Čo s problémovou učiteľkou?
Baby ja uz som na nervy mame problem zo synovou triednou ucitelkou. Pani ucitelka ma ocividne problem zo svojim spravaním a ovladaním sa 😖 kedze moj synator 7rocny je hyper senzitívny to jest extremne citlivy ma z nej traumu place ze chce radsej inu ucitelku trapi sa koli nej ona nielen moje dieta aj ine druhe deti verejne ponizuje, uraza, vrieska po nich atd. Naposledy na priviedla do zurivosti ked povedala mojemu dietatu je ze sa sprava ako TELA co natom ze to vrieskala na celu triedu zhodila ju pred 25deckami ktore sa rehotali na tom ako jej nadava. Chceme sa stazovat no niektore osoby ma od toho odhovaraju ze to aj tak k nicomu nevedie ze ublízim len svojim detom.Podotykam nieje mozne ich prelozit do inej triedy nakolko su len jedna trieda. Ja neviem co robit baby mate skusenosti zo stazovaním sa na ucitela? Malo to nejaky vyznam alebo poskodene ostalo potom dieta ? Inak co poznam ludí co sa na uvedenu ucitelku stazovali museli prelozit deti na inu skolu co v nasom prípade je takmer nemozne kedze nechcem aby deti dochadzali takmer 10km autobusom blizsie skolu nemame ☹
@vcelickamaja ale tak teraz ti nieco poviem ja ked som bola vo veku mojej dcery 3.trieda som ucitelke nieco obdobne povedala moja triedna ma oslovovala skaredo v zmysle Zuza k tabuli velmi ma to trapilo a stazovala som sa v jdnom kuse mame aby isla do skoly a vybavila to s uckou no moja mama sa presne bala aby si na mna nesadla este viac a povedala mi ze ked mi to vadí nech si to vyriesim sama raz ma ucitelka vyvolala stylom ZUZA K tabuli ja som sa postavila a povedala jej SUDRUZKA UCITELKA JA SA NEVOLAM ZUZA mna moji rodicia krstili menom ZUZANA 😀 takze sií nezelam, aby ste ma volali ZUZA vies co od vtedy mi tak uz nikdy nepovedala lenze to som bola JA moje deti tie by toito nepovedali to ti zato rucím
@vcelickamaja môj syn aj učiteľke povedal svoj názor - ale nepomohlo 😀 😀 😀 , iba k horšiemu 😒 , ale nič iné sa nedalo čakať.
@renab no ti poviem keby moje dieta povedalo svoj nazor menovanej p.u. sa neviem ci by nedostalo po papuly s toho oni maju obrovsky strach napriek tomu ze som im povedala ze keby ich dana ucitelka nebodaj prefackala nech okamzite idu domov aj v papuciach 😠 proste nech okamzite odídu zo skoly a ja hned idem na políciu keby som ju cestou v zuboch nerozutrhala inak mi byvame 50metrov od skoly takze niej problem odíst v papuckach a ja som doma
@vcelickamaja ja som pisala v tom zmysle,ze dieta by si malo samo poradit co sa spoluziakov tyka-nie ucitelky-citaj lepsie 😉 Dotycna opisovala,ako vynadala jednemu dievcatu,lebo takmer sotila jej dceru...
Vsetko ma byt odtial potial...nemyslis?
Kazdy kto ma dieta-nieco podobne v zivote riesit bude...no ak pocujem a vidim,ako ucitelka nadava mojmu dietatu-cize to ja sama pocujem-neviem to "len" z druhej ruky-tak hned sa dietata zastanem-nebudem to tu riesit...
Vraj pocula ako ucitelka krici na deti-vraj mu streli po papuli a vyletia mu vsetky zuby-a nic nespravila 😅 To treba riesit priamo na mieste a nie tu. 😉
@katecameron tak v našom prípade nikdy facky nepadali. iba pani učiteľka zhadzovala syna pred triedou a syn potom naopak začal zhadzovať učiteľku tiež. on si doma hľadal otázky, na ktoré ona nevedela odpovedať a ona sa mu naopak vysmievala, že nevie spievať, kresliť..... skrátka bola to "smutná" komédia. oni dvaja boli ako pes a mačka. a potom sa na rodičovskom bila do pŕs, keď mi vysvetľovala, že to, na čo sa ju on pýta, nemusí vedieť. a pritom stačilo, keby mu povedala, že nevie, že si to naštuduje a pod..... ale k tomu sa predsa nemohla znížiť.
@katecameron choď za ňou osobne, porozprávajte sa v kľude, keď to nestačí, choď za riaditeľom a keď to nepomôže, tak asi zmena školy bude najlepšia. Rieš veci, kým tvoje dieťa nezačne mať žalúdočné problémy, pocikávať sa v noci atď....
@nela82 No ja moc nesuhlasim ani s tym, ze dieta si ma poradit so spoluziakom, neviem si totiz predstavit, ked niekto bije, sace moje dieta, ci mu mam povedat vraz mu je jednu do zubov, ci medzi nohy??? ci ako? Podla mna by nasilim deti konflikty riesit nemali a ak to nejake dieta nechape a chova sa nasilne, mal by zasiahnut dospely.
ty kokos, ja by som taku ucitelku nakopala do ri ehm zadku. asi by som za nou isla, vydiskutovala si to, ak by to nepomohlo, stazovala by som sa riaditelke, este by som na nu aj nejake recenzie uviedla a kebyze tam stale je, tak dala dieta do inej skoly.
hlavne nenechat dieta trpiet, ja som si svoje odskakala s fyzikarkou na zakladke - zasadla si na mna a dodnes mam kvoli nej traumu.
@katecameron ja som ucitelka... necitala som celu diskusiu, prepac...
a myslim, ze najskor by si mala zajst za riaditelom/kou... ked ja ten/ta normalna, mal by si pohovorit s tr.ucitelkou, ze matky viacerych deti (ak to tak naozaj je) sa stazuju... ak naozaj to vadi viacerym rodicom, kludne spiste ziadost o vymenu tr.ucitelky, riaditelstvo sa tym musi prinajmenej zaoberat. ak by si to riesila iba konkretne ty, za to ti rucim, ze sa iba pohorsi...
to co si tu vyssie spominala, keby si naucila svoje deti - ze nech im je akokolvek äteda nie facka, ale slovne) ublizene, nech sapostavia apovedia "ja som neni ziadne tela" a pod. - ako ty... mozno to nepovedia - nenajdu odvahu na prvy raz, ale musis to do nej vlievat ...pretoze to na ucitelov funguje najviac (podla mna) - ak im da decko spatnu vazbu...sama ja som sa vzdy zastavila, ked mi nejake decko povedalo:"co ste dnes zas nervozna" ...
ak to ale nebude fungovat, nebude sa to riesit ani z vedenia... tak pre dobro tvojho dietata, vymen skolu,,..nech to stoji co to stoji... :-/
@siss_sz
casto se flegmaticke jednani vedeni skoly spoleha na to, ze rodic to nezvladne a odejde ..
Casto je jejich chovani i cilene k tomuto kroku..schvalne nic nedelaji a snazi se zbavit rodice..
proto i takto skolstvi dopada a neni odvolani po naprave..
Ja naopak radim..Setrvat a bojovat.. 😉
Je velka moda prerazovat deti, ale vyjmute deti ze zabehleho kolelktivu neni reseni a ani to psychologove nedoporucuji...
Je treba donutit ke zmene spatneho ucitele (pokud jde o realitu prokazatelnou a nejedna se o rozmazlene dite)
Preradit dite, vymenit skolu neni pozitivni reseni, dite to vnima jako PROHRU rodice..a sebe sameho...ja osobne nedoporucuju.
Kdyz vime, ze mame pravdu, jako je to v pripade @katecameron musime si ji prosadit na miste, ne utekem.. 😉
@irriss to zavisi od vedenia... u nas je boj na skolach o deti..ked odide jedno, moze sa stat, ze sa rozpadne trieda ... (neviem, aky mate pocet deti v triede) ...
a ja hovorim zo skusenosti zo skoly a s ucitelkou... ak rodic SAM bojuje, vzdy TRPI DIETA...bohuzial...a to s prepacenim seriem do vlastnych radov...
preto moja hlavna rada znela - RIESIT TO S VEDENIM a najlepsie VELA RODICOV, nie len jeden...
@siss_sz
Moje zkusenost:
Vsichni mluvi a pomlouvaji pred skolou a jen JEDEN= JEDNA maji odvahu...
podle mne diky jednomu se VZDY hybal - hybe - a bude hybat cely svet..at uz pozitivne ci negativne...
ale sila je ve zdravem mysleni jedince...
jakmile si prosadi a vysvetli svou myslenku a seznami s ni spolecnost, zalezi jak se k tomu spolecnost postavi.
Pokud je jeho myslenka pozitivni pro vice lidi, uda se smer prave diky jednotlivci a jedinci..
Ja to shrnu, mozna bolestive, ale odejit pryc = zbabelost
p.s. V mych prvnich prispevcich jsem napsala svuj postoj..nechci se opakovat..napsala jsem uz i jak to resim ja, jak jsem to resila a jak jsem to i vyresila...a za tim si stojim 😉
Mimochodem : resit to s vedenim je az 2. bod, prvni bod a dulezitost je v tom, nepreskocit nikoho (to se nevyplaci)!!
1. bod je, domluvit si schuzku s danym ucitelem..pak teprve ucinit dalsi kroky.. 😉
@maris75 nemyslela som fyzicke napadnutia..no väcsinou maminy riesia a idu riesit do skoly aj take bezne problemy 😅 Moja znama isla dokonca za matkou jedneho dievcata z triedy,lebo sa smiala co malo jej dievca na desiatu.. 😕 V kazdom veku su sympatie-kamaratstva-nie kazdemu mozme byt sympaticky.A takto to priblizne prebieha aj medzi detmi-taketo veci by si mali riesit same deti-to som mala na mysli 😉
@nela82 ja som nevynadala ziadnemu dievcatu neviem odkial to mas to ze som zasiahla neznamena ze som jej nadavala nevsuvaj slova ktore som nepovedala zbytocne vyvolavas konflikt a nikdy som nepocula ze ucitelka nadavala mojemu dietatu si vymyslas ci co? to nadavala synovmu SPOLUZIAKOVI a prefackala tiez ineho SPOLZIAKA tak keby sa jednalo o MOJE dieta to by urcite na mieste nedopadlo dobre nech si problemy svojich detí riesia ich rodiacia nemyslís? a to ze nadavala na moje dieta to mi povedalo moje dieta to nie ZE VRAJ ZE VRAJ to sa stalo naozaj ja som si to pre istou zistila aj od kamarkinej dcery aby som mala istotu ze moje dieta si nevymysla ty to tu uplne prekrucas bud cítaj pozornejsie alebo radsej nepís nic lebo tu vzniknu sakramenske nedorozumenia
@katecameron ja by som napisala do slovnicku, pripadne ak mas telefonne cislo zavolala ucitelke a dohodla si termin stretnutia, ziadne rozpravanie po telefone, nech aj pani ucitelke trpne co jej chces povedat a potom jej povedat co si neprajes a ako velmi budes sledovat ako jej vztah s tvojim dietatom sa bude dalej vyvijat, ja som tak bola tiez v ZS ked mal moj syn 10, ucitelka ho stale ponizovala slovne a hranicilo to uz so sikanou, ked som sa snou porozpravala , ziadne mile to nebolo, ale ani drze, ale som jej narovinu povedala co si neprajem a co hranici so sikanou ,od vtedy som mala svaty pokoj, moje dieta si nevsimala a synovi to tak vyhovovalo, on nemal problem s chovanim, len nevedel dobre malovat a strihat s noznickami a pani ucitelka si preto nanho zasadla. . .
Moj syn chcel aby som to zanho vybavila ,lebo si nevedel sam pomoct a prave preto sme rodicmi aby sme sa aj tak chovali a nebali sa ako tie nase deti
@siss_sz stazuju sa iby matky ktorych dana ucitelka deti neucí z ich triedy radsej mlcia rodicia
@katecameron aha, no tak bojuj, ako ti radi @irriss ...ale ja by som nikdy nesla dotoho tak, aby to ublizilo mojmu dietatu..mozno irriss je ina povaha, ucitelka alebo vedenie je ina povaha, vase deti su ina povaha... tak kym budete vladat a moct, bojujte...
@siss_sz
no pekne mluvis..doufam, ze to nemyslis vazne..ach jaj, skoda, ze mam dnes blbou naladu..protoze toto mozna bude bolet:
a ja se neumim ovladnout:
Ty pises, ze jsi ucitelka, a pises, ze to ublizi diteti..kdyz se maminka bude za dite prat...
Nezlob se na mne, toto uvazovani jen svedci o tom, ze JSTE SCHOPNI UBLIZOVAT Z FUNKCE UCITELE DITETI - nevinnemu , zranitelnemu jen kvuli tomu, ze mamminka haji jeho potreby a chce zkonzultovat VASE spatne chovani?
Rada: Netahejte do skoly k nasim detem Vase problemy z domova a bude vsem lepe..Kdyz udelate chybu,, nepokracujte v ni a pokorte se..ospravedlnte se...
Strasne, co jsi napsala, vlastne jsi uznala vasi "vendetu-pomstu"...strasne practicum..opravddu nobile.. ☹ ☹ ☹
@irriss ale @siss_sz nehovorí, že je ona taká učiteľka. len poznamenala, že to tak v našom školstve chodí a ani ona, ako učiteľka, by nemala odvahu bojovať, lebo by sa bála, že ublíži svojmu dieťaťu. teda aspoň ak som dobre rozumela. a to, že priznala, že to tak v školstve je, je všetkým všeobecne dobre známe.
@katecameron veci je potrebné riešiť písomne - formou písomných sťažností. Z toho, čo tu opisuješ (aj keď máme jednostranné informácie) - to nejaký osobný pohovor nevyrieši.
Pokiaľ je skutočne pravda, že učiteľka sa vyjadruje a správa tak, ako píšeš, je písomná sťažnosti vedeniu školy (riaditeľke) plus zaslané na vedomie zriaďovateľovi a ďalej, namieste. (ak je vedenie školy normálne - niekedy zúfalo čaká na podobný podnet - pretože nemožno vyhodiť štátneho zamestnanca len tak, bez dôvodu , lebo niekto "niečo povedal")
Je ale potrebné, aby žiadosť bola napísaná stručne, vecne, vhodné by bolo ešte pred podaním sťažnosti zabezpečiť nejaké podklady...
Rovnako si však myslím, že je namieste, aby si sa pozhovárala s psychologičkou, ako trošičku tú prílišnú citlivosť svojho syna nejak premôcť - nemožno čakať, že celý svet sa bude prispôsobovať jeho citlivej povahe a ani na škole to nebude mať ľahké...táto situácia je podľa mňa veľmi dobrá na to, učiť ho sa brániť, učiť ho vnímať takéto veci rôznymi spôsobmi..
Taká malá rada, ak sa rozhodneš na osobný pohovor s učiteľkou - ak by bola nejakým spôsobom vulgárna, alebo čosi podobné - vybrať pero, papier, nech svoje tvrdenie či názor napíše, svoje meno, dátum a podpis. 😉 😉
@katecameron myslim,ze citam dost pozorne... 😉 Tak o tom dievcatu si mi dokonca ty pisala..."no tak to si mala vidiet ja som s tym dievciskom taky bordel narobila UZ NIKDY sa jej neposmievala...."Teraz naozaj nechapem co ti ja davam do ust co si ty nepovedala... 😕 No pises,ze tvojmu synovi sa ucitelka neposmievala...nekricala,nefackala......a este napises ci ja si to vymyslam?No nehnevaj sa...ale ja ta nepoznam 😅 No len potom rozmyslam aky mas ty vlastne problem s tou ucitelkou,ked ona nadava a ublizuje inym detom-nie tvojmu....Ked dobre citam co si mi napisala-tak tvojmu neublizuje vobec no chces nieco s nou riesit..
Ja na teba vobec neutocim 😉
@renab
@siss_sz
dokud se vsichni budeme bat takovych dusledku, kdy vyhrava pomsta a odchod z mista, ktere ma byt pro nase deti Rajem..
Dokud si neuvedomi ucitelky a profesori, ze kazdym ranem se stavaji "nahradnimi rodici" nasich deti..ze je nutne dite nechat i prisat k prsu, pokud si to zada..budeme jen a jen v koncich..
Modni je se bat, ale trva to uz dlouho..uz muj otec se bal za komunismu..pak se ale vzeprel a vyhral..a ja to delam pote, co jsem byla svedkem toho, ze MUJ otec mne branil, ubranil a zachranil..diky tomuto jednani jsem byla schopna pokracovat kladne ve studiu a nezanevrit na ucitele, ktery je v nasem rustu dulezity zrovna jako rodoic..
Od rodice se neodchazi...kdyz zakrici, ..
Kdyz zakrici nepravem, prijde, omluvi se, vysvetli svuj "den Blbec" a takto to musi fungovat i v rodine jmenem skola.
Je velmi snadne utikat...a bat se..
Vzdyt ucitel nemuze ublizit nasemu diteti vic nez kdyz si toho vsimneme...pisemne se musi zastavit, jinak je to i na soudni preliceni o psychickem tyrani..
p.s. Nemluvila jsi osobne?😉.ale za sebe...vyjadrila jsi svuj pocit, proto se Te to tyka osobne..
@irriss ty pises o probleme vseobecne, ako by to tak malo byt "od-té-raz" ...to je ako ked sa robia na skolach reformy (alebo v inych odvetviach, v politike..)... MALO BY TO TAK BYT, ale zial, ucia stale ti isti ludia, takze kym sa neobmenia ludia, nebudu ani reformy 100% ... a kym sa obmenia ludia, pridu dalsie reformy, ale t uz je o inom...
ja - ako pochopila aspon @renab - hovorim o uciteloch, ktori su este zo starej skoly, tak fungovali roky a to, ze sa teraz funguje inac sa im velmi tazko prisposobuje...
a ja som myslela, ze chces pomoct @katecameron a nie sa navazat do ludi, co maju iny nazor ako ty... mozno ani nemaju, lebo som uznala, ze bojovat sa ma... ale nie NA UKOR VLASTNEHO DIETATA...
"tak ta mrcha ucka to pochopi, aj ked moje dieta bude trpiet" ... je to boj na dlhe lakte... a zatial moze dietatu ublizit vselijakymi sposobmi ta ucitelka... zial... ☹
@nela82 no musím ti vysvetlit ze bordel narobila pre mna je dimetralne odlisne vynadala som niekomu ja mam svedomie ciste ja som cudziemu dietatu nevynadala ale razne som ju upzornila nato ci je vedoma ze sikanuje moju dceru ze JA SI TO NEZELAM a nebudem to v buducnosti tolerovat mozno som pouzila nespravne slovo este raz opakujem BORDEL NAROBIT sa nerovna NADAVAT a co sa tyka syna u
@nela82 ucitelka mu ublizuje tym ze ho ponizuje a kricí na neho NENADAVA jemu vynadala dcere syna PONIZUJE a KRIC9 pri jeho neuspechoch napriek spravy psychologicky ze na neho kricat nesmie ze si vyzaduje laskavy prístup a odlahcenie sitacii ked sa mu nedarí NIE KRIKOM aby bolo vsetko uvedene na spravnu mieru 😉 taky je moj problem
Ja se vyjadrila k tomuto:
@siss_sz @katecameron aha, no tak bojuj, ako ti radi @irriss ...ale ja by som nikdy nesla dotoho tak, aby to ublizilo mojmu dietatu..mozno irriss je ina povaha, ucitelka alebo vedenie je ina povaha, vase deti su ina povaha... tak kym budete vladat a moct, bojujte...
Dnes o 12:34 • Odpovedz • 1 užívateľovi sa to páči • Páči sa mi to • •
Z toho jsem vycitila, ze Tva funkce ucitele je natolik presvedcena o "ublizeni", ze je lepe "drzet hu.."..
a to se mi nelibi, propagace ze smutne praxe, protoze kdo lepe zna vysledek, v tomto pripade, kdyz ne sam ucitel?

@nela82 myslis si ze to dieta by si to malo samo vyriesit? 🙂 Ja si to naozaj neviem predstavit ako sa dieta postavi a povie ucitelke : vies co nenadavaj mi do telata, mne sa to vobec nepaci 😀 😀 😀