Dcérka chce ísť na konzervatórium

anonym6666
4. okt 2017

Ahojte moja dcera je osmacka na zakladnej skole a chcela by uz ist na strednu. Je umelecky typ takze chce ist na konzervatorium v obore hudobno dramaticky. Ja si tym ale nie som ista. Talent nejaky aj ma ale nikdy nechodila na nejaky dramaticky kruzok alebo co. Neviem ci by to nebola strata casu.

tyelde
4. okt 2017

Pokiaľ viem tak sa ručia prijímačky, čiže ak na to nemá tak ju nevezmú a čas nestratí, ak talent má tak ju vezmú aj keď na krúžok nechodika 🙂

osky
5. okt 2017

treba si pozriet na web stranke daneho konzervatoria,ake maju poziadavky,co treba pripravit na talentove skusky a tak.
neviem ako to prebieha prave v tomto odbore,pretoze v hudobnom odbore sa potom este pisu aj testy a ine veci-treba zistit cisi musi nieco aj nastudovat a tak.skor nez posle prihlasku.alebo sa konkretne informovat telefonicky.

pokial nebude dostatocne pripravena aj tak ju nevezmu.a ak ju vezmu-sancu ma kazdy.
ale je fakt ze v umeleckom svete sa chlieb zaraba zlozitejsie 😀

jajulienka
5. okt 2017

Ucim na ZUS a viem,ze prave v hudobnej dramatike su dost narocne primacky.Ak nikdy nechodila do ZUS na ziadny odbor,urcite je potrebne aby zacala cim skor.Tiez odporucam navstevu DOD,tam vam presne povedia ako na tom je,prip.ci ma vobec vyznam,aby sa primaciek zucastnila.Za svoj odbor mozem povedat,ze potrebuje 2 tanecne choreog.roznych charakterov a to nie je ziadna sranda.Najprisnejsie je to v BB.

andrbeata
5. okt 2017

Presne tak, na tento odbor sú dosť náročné prijímačky a mnohokrát zlyhajú aj deti, ktoré navštevovali roky ZUŠ.
Takmer každé konzervatórium robieva DOD a tam vedia aj poradiť. Niektoré súkromné konzervatóriá nemajú také prísne podmienky, tak možno ešte tam.
Poväčšine každá škola poskytne informácie a na základe toho sa vie pripraviť. V každom prípade by jej ZUŠ pomohla + ešte nejaké súkromné hodiny naviac.

anonym6666
autor
5. okt 2017

@jajulienka asi osem rokov chodi na husle ale zevraj ju to az tak moc nebavi a dva roky aj tancuje

bnov
5. okt 2017

Na niektorých konzervatóriách organizujú aj prípravné kurzy a DOD takmer na každom, tak zrejme tam by vedeli poradiť najlepšie.
Na HD odbor sa poväčšine vyžaduje aj hudobný nástroj (klavír, alebo iný hudobný nástroj) a z hry na hudobný nástroj sa robia aj prijímacie skúšky (teda aspoň v BA).

jajulienka
6. okt 2017

Okrem nastroja je dost dolezity spev,urcite potrebujete z toho odobitu pripravu.Husle su velka vyhoda.