icon

Čo sú Zippyho sedenia a ich účel?

23. jún 2025

Ahojte mali aj vaše detičky prváci s pani psychologickou "sedenia" so zippym? Malá sa do neho zamilovala obľúbila si ho. Na konci školského roka "zomrel". Dosť ju to držalo. Teraz mu robili pohreb kde mu urobili jamu dali mu tam kvietky nejaké obrázky co nakreslili. Ako už to pochopila a brala s humorom, len by ma zaujímalo ako také sedenia prebiehajú a čo je ich zmyslom? Naučiť detičky prijať stratu niečoho čo mali radi? Viete niekto o tomto koncepte niečo viac? Hoci aj z rozprávania vašich detí? 💚

kacena4
23. jún 2025

na nete je toho o tomto programe vela, je to program o socialnych zrucnostiach a deti sa s nimi ucia pracovat

lynda888
23. jún 2025

Pracujem s týmto programom 3.školsky rok. Nie som psychologička, ale pani učiteľka prvého stupňa, ktorá prešla školením. Máme Zippyho kamarátov ako poobedný krúžok s celou mojou triedou.

Program je zameraný na emócie deti, na vzťahy, na zvládanie pozitívnych aj negatívnych situácií.

Áno, jedna kapitola sa venuje aj smútku. Práve vtedy Zippy (lúčny koník) zomrie. Hovorí sa tam aj o iných stratách - napríklad o strate kamaráta,ktorý sa musí presťahovať do iného mesta, o strate pani učiteľky, ktorá ide učiť uz ine deti, atď.

Program potom pokračuje a príde Jabĺčko (škrečok), vhodné pre žiakov 3.ročnika.

Všetko o programe viete najst aj na ich internetovej stránke.

autor
23. jún 2025
@lynda888

Pracujem s týmto programom 3.školsky rok. Nie som psychologička, ale pani učiteľka prvého stupňa, ktorá prešla školením. Máme Zippyho kamarátov ako poobedný krúžok s celou mojou triedou.

Program je zameraný na emócie deti, na vzťahy, na zvládanie pozitívnych aj negatívnych situácií.

Áno, jedna kapitola sa venuje aj smútku. Práve vtedy Zippy (lúčny koník) zomrie. Hovorí sa tam aj o iných stratách - napríklad o strate kamaráta,ktorý sa musí presťahovať do iného mesta, o strate pani učiteľky, ktorá ide učiť uz ine deti, atď.

@lynda888 ďakujem chcela som to mat opísané takto z praxe 🙂 dcérke sa to veľmi páčilo celkovo. Aj si pýta kúpiť zippyho domov 😃 ďakujem. Nevedela som ze niečo také vôbec existuje.

vanilkovazmrzka
23. jún 2025
@lynda888

@lynda888 to je mile. Obcas mam pocit ze by sa taketo skolenia zisli aj poniektorym dospelakom ;)