Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?
Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷♀️
@michaelam2 @elizabet173
U nás na Orave je viac učiteľov ako voľných miest. Tu sa čaká na voľné miesto v školstve, až kým nejaký učiteľ ide do dôchodku.
@danusa63 u nás nie, u nás je to tak, ako som uviedla vyššie. Je to normálne, skôr zoženieš prácu v BA, TT ako v Michalovciach, teba to prekvapuje?
@abbey1 tiež by som celá šťastná z tej školy utekala, robiť za smiešny plat, benefity nič, jednou nohou stále v base...
@elizabet173 Akože žiadne benefity? Veď môžeš kriedy šup do kabelky. ;)
Po prečítaní niektorých komentárov nechápem ako môže moja mama povolanie učiteľka milovať ….
@abbey1 smutne je ze niektori ucitelia si aj tie kriedy musia kupovat za svoje :D
@mimusa18 ako môže ísť celá škola na výlet s jednou učiteľkou?
@panelacikova písala som už na začiatku,že samozrejme ide viac učiteliek 😂
@mimusa18 pozri, odpoveď si dostala. učiteľka na 100% hradí výlet svojim deťom (dieťaťu). na všetko musí mať papiere, všetko musí rozúčtovať. ja osobne predpokladám, že ty si jediná, ktorej to vadí. ale aby si zo seba nerobila totálnu harpyu, tak si to napísala štýlom, že viacerých to zaujíma... takže pohoda, klídek... tvojmu dieťaťu učiteľka neukradla v prospech svojho ani cent, to mi ver.
Tiez by mi nevadilo keby si ucitelka vzala na vylet svoje deti, ved mozno su aj celkom do partie a skamaratia sa s triedou... ale zas kvoli tomu tu nerobme z ucitelov martyrov 🥴 ani zdaleka si to nie vsetci zasluzia... ako sa najdu sprosti rodicia, tak sa este lahsie najdu sproste ucitelky...
Tak u nás riaditeľkina dcéra ešte je na prvom stupni chodí na lyžiarsky do svojou triedou potom ide s o ročník nižším.Minuly týždeň bola s deviatkmi na plaveckom teraz je ani neviem s ktorou triedou v škole v prírode .Dievča nebolo tretí týždeň v škole lebo stále putuje s dakymi ročníkmi niekde na týždeň.Hlavne že ostatné deti píšu písomky opravujú známky píšu riaditeľske testy 🤷
@viestta nikdy nevies ci to nedostala prikazom od riaditela skoly alebo jej to prischlo lebo je na rade alebo prehrala stavku 🙈 kazdopadne bohuzial pisem z vlastnej skusenosti, sama mam vystudovane ucitelstvo a prave kvoli takymto ucitelkam neucim, ten kolektiv uciteliek som si zazila a je proste neopisatelny (hlavne myslim ZŠ, na SŠ to uz malo uroven)... a to sa bavim o skolach v krajskom meste
,,No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷♀️"...krásne opísaná pani učiteľka Vášho dieťaťa,ktorá to Vaše dieťa berie na školský výlet, ktorý ako tu už bolo spomenuté,nie je povinnosťou pani učiteľky zorganizovať. Je to jej dobrá vôľa. A jasne píšete,že Vám odpovedala,že dopĺňa stav, keď aj svojimi deťmi a výlet im zaplatí. Nuž,mám pocit,že by Vám vyhovovalo viac,ak by tie miesta doplnila Vami...aspoň by ste mohli o všetkom viac vedieť...napríklad o tom, čo všetko predchádza organizácii takého výletu,prípadne sa o pani učiteľke dozvedieť aj čo to viac ako len to,že keď netreba tak eurá nepustí. Práve sme sa šťastne vrátili z výletu,podotýkam zo školského...dokonca ho absolvovali aj deti učiteľov. Beda nám😁
@carmenuska
@carmenuska Prepáčte,malo to byť všeobecne odoslané. Ale perfektne ste napísali svoj príspevok!
@nyusika a to sa má ta učiteľka starať aj o deti co nechodia k nej do triedy,resp. do skoly,len zato že je to súrodenec jeh žiaka???ved ona ma za tie deti zodpovednosť a zobrať niekoho koho ani nepoznáš a nevieš ako sa bude chovať a či bude rešpektovať pokyny je úplná blbosť. rozdiel je firemná akcia a školský výlet.ak s tým nemá problém vedenie školy, prečo by nemali ísť.
Ja keď som bola na ZŠ naša triedna už mala vnúčatá a aj tie chodili s nami na výlet, dokonca raz s nami boli v škole v prírode. Nikdy to nikomu nevadilo.
Necitala som vsetky odpovede ale z mojho pohladu ako vychovavatelky ktora na akcie skoly tiez chodi by ma ani nenapadlo ze takato vec dokaze niekoho napadnut 🤦♀️ uplne v pohode by som si vzala aj ja deti ale kedze je to starost naviac zatial sa nezucastnili akcii so mnou. Dalsia vec je ze uz na pohovore mi bolo povedane ze na vsetky akcie a vylety si mozem brat deti dokonca aj na skolenie mi vedenie ponuklo ze mi urobia detsky kutik kedze trvalo az do vecera. Viaceri bezne beru deti so sebou aj do prace a nikto nemal nikdy problem. Skor je to velmi mile lebo sa spozname aj z opacnej strany. Viac je to rodinne.
@mimusa18 Viaceré to tu už vysvetlili: Ak učiteľka zoberie a zaplatí aj za svoje deti, každý aj ty platíš menej. Lebo sa to rozráta na osobu. Mala by si sa jej poďakovať za to, že stráži každý tvoj cent, aby si nemusela platiť viac. Ak ide viac učiteliek, a ide celá škola, tak ste ozaj malá dedinská škola (možno len 1-4.roč.). Keď nemáte ani 50 žiakov na naplnenie autobusu. A keď sa ti stále nepáči, že vás učiteľka všetkých ťahá z biedy a zaplatí aj za svoje deti, tak si mala mať ty o 2 deti viac, bol by plný autobus a žiaden problém.

@mimusa18 aj moje dieťa bolo so mnou 😁 a výlet som platila , dokonca aj sebe!! Ty si myslíš,že učiteľka ide všade zadarmo? Dnes je už taká doba,že už platí aj doprovod a škola mi to nepreplatí,lebo to je nie o navyše a ja som ho vymyslela. Vieš ty vôbec koľko papierovačiek je okolo jedného výletu? To,že si môžem zobrať vlastné dieťa mi dovolilo vedenie. Kam som ho mala dať,keď nad rámec pracovnej doby z vlastnej vôle vezmem cudzie deti zadarmo na výlet ,aby mali zážitok? Si uvedomte,že ísť na výlet nie je samozrejmosť ani povinnosti učiteľa. To je jeho dobrá vôľa. Počas výletu máš zodpovednosť za x deti,čiže čo na tom mení, že je tam o jedno,dve naviac.Keby sa niečo stane tvojmu, učiteľka má prúser a je zodpovedna.Tym,že tam má aj svoje, si sama sebe robí robotu navyše. Sa čudujem ,že vôbec sa toto niekto opýta.Kebyvsa to mňa opýtate na rodičku , tak ho ukončím,že spravte si zážitok svojim deťom vy. Veď predsa všetko musíme vydokladovať a vrátiť deťom peniaze. Aj za autobus ide faktúra , riaditeľovi sa dáva podpisovať zoznam žiakov ,ktorí idú na výlet. Čiže vie sa presný počet účastníkov ,aj rozpocitat cena za osobu.Mna osobne by toto riadne urazilo.....Pretože ešte zo svojho mnohokrát kúpim napr.vohcene utierky ,aby vaše deti neboli lepkavé od zmrzliny , dám papierové vreckovky usoplenym deťom , kúpim nejaké cukríky do autobusu atď....Nehnevá má na mojom povolaní plat,pretože ma to baví robiť ,ale rozdrapeni rodičia a keď mám mať rodičovské ,mak hrču v hrdle.Napadlo ta,že vám môže dať učiteľka preplatiť všetky jej hovory ,keď obtelefonovavala všetko keď vybavovala výlet?