Čo potrebujem na zápis do prvého ročníka?
Ahojte dievčatá, chcela by som sa spýtať ako prebieha zápis do prvého ročníka základnej školy 🙂 🙂 Vyžaduje učiteľka od detí niečo konkrétne, napr. počítať, rozoznávať farby a pod. ?
tak u nas zasa funguje nulty rocnik hlavne pre tie deti, ktorym navrhli odklad....
tilly, reagujem na tvoju debatu so syslicou a i. ohladom tvojich starosti okolo 0.rocnika. Kedze som z toho vyrozumela, ze byvas niekde okolo Samorina, tak len pre info - od septembra sa na Estonskej ul. v Podunajskych Biskupiciach otvara sukromne centrum slovensko-anglickych 0.tried s vyucbou podla ITV. Otvara ho sukromna skola Finesa z Devinskej, co ti spominala syslica, bude sa to myslim volat Finesa Brilliant Bees - Slovak - English 0.grades.
Ta lokalita pokryva vasu spadovu oblast, tak ak potrebujes viac info, skus napisat na skolsky mail, www.skolafinesa.sk,
finesa@skolafinesa.sk. Maju tam dost dobre objasnene aj problematiku 0.rocnikov ZS, ta ucitelka co ju spominas v tej debate mala pravdu, podla noveho skol.zakona je 0. pre bezne deti nedostupny, su aj nejake debaty na googli, skus sa pozriet.
--
Mile mamicky, robim jednu studiu, co sa tyka mamiciek s detmi a ake maju moznosti po skonceni rodicovskej dovolenky. Ak ma niekto zaujem prispiet do tejto mojej prace vyplnenim dotaznika, budem mu velmi vdacna. Kliknite prosim na tento link:
http://dotaznicek.sk/kontrolpanel/dotazniky/dot...
Za ochotu Vam vopred dakujem
no caute tak mne dneska volali zo skoly v marci mi presne zavolaju a mam doniest paulinku na pozorovanie na dva dni do ich skolky no to bude zabava uz sa tesim bude tam psychologicka a neviem kto este najhorsie na tom je to ze mi sme teraz doma uz skoro mesiac tak mala je taka divoka ved poznate 😀
@lamada181 to mi pripadá ako keby bola malá pokusný králik a nie budúca prváčka. 😲 😝
asi tak ale co uz 😀
uz mam zalohe jednu skolu ale mala o nej nechce ani len pocut
@lamada181 a prečo nechce o nej ani počuť za kamošky?
no presne lebo v tej skole ma kamosky a tak no horor proste ja to berem jednym slovom puberta a dost zavcasu s ktorej som hotova 😀 😀
@lamada181 a aké je konštatovanie psychologičky?
no a dnes nám došla školská taška ,jéj doručenie trvalo dva týždne ale je super objednala som ju z tej stránky čo som dávala.Objednala som Cars a je fakt super lebo mu prišla akurát na maniny.
ahoj danilelik
zatil ziaden este sme neboli cakam dokykm nam zavolaju zo skoly ze mame prist 😀 😀
@lamada181 a už volali alebo si robili len srandu.
danielik neveim ti povedat som v nemocnici a cakam ci sa ozvu zajtgra by som mala ist domov ak sa nic nenajde
@lamada181 tak sa rýchlo uzdrav prajem skoré uzdravenie.
@lamada181 Skoré uzdravenie prajeme aj my, nemocníc máme aktuálne po krk... len čím ďalej od nich.
Od včerajška máme doma papier o prijatí, som len zvedavá ako chcú do dvoch prváckych tried umiestniť 52 detí.
Tašku kupovať nebudeme, to si vyhradili starí rodičia, takže sa nechám prekvapiť @danielik inak, aj syslíkovi sa páčila tá s Cars.
Tak, dievčence, šup sa do témy "Prváčik september 2011". 🙂 Nepochybujem, že aj Paulínka bude s nami prváčka!
@syslica náš s nou lieta doteraz má vypevnený chrbát aj dno a je perfektná ,objednávka síce trvala dva týždne ale taška prišla na meniny.A starkých treba nasmervať.
@danielik79 Starkí boli náležite inštruovaní, aj leták s kupónom na zľavu dostali... ale čo z toho výjde, to si netrúfam odhadnúť. Syslík odmietol nechať sa zapísať do detského folklórneho súboru - zrejme opäť ovplyvnený starými rodičmi, ktorí by z neho radi mali Karate Kida - ale čo narobím, keď karate tu nemáme? 😖 Budem rada, keď ho dostanem vôbec na nejaký pohybový krúžok, skolióznika jedného!
@syslica kupon na zlavu odporúčam využiť čo najskor aj ja som to využila a samotnú tašku som dostala za 26,39eura aj s dopravou.No mi máme smolu žiadne krúžky sú tu neni ale nevadí využívame krásny čas na byciklovanie aj ked bol u nás ráno sneh.
no vcera ma pustili domov len sa nevladzem hybat som ko skoro som vykrvacala poslednej chvili som si zavalala sanitku takze parada
@lamada181 no to neni sú s tým žarty radšej sa nepýtam ani prečo šetri sa a nebehaj.A manžel nech pomáha.
neboj pomaha je doma ma ocr
sarkula dakujeme no ja som chcela tiez ale kedze som nemala cas ist kupit alebo spravit masku tak som volila to co mame doma a sme zas boli princezne a patrik bol james bond 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Ahojte; Vidim ze niektore maminky tuu mate buducich prvacikov. Tak sa pripajam. My sme zapis absolvovali tak na dialku vyplnenim dotaznika tak sa chcem opytat, ze ake testy sa pri normalnom zapise robia. Vsetky deticky robia IQ testy? Pocula som uz kadeco, tak ma zaujima, ze co musi take dieta na zapise zvladnut.

U nas 0-ty rocnik nakoniec neotvorili prave preto, ze oblast Bratislavy nesplna stanovene kriteria (socialne znevyhodnene prostredie). Boli sme sice na zapise do 0-teho rocnika, no nakoniec ho neotvorili. Do skolky sa vratit uz nedalo pre plne stavy, takze je moj krpec prvacikom a dari sa mu dobre. Je ich v triede len 13. Od psychologicky sme mali odporuceny odklad ale teraz som rada, ze je tam, kde je. Pani ucitelka je s nim spokojna a on sa do skoly tesi.