icon

Čo robia nepokrstené deti počas náboženstva?

9. feb 2025

Mamičky prosím Vás máte nepokrstené dieťa? Zaujíma ma, ako to je v škole napr.ak je náboženská výchova, čo robia nepokrstené deti? Ďakujem

Strana
z3
minenkaa
9. feb 2025

@viestta toto som veľmi prekvapená lebo máme známeho čo učí náboženstvo síce nie na Slovensku ale učí o všetkých náboženstvách a tak isto sa aj moje decko učilo aj o ostatných náboženstvách síce na súkromnej škole ale na Slovensku a pred asi 15timi rokmi.Tak áno ak funguje náboženstvo podľa toho že učí vyučujúci len to jedno svoje náboženstvo takáto výuka by na školách nemala existovať ver to je totálne nefér a obmedzujúce

minenkaa
9. feb 2025

To potom nieje náboženská výchova ale kresťanská to je ku.va rozdiel

viestta
9. feb 2025

@minenkaa na Slovensku je to tak.

natalka13
9. feb 2025

@minenkaa odkial.konkretne mas svoje informacie ze na nabozenstve v slovenskej statnej skole preberaju vsetky nabozenstva vcetne dejin nabozenstiev a kto konkretne to uci? Katechetka? Neverim.
Mas to riadne popletene miesas hrusky s jablkami. Matematika a nabozenstvo konkretne rimokatolicke....

minenkaa
9. feb 2025

@natalka13 od svojho decka

natalka13
9. feb 2025

@minenkaa no tak nam napis ktora skola a kto ich to ucil. Ktory katechet prebera judaizmus, islam,sikhizmus, hinduizmus, budhizmus...

janka1011
9. feb 2025

Nepokrstené deti chodia na etiku, nie na náboženstvo. Ak tieto 2 predmety neprebiehajú súčasne, počas náboženstva má etikár voľnú hodinu.

minenkaa
9. feb 2025

@natalka13 ale katechizmus je výuka cirkevnej náuky nie náboženská výuka ,čo ja viem ,kto učil moje decko pred 15rokmi.V tejto téme bola otázka na náboženskú výchovu a nie kresťanstvo ,ja som myslela že na Slovensku sa vyučuje náboženstvo inak a bolo mi to tu aj vysvetlené ,nemôžem za to že na Slovensku existuje len katolícka cirkev a zvyšok neexistuje

patka06
9. feb 2025

@minenkaa Na Slovensku si rodič vyberie na akú náboženskú výchovu dieťa prihlasuje, môže napr. aj na evanjelickú, resp. inú ktorá sa na škole vyučuje.
Náboženská výchova nie je povinná, môže si vybrať etickú výchovu

jaond19
9. feb 2025

Dcera nie je pokrstena, nechodí do kostola, ja som neveriaca, muz veriaci (nepraktizuje co sa cirkvi tyka nic), vybrala si nabozenstvo, divila som sa, ale nikto nenamietal ani neriesil. Odsedí si hodinu normalne ako kazdu inu, vypocuje si vyuku. Syn chodi na etiku.

minenkaa
9. feb 2025

@patka06 veď a čo to mne vysvetľuje ja to viem že nie je povinná ty ale furt točíš len o kresťanstve nie o náboženstve

lenkakravcova
9. feb 2025

Naši majú počas náboženstva voľnú hodinu. Potom ďalšiu voľnú hodinu. A potom im dali až etiku (kus na hlavu že musia čakať, ale tak čo už, ešte že je družina..).

V Rakúsku sa napr vyučuje ako náboženstvo buď katolícke náboženstvo, alebo protestantske alebo islam alebo majú etiku. Je tam viac možností. V VB to isté + majú možnosť všeobecného náboženstva, kde sa učí o všetkých náboženstvach. Na Slovensku je poväčšine možnosť iba katolíckeho náboženstva a etiky.

natalka13
9. feb 2025

@minenkaa Pred 15 rokmi snad vies kde chodil tvoj syn do skoly.
A ak nevies co sa na SK vyucuje tak naco pises?

minenkaa
9. feb 2025

@natalka13 kde píšem o synovi a bolo mi už vysvetlené ako to funguje na Slovensku na školách tak kľudne môžeš skončiť

stvura
10. feb 2025

@natalka13 a kde som ti to napisala ze sa pripravuje v skole na birmovku? maju specialne stretnutia skupina deti kazdy mesiac v priestoroch fary (1,5r trvanie) pred birmovkou. Inac od toho tretiaku chodi 90 (ak nie sto) percent deti na nabozko s tym ze si prave tu sviatost spravi....moj najmladsi bol tak ze si spravil prve sv. prijimanie a dalej uz siel na etiku lebo nemal zaujem si dalsiu sviatost robil, takze ak by zrovna preberali temy v skole nic sa nedeje (aj farar v kostole predsa temu na kazen/ i ked nie samotnu kazen detailne/ opakuje, hlavne v obdobi sviatkov, ci? - ty mu to vytykas ked v obdobi okolo vianoc sa venuje vianocnej teme?)

stvura
10. feb 2025

@minenkaa ucili ale na dejepise pokial sa dobre pamatam...a stale sa ucia kvoli vseobecnemu prehladu
@ibrunova preco by to rusili, kazdy ma pravo si vybrat, nemusis chodit na nabozko ked nechces, pojdes na etiku (ani ja som ako dieta nechodila, moja sestra chodila)...podla mna je mat spravne moznost volby. Rovnako si deti volia cudzi jazyk, v triede mame nemcinarov a spanielcinarov (anglina je spolocna)

3petka
10. feb 2025

Robia to iste ako pokrstené deti. Normálne som chodila na náboženstvo nakoľko som tam mala
Kamošky.

Strana
z3