CoocaZoo alebo Topgal školská taška pre 2. stupeň

tamia
8. aug 2017

Ahojte,

rozhodujem sa medzi školskou taškou coocazoo alebo topgal pre piatačku. Poprosím recenzie, postrehy, ktorá taška je kvalitnejšia a hlavne ľahšia.
Zaujímala by ma ešte jedna vec - školská taška na koliečkach. Máte ju niekto a využijú ju vaše deti?
Ďakujem všetkým za rady, nápady a postrehy :o)

hettinka
8. aug 2017

školskú tašku na kolieskach by som na 2. stupni už nekupovala. My sme nemali, ale mala dcérina spolužiačka a ked som sa dcéry pýtala, či by tiež takú chcela, tak povedala, že nie, že je to o ničom a spolužiačka ju aj tak nosí len na chrbte. Možno jedine v prípade, že dieťa chodí do školy veľmi dlhú vzdialenosť pešo.

My máme skúsenosť s taškami TOPGAL a sú výborné v pomere cena/kvalita. Nemyslím si, že by taška 2x tak drahá ako TOPGAL bola aj 2x lepšia. Naša vydržala 4 roky absolútne bez problémov, menili sme ju preto, lebo dcéra z nej "vyrástla", v zmysle, že bola moc detská, ružová. Váhovo ľahšie sú tašky od bagmaster, ale nevydržia toľko, čo topgalky.
Tašku by som neobjednávala cez net, ale vyskúšala v predajni, aj ako sadne na chrbát. A mám skúsenosť, že topgaly sú v malých papiernictvách aj o 10€ lacnejšie.

Pokiaľ potrebuješ tašku odľahčiť, na 2 stupni skôr stačí výrazne zredukovať peračník (už netreba toľko pasteliek, fixiek, gelových pier ... ), písanky kupujeme tenšie a namiesto jedného hrubého máme 2 tenké. Nepoužívame už klasické školské dosky, namiesto toho som kúpila z kancelárskych veci takú lahučké plastové "dosky", ktoré na váhe nepriťažia. Dcéra vo vyšších ročníkoch ZŠ prešla na karisblok, do ktorého si vkladá len papiere a doma si to archivuje do fasciklov a euroobalov podla predmetov - to ale vyžaduje, aby dieťa bolo pariadkumilovné a zorganizované. U syna si to predstaviť neviem, on by takto polku poznámok asi ani nepriniesol domov.

gir
8. aug 2017

určite TOPGAL

adamkokubik
8. aug 2017

my sme mali tiež TOPGAL a bola som spokojná

dominika6
8. aug 2017

@tamia topgal je nezničitelná

25daniela
8. aug 2017

Urcite radim vyskusat, mojej dcere topgal vobec nesedela a kupili sme na druhom stupni prvy krat tasku na kolieskach, do 7 triedy, pretoze dieta nosi neskutocne tazku tasku a mala toho dost, pretoze chodia dlhe vzdialenosti, kilometer do skoly a dalsi na hudobnu pesi. Prostredna ma tasku na kolieskach, pretoze jednoducho nevladala nosit tasku na chrbte a to sme mali dva pokusy kupit jej na chrbat tasku, ale po tyzdni chodenia do skoly sme utekali kupovat tasku na kolieskach, pretoze bola fyzicky unavena a nevladala.
Teraz zhanam tasku pre najmensiu, je to tiez maly chrustik a nevladala by tasku nosit, tak ine neostava, iba kolieska 🙂

tamia
autor
10. aug 2017

ahojte,
dakujem za rady a názory.
iba uvažujem, že tašky topgal sú aj samotné prázdne ťažšie ako coocazoo tašky, aj keď len o zopár gramov. Neriešili ste to niekto? Pretože knižiek aj zošitov je dosť a teraz sme mali kúpiť veľké A4 zošity čo je ešte ťažšie ako malé A5 ktoré nosila doteraz.

alenka008
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lilitela
14. feb 2022

@hettinka
@adamkokubik
@dominika6 Ahojte, dievcata, batohy Topgal maju na druhom stupni uz take obsivane ramienka, oproti prvostupnovym taskam, Nevadilo to Vasim deckam? Diky