Bilingválne gymnázium Sučany
Dobrý deň, rada by som sa chcela niečo dozvedieť o gymnáziu v Sučanoch. Či je tam možné sa dostať aj bez olympiád, aké možností škola ponúka - počas štúdia a po skončený školy, niečo o prijímacich pohovoroch a škole. Ďakujeem 🙂
@hettinka podla mna (vysoko subjektivny nazor) Sucany nie su tazka skola. Teda neboli. Ano, vsetko je in English, vtedy dokonca vsetko ucili natives s aprobaciou v odbore, ale to podla mna sucasnym detom uz nepride ako nieco narocne. Maju uplne ine moznosti na kontakt s jazykom. (Moj syn cita od 12r. fultextove knihy v AJ a staci mu na to bezna jazykovka). Rozsah uciva bol podobny ako na beznom gympli, system overovania vedomosti bol ovela lahsi. Ziadne skusanie, len projekty, eseje a dopredu ohlasene testy. Takze ziadne ucenie z hodiny na hodinu, ziadny stres. Vtedy tam studovali deti najma kvoli tomu, ze inde sa Aj este poriadne naucit nedal. Ale takmer nikto tam nesiel kvoli zaujmu o jazyk ako taky. Jazyk bol len prostriedok, nie ciel.
A co sa tyka studia v cudzom jazyku - v mojom odbore som nestretla jedinu odbornu publikaciu v SJ. Vsetko len v AJ. Sme primala krajina na to, aby sa vedecke publikacie v mensich odboroch prekladali.Pracujem na beznom slovenskom pracovisku a s AJ pracujem kazdy kazducky den a minimalne pasivna znalost jazyka na slusnej urovni je aj v rutinnej praxi nevyhnutnostou. Takze ja som za bilingval vdacna, ze som nemusela dobiehat jazyk po nastupe do prace.
A este ze mozem citat knihy v originalnom zneni a nie som odkazana na preklady😂.
Ahojte, nevie niekto, ci je na anglickom bilingvalnom gymnaziu maturita z anglictiny povinna? Ci si ziak moze vybrat ziak aj to, ze ide maturovat z ineho cudzieho jazyka. Dakujem

@hettinka zrps je dobrovoľné ....tento rok bolo 120 euro na rok , ďalšie poplatky neviem keďže dcérka je prváčka ale poplatky sú na každej škole takže to vyjde na rovnako plus mínus