icon

Bilingválne gymnázium Sučany

anna505
6. aug 2018

Dobrý deň, rada by som sa chcela niečo dozvedieť o gymnáziu v Sučanoch. Či je tam možné sa dostať aj bez olympiád, aké možností škola ponúka - počas štúdia a po skončený školy, niečo o prijímacich pohovoroch a škole. Ďakujeem 🙂

Strana
z3
shobi
10. apr 2019

@hettinka zrps je dobrovoľné ....tento rok bolo 120 euro na rok , ďalšie poplatky neviem keďže dcérka je prváčka ale poplatky sú na každej škole takže to vyjde na rovnako plus mínus

demetria
10. apr 2019

@hettinka podla mna (vysoko subjektivny nazor) Sucany nie su tazka skola. Teda neboli. Ano, vsetko je in English, vtedy dokonca vsetko ucili natives s aprobaciou v odbore, ale to podla mna sucasnym detom uz nepride ako nieco narocne. Maju uplne ine moznosti na kontakt s jazykom. (Moj syn cita od 12r. fultextove knihy v AJ a staci mu na to bezna jazykovka). Rozsah uciva bol podobny ako na beznom gympli, system overovania vedomosti bol ovela lahsi. Ziadne skusanie, len projekty, eseje a dopredu ohlasene testy. Takze ziadne ucenie z hodiny na hodinu, ziadny stres. Vtedy tam studovali deti najma kvoli tomu, ze inde sa Aj este poriadne naucit nedal. Ale takmer nikto tam nesiel kvoli zaujmu o jazyk ako taky. Jazyk bol len prostriedok, nie ciel.
A co sa tyka studia v cudzom jazyku - v mojom odbore som nestretla jedinu odbornu publikaciu v SJ. Vsetko len v AJ. Sme primala krajina na to, aby sa vedecke publikacie v mensich odboroch prekladali.Pracujem na beznom slovenskom pracovisku a s AJ pracujem kazdy kazducky den a minimalne pasivna znalost jazyka na slusnej urovni je aj v rutinnej praxi nevyhnutnostou. Takze ja som za bilingval vdacna, ze som nemusela dobiehat jazyk po nastupe do prace.
A este ze mozem citat knihy v originalnom zneni a nie som odkazana na preklady😂.

monajsl
Autor odpoveď zmazal
wladka
5. feb 2020

@demetria ako to je s intrakom? aky je tam rezim? Ja mam dieta na 8r gympli.. ale je to problemova triedam tak zvazujem ze by som ju dala na 5r bilingval, teraz je v tercii (8r).. My smke od NR, tak mam mierne obavy,,i ked ja na strednu som chodila na intrak :D..

demetria
5. feb 2020

@wladka
Netusim, ako je to teraz. Ja som byvala este na inom intraku, ten zrusili a potom sme vsetci boli na priemyslovke. Rezim bol taky bezny. Ziadne velke obmedzovanie, ale ani nejaka divocina. Vychadzky boli odstupnovane podla veku.

wicka5
26. apr 2020

Ahojte, nevie niekto, ci je na anglickom bilingvalnom gymnaziu maturita z anglictiny povinna? Ci si ziak moze vybrat ziak aj to, ze ide maturovat z ineho cudzieho jazyka. Dakujem

shobi
26. apr 2020

@wladka dcérka je na internáte v Martine na dopravnej škole

Strana
z3