niečo nevhodné. Aj keby to majú nedajbože zadarmo, čo si osobne nemyslím.

sense
14. jún 2022

Pozri sk učiteľke neveríte ze to zaplatí a vadí vám to tak sa rodicia kt to vráti spojte a žiadajte vyúčtovanie výletu.

Osobne by som to neriešila, možno nemá deti kde nechať, nevidím na tom nič zlé.

moonlight1210
14. jún 2022

@nyusika rodinkarstvo je o niecom inom.

Tie deti tam nie su na ukor inych deti. Ze niekoho zo ziakov ucitelka nevzala, lebo dala tie miesta prednostne svojim detom. A nejake dieta zo skoly preto muselo ostat doma.
Keby to bolo takto, to je rodinkarstvo.

Tu ale idu vsetky deti, co chcu a ostali este volne miesta.

Jedine, co autorku skutocne z toho celeho trapi, ci to nahodou nemaju ucitelkine deti zadarmo a teda ucitelka neusetrila.
Inak nic ine. Ani bezpecnost, ani rozptylena pozornost, len tie peniaze.

A aj ked sa priamo spytala a dostala od ucitelky odpoved, ze ano, zaplatila si to pre svoje deti, tak jej neveri. A podlozila to tym, ze zvycajne ucitelka setri kazde euro (co mi ako argument nepride, skor je to predpoklad, spekulacia).

Ze to moze byt o tom, ze ucitelka tu je ochotna dat tie peniaze, lebo usetri, lebo keby sla s detmi na taky vylet iba rodinne sama ju to vyjde viac, to jej nenapadlo.