icon

Čo robia nepokrstené deti počas náboženstva?

9. feb 2025

Mamičky prosím Vás máte nepokrstené dieťa? Zaujíma ma, ako to je v škole napr.ak je náboženská výchova, čo robia nepokrstené deti? Ďakujem

prasiatko30
9. feb 2025

@minenkaa sorry citam fakt len letmo a este aj reagujem😂

januska12323
9. feb 2025

Ak chodia na náboženstvo tak úplne to isté čo krstené. Ja som tak chodila a jediný rozdiel bol v tom, že som nešla na prijímanie ale to by nešla ani polovica krstených keby za to nedostali hodinky alebo bycikel. Celé náboženstvo na škole je blbosť, mala by byť povinná etika a náboženstvo po vlastnej osi mimo školy.

stvura
9. feb 2025

@minenkaa no u nas napriklad deti na etike prakticky nic nerobia...na nabozenstve sa naproti tomu fakt ze ucia - dcera bude buduci rok robit birmovku a veru dost sa pripravuje (plus chodi i na nabozenske olympiady)
@minenkaa u nas je len katolicke a evanjelicke (NZ)

minenkaa
9. feb 2025

@stvura to vážne ,moje decko chodilo na cirkevnú školu a na náboženstve sa učili aj o iných náboženstvách

ibrunova
9. feb 2025

Nech sa na mňa nikto nehnevá, predmet náboženstvo na štátnych školách by mali zrušiť.

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova prečo

ibrunova
9. feb 2025

@minenkaa Náboženstvo patrí do kostola. Alebo do cirkevnej školy.

majka99999
9. feb 2025

Normalne robia to, co ostatne deti, moji nie su pokrsteni a chodia na nabozenstvo (katolicke). Ziadny problem nie je, nesli samozrejme na na svate prijmanie ani do kostola nejako nechodime.

natalka13
9. feb 2025

@stvura na birmovku sa maju pripravovat doma, toto fakt do skol nepatri.

natalka13
9. feb 2025

@minenkaa preco by skola mala v nabozenstve-krestanstve suplovat rodinu a kostol?

tetapetra
9. feb 2025

@stvura u nás sa náboženstvo v škole až tak neprežíva. Našťastie máme super farára. Boli decká, ktoré na náboženstvo chodia, ale napríklad na prvé sväté nešli

minenkaa
9. feb 2025

@natalka13 ale na náboženstve sa neučí len kresťanstvo s prečo škola supluje výučbu matematiky,dejín ,slovenského jazyka,veď toto môžu aj rodičia učiť ,škola je o vydelavani a tam patrí aj náboženstvo a už aké si človek vyberie v súkromnom živote je jeho vec ale oboznámenie o náboženstvách je podľa mňa obohacujúce ,veď su tam aj dejiny ľudstva ,etika

natalka13
9. feb 2025

@minenkaa no ako kde. A aj tak kopa deti ba 2.st. uz na nabozko nechodi

minenkaa
9. feb 2025

@natalka13 tak chodia na etiku ale je ta možnosť

ibrunova
9. feb 2025

@minenkaa ako môžeš porovnávať náboženstvo a slovenčinu?? Je rozdiel učiť sa o náboženstvách v rámci dejepisu, v rámci všeobecného prehľadu a proti tomu náboženstvo konkrétneho vierovyznania s farárom?

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova a na toto máme katechizmu,výučbu pred všetkými tými sviatostiami v konkrétnych náboženstvách a v božích stánkoch

ibrunova
9. feb 2025

@minenkaa však práve, v božích stánkoch.. Tak načo aj v škole?

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova ako ty môžeš porovnávať náboženskú výchovu v školách a výchovu priamo v konkrétnom náboženstve s tým duchivnym vodcom čo majú

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova náboženská výchova v školách by mala byt o všetkých náboženstvách a ešte je tu etika ,to že si niekde v škole farár spraví vlastnu výučbu je už iný problém

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova je niekde povinná náboženská výchova?Ja sama som proti cirkvy ale viera a náboženstva sú niečo iné

minenkaa
9. feb 2025

Deťom treba dať informácie aj o iných náboženstvách aby mali možnosť si vybrať a vo veľa rodinách je vadsiniv len jedno náboženstvo alebo žiadne ,treba deťom otvoriť myseľ

letfenixa
9. feb 2025

Nepokrstene dieťa, ak sa zúčastňuje náboženskej výchovy, má to rovnakú hodinu ako pokrsteni spolužiaci. Alebo chodí na etiku.

ela_79
9. feb 2025

U nás v škole prebieha len náboženská výchova, príprava na prijimanue prebiehala mimo školy. Je na rodičovi/dietati, či zvolí náboženskú alebo eticku výchovu. Krst nie je podmienkou pre voľbu náboženskej výchovy, takisto na prve sväté prijímanie dieta netlačia.

janai1
9. feb 2025

@minenkaa no tak neviem kde tvoje deti chodia ale u nás sa v škole vyučovalo iba rímskokatolícke a o iných náboženstvách na hodine nepadlo ani písmenko

minenkaa
9. feb 2025

@janai1 tak to je smutne

ibrunova
9. feb 2025

@minenkaa škola nebude zabezpečovať učiteľa na náboženstvo, kde bude jeden žiak. U nás evanjelické bola jedna skupina, od 5-9,lebo ich bolo málo.

minenkaa
9. feb 2025

@ibrunova ale to už nie je moja vina, to potom treba ísť na inú školu

nika23t
9. feb 2025

Mali sme takto dvoch chlapcov v triede dcéry. Nič, normálne boli na hodine, vedeli sa aj modliť, nejako dcéra nevnímala rozdiel.

janickacrazy
9. feb 2025

@janai1 u nás to isté a myslím si, že je to vo väčšine škôl na Slovensku tak, aspoň v mojom okolí áno

viestta
9. feb 2025

@minenkaa o inych nabozenstvach sa mozu ucit na dejepise, na obcianskej, aj na etike, povedzme. Na ZS sa vyucuje nabozenstvo, a co sa na nom vyucuje zavisi od toho ci su vyucujuci katolici, luterani, grekokatolici... Castokrat skola vie zabezpecit vyuku len jedneho nabozenstva, nie vsetky, ktore by si rodicia priali. A vyucuje sa to nabozenstvo, ktore ma v danej skole najviac ziakov, popripade to, akeho ucitela skola zozenie. Nejake vseobecna nabozenska vychova o vsetkych nabozenstvach pre rozsirenie vedomosti a vseobecneho prehladu ziakov sa nevyucuje.
Nabozenska vychova do skol nepatri, tu si ma kazdy rodic a cirkev zabezpecit mimo skoly. To je ten paradox, aj ked Ustava pise "Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo." sa nabozenstvo vyucuje v statnych skolach.